Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › bolečine v križu

bolečine v križu

Že dolgo me boli križ, bolečina se zdaj širi v kolk in nogo, dejansko me zdaj že bolj boli noga kot križ.

Ko križ hladim ali grejem, bolečina poneha, tudi v nogi. Včasih hladim, včasih grejem, paše mi oboje, ne znam določit, kaj je boljše.

Se kdo spozna, ima podobne težave, naj hladim ali grejem?

(osebni zdravnik mi piše recepte za Nalgesin, čeprav me ni niti videl, niti slišal, od njega je to maksimum, pri ortopedu se imam zdaj namen naročiti samoplačniško, lahko koga priporočate v Ljubljani?)

Pozdravljeni,

Glede na to, da vam pomaga oboje, lahko uporabite katerokoli izmed metod, običajno pa je pri bolečini v križu bolj priporočeno gretje. S tem se sprostijo mišice in izboljša prekrvavitev, kar lahko  zmanjša bolečino. Priporočljiva je tudi denimo topla kopel, masaža, IR savna.

V kolikor imate bolečine že več kot šest tednov, se priporoča, da opravite MR, nato pa se z njim oglasite pri ortopedu, lahko tudi pri meni. Možno je, da bi glede na opis težav imeli hernijo, kar je pogosta težava in jo označuje širjenje bolečine v spodnje okončine.

Lep pozdrav!

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, info@ambulanta-zdravje.si, *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, info@asantis.si ***

Hvala za odgovor.

Glede MR, predvidevam, da je samoplačniško to kar velik finančni zalogaj, a niti ne vem, na kaj naj se naročim.

Lahko pri vas dobim napotnico za MR na koncesijo?

Zemlja bo vse bolezni potegnila iz tebe. ?

Pozdravljeni,

napotnico vam najlažje napiše vas osebni zdravnik. Tudi čakalne vrste trenutno niso pretirano dolge, cca 2 tedna. Žal vam lahko v izvidu samo svetujem preiskavo, ter predpis pri osebnem zdravniku, ne morem pa vam je predpisati.

Verjamem, da boste uspešno uredili! V prvi vrsti pa vedno velja konzervativno zdravljenje: gretje, protibolečinska zdravila, lahko izvajate vaje. Izogibajte se le hitrih zasukov in težkega dvigovanja.

Lepo vas pozdravljam,

Mateja Sirše

dr. Mateja Sirše, dr. med., spec. ortopedske kirurgije, *** www.ortovital.si *** Kontakt: Ambulanta Zdravje, 030 704 429, info@ambulanta-zdravje.si, *** ASANTIS, kirurški in laserski center, 031 876 104, info@asantis.si ***

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close