Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Bojler in ženske

Bojler in ženske

Te dve stvari ne gredo skupaj…. Pa j.bemti kako upa porabit 120l vroče vode ob enem tuširanju???!!!??? Ne da bi bil škrtica, samo a ne more zapret tuša, ko se mili??? Jaz več kot 30 ziher ne, ni potrebe. Pr nej pa kr teče in teče….

Al pa grda razvada, ko si umiva zobe……voda teče u lijak medtem ko si sčetka zobe. In to vidijo otroci, ki ji sledijo.

Ti ne bi ta problem razrešil z njo?

Imamo že temo ženske in pamet.. tudi to sta nezdružljivi stvari, čeprav po ponesrečenem naključju istega spola, kaj pač moreš ane…

[i][code]"Nekoč bo lepo, ko blazni bomo ob ognjih čepeli in bomo odprte rane imeli- takrat bo lepo..."[/i][/code] [sup]france balantič [/sup]

To je res grda, pa nezdrava razvada…Tuširanje z vročo vodo…Po možnosti pa se še potem pritožuje nad suho kožo…:)

Robi, vidi se, da nimaš pojma. Za suho kožo obstajajo številne kremice. 😉 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Evo pri nas smo imeli isti problem – mene;)))) No od kar smo meli probleme z vodovodno inštalacijo so vse pipe postale ful glasne. To mi je plo tako na živce da sem začela odpirat vodo samo ko soem jo res potrebovala in takoj spet zaprla nazaj. Tako pri umivanju zob kot pri tuširanju in pomivanju posode… To je počasi postala navada in zdaj ko je vse popravljeno in nič več ne ropota in ne škriplje vseeno zapisam vodo takoj po uporabi.

Se strinjam, zelo neracionalna poraba. Včasih sem počela točno to, kar opisuješ. Potem je prišel dan, ko sem začela o tem razmišljati in postavljati nove vzorce obnašanja:).

Upam, da me razumete…. higijena je na prvem mestu, ni pardona tle…..sam al porabit 30 l. vode al 120 je pa razlika. Ko sem danes omenil, da bi naštimal tuš na un knof, ki ma vzmet( pač voda teče npr. 15 sekund, pol spet stisneš ta knof) so vsi znoreli…. da že nismo u neki javi tuš kabini pa plaži…jaoooo

Bom pa, bibal372 naštimal RES eno pokvarjeno dušilko na dovod, pa naj piska…..mater skom mam opravka

Ne upa!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Carlos,
a ti sploh veš, da eni uživajo v vodi? Da so kot ribe na suhem in če bi lahko, bi čofotali vsak dan nekaj ur v vodi? In ker tega ne morejo, potem si privoščijo vsaj en dolg tuš…

Tudi moja draga polovica je imela z menoj take težave, kot jih imaš ti s svojo. Pa se je stvari lotil drugače. Zrihtal najbolj poceni in ekološko pridobivanje tople vode in zdaj nič ne tečnari, ne teće za mano, da bi zapiral pipe, se smeje ko iz kopalnice naredim savno in mi reče “uživaj” namesto da me sprašuje, kako mi je uspelo izrazniti ves bojler. Aja, pa bojler imamo zdaj tak, da se ga dejansko NE DA izprazniti, ne glede na to, kako dolgo kampiram pod vodo.

Vive la liberté, garçon 🙂

Življenje je tako kratko, pa da si človek v miru ne more privoščiti niti tako osnovnega užitka …

Lej pandora da ne bomo dolgovezili….

Fizika je čist enostavna. npr, koliko vode spravi v 1l prosotrnine?? 1000gramov!! Ne več ne manj. Zdej pozimi, ko ni sonca in nimam sončnega kolektorja je pr nas voda omejena na centralno, ki da toliko in toliko Kw za toplo vodo, ostalo za gretje…

In zdaj en hokus-pokus za 5 evrov iz npr. topšopa greje celo bajto????

