Najdi forum

BOL na BRAČU

Pozdravljeni!
S prijateljico bi radi septembra odšli na Bol na Braču, vendar ko gledave po katalogih, ugotavljave, da so tudi takrat še vedno kar visoke cene tam (hoteli s polpenzionom čez 50000sit, apartmaji pa cez 90000sit). Obstajajo tudi apartmaji, ki so nekoliko cenejši, vendar je oddaljenost od plaže več kot 2km, kar pa nama nikakor ni všeč. Cene bi sicer bile drugače kolikortoliko sprejemljive, toda če vštejeve še pot do tja (ker nimave avta bove mogle jet z vlakom ali avtobusom), kakšno pijačko zvečer, kakšno poslano kartico in kupljen spominek, naju ne bo prišlo dosti manj kot 100000sit za 1 teden. Pa tudi to drugače ne bi bilo problem, ampak glede na to, da bove obe odsotni cel julij, avgusta pa se nama že začnejo izpit, ne bove imele dosti priložnosti za delo in zaslužek teh 100 tisočakov.
Ima kdo boljšo rešitev oziroma pozna kdo cenejšo varianto na Bol na Braču? Kako pa se najceneje pride do tja?
Hvala za kakršnekoli informacije

Najceneje do tja je štop… Pred dvema letoma sem še z dvema kolegoma štopu od Rijeke do Bola in nazaj…. ni najbolj “udobno”, je pa najceneje… Na Bolu pa spali v kampu….
LP
A

Do Splita, nato pa na trajekt, pa zopet na avtobus. Na Bolu so vse cene zasoljene.
Naprimer pri agenciji Relax imaš z avtobusnim prevozom in trajektom 28.6. na Braču v kraju Supetar,hotel Kaktus možnost letovati za 68.900sit.

LP NIKA

Mi smo bili štirje v apartmaju na bolu en teden in smo dali za vse 100.000 (za vse 4), pod apartmajem je živela lastnica, v samem apartmaju je bilo pa prostora najmanj za 6 oseb, kaj šele za 4.Res je da je bila plaža Zlatni rat oddaljena kakšen km, je bilo pa mesto zato bližje, če maš plažo pred nosom, potem pa dobre pol ure hodiš do prvega lokala, da ne govorim kakšna je pot nazaj iz lokala. V kampu pa je bil moj brat, je tak manjši, pa malo na hribu, ampak verjetno sta bolj zainteresirani za hotel oz.apartma.Najbolje je od koga dobiti kako direktno številko od osebe, ki oddaja kako sobo, če pa mislita it tja septembra sploh ni problem: ko bosta z avtobusom prišli iz Supetra do bola je nasproti avtobusne postaje agencija, kjer je polno ponudbe – cenejše kot jo dobiš prek naših katalogov! Celo za pol cenejše, no za hotel ne, za apartma pa sigurno.Do tja je več načinov – meni osebno je najboljša varianta z avtom do Splita in potem trajekt, ampak ker to za vaju ne pride v poštev, gre tudi trajekt iz Reke- do tja pa na štop ali pa če vaju kakšen prijazen znanec ali sorodnik zapelje, saj ni tako daleč.lp

Hvala za vaše odgovore!
katja.m pa morda imaš ti številko ali kakšne podatke apartmaja, kjer ste bili vi?

Poglej si na stran Collegiuma, v ponudbi imajo Bol s prevozom za cca. 45.000 sit.

Živ,

moje letovanje je bilo natanko 8 let nazaj, ko sem bila na Bracu oz Na Bolu.

Bile smo štiri. Me smo šle z vlakom do Spilta, potem pa na trajekt za Brač in na bus do Bola.

Nespomnim se cen vem pa , da smo imele povratno karto za vlak. Vse cene o vozovnicah lahko najdeš na spletnih straneh. (ni bilo tako drago bile smo kar 1 mesec)

Ni pa nujno, da greste v aprtma lahko gresta v Camp.Tam so (vsaj takrat) ptrivat Campi… zal nimam tel. št. morda bi jih imeli v kakšnih Turističnih agencijah (Bol)… ampak se spomnim, da ni bilo bistvene razlike, ce bi imele sobice. Ne vem …

Do plaže je res kar dolgo za hodit, ampak ni panike ker je zelo lepa sprehajalna steza do Zllatega Rta oz. Zlatni Rat. (Mi smo imeli kar Rolarje ali pa celo kolesa)

Vglavnem, ko si enkrat dol ti je vseeno pa se malo sprehodiš. Skratka NI Panike !!

Lepo se imejte

MAŠA

Pred leti sem trikrat potoval v te konce. Enkart s kolesom, dvakrat pa kombinacija vlak/trajekt.

Glej, ce se vama ni tezko celo noc vozit do Splita, v potencialno polnem kupeju (obakrat v mojem primeru), s komaj kaj spanja, potem s trajektom na otok in pot zakljuciti s par kilometerskim marsem po tahudi vrocini (do apartmajev)… in cez dni teden vajo ponoviti za nazaj, potem bo vse cool… Ne bi pa svetoval:-)

Ja saj razmišljave, da bi bila najceneje ta varianta- vlak do Splita, trajekt in bus. Upam, da bove do takrat našle tudi kakšno poceni rešitev za bivanje pa hvala vsem za odgovore!

Če vama je do mirnega spanja in lepe plaže pred nosom (tudi FKK 5 min) svetujem Dominikanski samostan (apartmaji, sobe s penzionom ali brez in mini kamp), vse naštete kapacitete so tik (iz kampa lahko pljuvaš v morje) ob treh lepih plažah, ob samostanu pa je tudi čudovit in negovan vrt. Turistične zmogljivost oddajajo vsem “spodobnim” turistom, cene pa so zmerne. Mi smo za apartma za 5 oseb (ki je skromno opremljen, vendar ima vse kar rabiš) v glavni sezoni plačali cca 50 EUR na dan. Cene ostalih apartmajev se v tem času (glavna sezona, za september ne vem) gibljejo od 80 EUR navzgor in skoraj ni meje.

Edina omejitev je ta, da v samostanski zgradbi in vrtu ne smeš hoditi v kopalkah, lahko pa v kratkih hlačah in majčki.

Samostan je od centra mesta oddaljen približno 1 km. Je pa čisto na drugem koncu kot je Zlatni rat.
Mi smo bili tam že večkrat in je zelo lepo. Če se pa hočeta iz diskača zvaliti naravnost v posteljo pa to ne pride najbolj v poštev.

Če vama ta varianta ne odgovorja, pripoporočam, da se povežeta s kako turistično agencijo na Bolu (naslovi na spletni strani Bola) in vama zrihtajo apartma. Vendar se je dobro pozanimati, kje natančno leži. Bol je namreč kar precej velik. Mi smo tudi tako že bili tam.

Lepe počitnice, Ivanka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close