Boleča dojka v meni
Enako, pa ne samo ena, občasno me kakšen mesec bolita obe toliko, da se jih dotakniti ne smem. Še modrca ne morem nositi, tako me bolijo. Tudi špika me včasih po dojkah, pekoče špika, zaboli kot bi me nekaj stisnilo noter, da si moram pomasirat, kot bi me krč zagrabil.
Bila na vsem pregledih – mamografija, ultrazvok, brest-scan v črnučah, nič mi niso našli. Trije različni zdravniki so me obravnavali, vse pretipali. NIč. Zgleda da žleze tako reagirajo na hormone in neravnovesje…
Prestrašena540, 07.02.2022 ob 08:25
Stara sem 54, brez M dve leti, skoraj 3. Zadnje čase me kar nekaj hoče bolet leva dojka, na mamografiji septembra vse bp. Naročila sem se na UZ, imam čez 2 tedna. Me mora zelo skrbet? Zatipam nič. Hvala!
Na dojki poznamo 2 tipa težav in sicer na mlečnem kanalu in na mlečni žlezi. Klasična medicina govori o raku, vendar niti eden, niti drugi ni rak. Pri težavah na mlečni dojki gre za rast celic v prvi fazi in sicer rastejo se dodatno razmnožujejo celice mlečne žleze- ko ženska reši konflikt te dodatne celice razgradijo TBC bakterije, če so na voljo, če jih ni se za 30% zmanjšajo- posušijo in zakrnijo. N mlečnem kanalu pa gre v prvi fazi za izgubo tkiva, torej gre za ulceracijo tkiva mlečnega kanala, ki se v drugi fazi popolnjuje. V prvi fazi pri otipu ne čutiš nič, ker ne gre za rast, ampak izginjanje tkiva, v drugi fazi, ko pa poteka sanacija kanala, pa se na tem mestu najprej pojavi oteklina in takrat se z otipanjem ta oteklina začuti, kar je povsem normalno, saj se vsaka oteklina začuti. V prvi fazi ko poteka ulceracija pa vsake toliko časa malo skeli, tako kot skeli vsaka rana. Če bi videl vaš CT glave bi lahko točno povedal, kje imate težavo, ker se vse to vidi ravno na CT-ju glave, saj je vsak možganski rele zadolžen za točno določeno tkivo in del telesa. Več vam lahko napišem zasebno na herman.teronATyahoo.com
Mala308, 07.02.2022 ob 17:06
Tudi mene skrbi enako in sem se prijavila na ultrazvok. Sem pa stara 55 in dobra 3 leta nimam menstruacije. Sem se pa tudi zredila precej, dojke imam kar večje kot prej – je to kaj povezano? Sem mislila, da hormoni v meni vseeno mirujejo.
Ko ženska preide v menopauzo izgubi hormon estrogen in se po hormonski sestavi močno približa moškemu. Vsem ženskam se po menopauzi povečajo dojke, to je v tej dobi normalno. Težava je, ker moški gremo v andro pauzo nekje pri 75 letih in imamo težavo razumevanje seksa med spoloma. Moški je še zelo spolno aktiven, ženski pa ni več toliko do seksa. Včasih, pred drugo svetovno vojno so se moški poročali pozno, ko so dali vijaščino skozi, ko so prišli nazaj so morali še kaj ustavrit, narediti štalco,,,,potem pa je bil čas za ženo in seveda so moški takrat iskali mlada dekleta in je bila starostna razlika kar velika in sta šla oba hkrati skoraj v “PAUZO”in seveda ni bilo toliko težav. Zdaj pa sta mož in žena približno enakih let in je to potem težava. Če sta se prej dobro razumela se zdaj ne več in so kar močni konflikti, to pa v glavnem prizadane medsebojno komunikacijo in se zakonca oddaljujeta drug od drugega – sta torej separirana, separacija pa povzroča preko psihe težave na mlečnem kanalu. Če bi ljudje- predvsem ženske to vedele, bi ravnale povsem drugače- tudi moški bi bili bolj prijazni do svojih žena, tako pa ne vedo in se zapletajo v vedno večje prepire in nesoglasja, kar zmoti psiho.
Viktoria514, 09.02.2022 ob 15:04
NUJNO NA PREGLED K GINEKOLOGU!
Mojo taščo so najprej bolele prsi in je šla na pregled k ginekologinji. ki je ugotovila, da je imela velik miom v maternici. Nimam namena strašiti, samo tako je bilo.
Tole se mi zdi pa skrajno nenavadno, da bi miom v maternici vplival na bolečino v dojki.
Sem prebrala kar nekaj literature na to temo, pa ni niti enega primera, ki bi to izpostavil.
Forum je zaprt za komentiranje.