In če boste naočili ta izdelek iz tošopa v naslednih petih minuta boste dobili zraven grati grelec za pasjo uto??

Kar je “ekološko” ma pri men v naprej slab vtis….

Če ji je to v užitek, a je tistih nekaj litrov vode res tak problem? A se ta denar ne da prišparat kje drugje? Pa si enkrat v naslednjih letih omislit en mal boljši bojler in kolektorje?

Ljudje smo ena taka čudna bitja. Kar nam je “podarjeno”, si kar prisvojimo, nam postane samoumevno. Šele, ko to to izgubimo, začnemo razmišljat, kako bi bilo dobro spet imeti vsaj kapljico tistega in kaj vse smo takrat pripravljeni narediti za tisto kapljico, ohoho. :))
Carlos, mislim, da obstajajo tudi ene take glave za tuš, ki zmanjšajo pretok vode. Voda še vedno teče, tvoji morda sploh ne bi opazili, da je pretok manjši.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

jebemti, tok brihten, doma pa ???

kaj točno ti predstavljaš v tisti hiši – fikus?

Ra-zpi-di me, ko ne znajo varčno delat z vodo, hladno toplo vseeno. Nisem škrtica, sam kar je preveč je preveč, sploh ker ni potrebe.

Če je nečesa v izobilju še ne pomeni da je treba to potrošit. Skozi življenje sem dal nekajkrat situacijo skozi, ko je bila RES kriza z pitno vodo, 2l za pit, 1.5 za higieno… na dan 🙁 (pa ni bil kakšen zapor v črni afriki, heh…)

Trudim se, da otroci ne bi bili tako razsipniški z naravnimi dobrinami. Če pitna voda teče iz pipe brez problema še ne pomeni, da naj kr teče…

Sej vem, spet boste skočili name, joj, kako težiš… sam, malo racionalnosti je treba poznat, in tle pr vodi se lahko začne.

Malo racionalnosti je res dobro. Pa tudi razsipniški ni treba biti z vsemi naravnimi dobrinami. Zakaj je pa treba začeti ravno pri vodi, pa je zame španska vas 🙂

Ali ti greš skozi življenje tako racionalno? Ali si nikoli ne privoščiš kavice, čeprav to škodi tvojemu zdravju in hkrati predstavlja še nepotreben strošek? Ali nikoli ne piješ alkohola? Ali nikoli ne narediš nekaj, kar ni strogo racionalno? Kako pogosto pa pereš svojega jeklenega konjička?
… malce postavi stvari v perspektivo …

Saj ne rečem, da nimaš prav. Ampak lahko se začne tudi kje drugje. Ni nujno pri vodi.

Če stoči vso vodo in se potem nekdo za njo umiva z mrzlo je to poleg ekonomskega vidika še zelo egoistično dejanje, če pa je bila “zadnja v vrsti” naj toči….
Bo pač račun za vodo in kurjavo (elektriko/drva/nafto/plin…) malo večji + odvoz/praznjenje greznice.

Ko ima taj može…. nek se vidi razkoš 😉 😀

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Malo racionalnosti je res dobro. Pa tudi razsipniški ni treba biti z vsemi naravnimi dobrinami. Zakaj je pa treba začeti ravno pri vodi, pa je zame španska vas 🙂

Ali ti greš skozi življenje tako racionalno? Ali si nikoli ne privoščiš kavice, čeprav to škodi tvojemu zdravju in hkrati predstavlja še nepotreben strošek? Ali nikoli ne piješ alkohola? Ali nikoli ne narediš nekaj, kar ni strogo racionalno? Kako pogosto pa pereš svojega jeklenega konjička?
… malce postavi stvari v perspektivo …

