Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Boleče dojke takoj po ovulaciji

Boleče dojke takoj po ovulaciji

Menstruacijo imam normalno, nekje na 28 dni, zadnja dva meseca na 26 dan. Nobenih problemov nikoli, nic kontracepcije. Problem je, da zadnja dva meseca opažam, da imam takoj po ovulaciji, tam 14 ali 15 dan ciklusa zelo boleča in občutljiva prsa. Do zdaj se je to pojavljalo kak teden pred menstruacijo, zdaj pa ze 14 dni prej. Stara se 43 let in v dobri kondiciji, le zadnje čase pretiravam pri cokoladi. Na teden pojem povprečno 3 milke 300 gramske. Menite, da je to razlog?

Ne ne čokolada zdravi. Obrni se na svojega ginekologa in mu povej, da ti napiše recept za MS5, pomaga v času ovolacije. MS5 konzumiraš enkrat tedensko, v obliki petkratni (M)oški (S)triptiz. Nima stranskih učinkov.

Koliko kave spijes dnevno?

To je čist normalno, pač sprememba hormonov, PMS, pri enih se bolj občuti, pri drugih spet manj. Jaz imam to stalno že od najstniških let. Kakšen mesec je zelo intenzivno, kakšen mesec je bolj znosno. Odvisno od cikla. Ni pa čokolada nič kriva 😀

To je čist normalno, pač sprememba hormonov, PMS, pri enih se bolj občuti, pri drugih spet manj. Jaz imam to stalno že od najstniških let. Kakšen mesec je zelo intenzivno, kakšen mesec je bolj znosno. Odvisno od cikla. Ni pa čokolada nič kriva 😀
[/quote]

Ja točno tko. Kakšen mesec pa komaj čutim, bolečine v prsih, največkrat pa kak teden pred menstruacijo. In zato mi ni jasno zakaj se včasih bolečine pojavijo ze tako zgodaj na polovici ciklusa, zakaj sprememba hormonov, kaj se takrat dogaja in razlogi zakaj pride do spremembe hormonov?

Stres, kava, cigarete… odstrani pa bo bolje👍

Ja točno tko. Kakšen mesec pa komaj čutim, bolečine v prsih, največkrat pa kak teden pred menstruacijo. In zato mi ni jasno zakaj se včasih bolečine pojavijo ze tako zgodaj na polovici ciklusa, zakaj sprememba hormonov, kaj se takrat dogaja in razlogi zakaj pride do spremembe hormonov?
[/quote]

pred ovulacijo je “glavni” hormon estrogen. Po ovulaciji folikel začne proizvajati progesteron (ta je krivec za PMS in te bolečine ki jih opisujete). Če jajčece ni oplojeno , se oba hormona znižata in pojavi se M. Po končani M, se zopet začne povečevat estrogen. Zakaj se enkrat bolečine pojavijo na sredini cikla, drugič spet en teden pred M, je čisto odvisno od posameznega cikla in količine hormonov, boleče prsi naj bi se pojavile po ovulaciji, ta pa ni nujno da se pojavi točno na 14. dan cikla, lahko je udi 16., 18. ali 20. dan cikla. .. Ne rabite skrbeti, te bolečine niso nevarne.

pred ovulacijo je “glavni” hormon estrogen. Po ovulaciji folikel začne proizvajati progesteron (ta je krivec za PMS in te bolečine ki jih opisujete). Če jajčece ni oplojeno , se oba hormona znižata in pojavi se M. Po končani M, se zopet začne povečevat estrogen. Zakaj se enkrat bolečine pojavijo na sredini cikla, drugič spet en teden pred M, je čisto odvisno od posameznega cikla in količine hormonov, boleče prsi naj bi se pojavile po ovulaciji, ta pa ni nujno da se pojavi točno na 14. dan cikla, lahko je udi 16., 18. ali 20. dan cikla. .. Ne rabite skrbeti, te bolečine niso nevarne.
[/quote]

Imam enak problem, pa mislim, da čokolada vpliva na te stvari. Prejšnji mesec sem jo uživala v nenormalnih kolicinah in se mi je pojavil problem takoj po ovulaciji, ta mesec čokolade skoraj nic in danes sedemnajsti dan cikla nobene bolečine v dojkah.

Pozdravljene. Mene pa zanima ali je možno imeti vse znake ovulacije sepravi  boleče dojke, krče, večjo željo po spolnih odnosih sluzi pa nobene? Naj še povem da imam redko te simptome ovulacije z parterjem delava na 2. Dojenčku 10 mesecev . Ginekologinja je rekla da je z mano vse uredu ampak v teh 10 mescih nacrtovanja je sedaj prvič da imam sploh znake ovulacije samo potem me zmede ker ni nobene sluzi ?‍♀️ hvala vam za odgovor ❤

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close