Saj ne rečem, da nimaš prav. Ampak lahko se začne tudi kje drugje. Ni nujno pri vodi.[/quote]
Ne gre se le za razsipništvo, ampak za to, ker je količina tople vode (pri nas) omejena.
In če se gre ženska prva tuširat, ki se tušira tako dolgo, dokler teče topla voda, za druge nič ne ostane.
Rešitev je v tem, da se gre moški prvi. Da ne ostane brez tople vode.
Prav tako pa je dobro, če imaš toplo vodo še za pomivanje posode…

Obstajajo tudi takšne ženske, ki jim je dolgotrajno tuširanje navada in so enostavno gluhe za prošnje ostalih družinskih članov.
Kot pravim, je rešitev v tem ,da se gre moški prvi. Ali pa preden ženska porabi vso vodo, jo izžene iz kopalnice. 🙂

Lahko ji pa tudi pomaga in ko zmanjka tople vode v bojlerju ji spusti še tisto svojo iz mehurja…..
Naj še malo uživa, če že ima tako rada toplo vodo…. :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Robi samo da ne boš izvajal moj nasvet s toplo vodo doma, ker se bi lahko slabo končalo….
Jaz tudi ne upam… 😉

Kako pa bi naj spustil v vodovod svojo vodo ? :)))

Lahko ji pa tudi pomaga in ko zmanjka tople vode v bojlerju ji spusti še tisto svojo iz mehurja…..
Naj še malo uživa, če že ima tako rada toplo vodo…. :)))[/quote]

On_
res, tale z mehurjem pa (meni) nikakor ni smešna… Res, včasih privlečeš takšno ven, kot tista z jelenčkom (primerjava s Sadnim), ko me vse mine in ko v napisanih besedah zagledam nekega kratkohlačnika in ne zrelega moškega.

Moški res nimate nobene domišljije. Za vas je uživanje “drkanje” po tipkovnici in talanje nasvetov – vse z mislijo, da se povzdigujete v oh in ah, češ, kaj veste, kaj znate (ne pa tudi kaj živite)… Pa bom utihnila na tej stopnji, da le ne bo kdo po nepotrebnem užaljen.

Mogoče pa se ženske rade tuširamo enostavno iz razloga, ker se skozi tuširanje budijo določeni občutki. Prijetni občutki. Mogoče pa katera v tuširanju ne vidi umivanje, ampak cartanje, kot drobni poljubčki po celem telesu. Recimo.

Ampak če bo to moški kdaj razumel…

Potem se lahko moški morda tudi malo zamislimo, če se naša draga zelo dolgo tušira? Zamislimo nad tem, koliko poljubčkov in cartanja ji damo? Carlos, ali lahko vidiš v tem tudi rešitev za manjšo porabo tople vode? Vprašanje je le, kaj si pripravljen za to naredit. Nekdo je svoji namontiral neskončno uporabo tople vode recimo. :))

:))))
Daj ni treba no, ker bomo mislili, da si res užaljena…..

Mislim, da na tako “resno” temo res ne moreš kaj veliko bolj “pametnega” povedat.
Daj ne bodi tako….. zategla(?)

Eni res jemljejo te pisarije tu kot nek življenjski projekt, remek delo, v vsaki temi posebej in se jih strašno dotakne, če kdo kako “neslano” od kod pripelje. Glede na to, da se človek loti takega projekta kot je družina v današnjih časih (ali pa tudi kakšnih drugih) res ne more bit preveč resen, moraš bit malo čez les, glede na to kaj vse te doleti pri tem delu/opravilu. Tisti taresni itak ostanejo samski za vedno. Očitno so pravi čas spoznali kaj je nevarnost pa se ji spretno izmikajo ;).
Ostali pa kakor kdo, eni ste resni, drugi malo manj….kakor komu paše.

Sploh pa kaj bi sedaj če mu baba ponuca preveč vode?
Očitno ji je voda všeč, ko je segreta na določeno temp., ko te zmanjka se spomni in zapre pipo in zleze iz banje/tuša. Lahko
a) namontira manjši bojler in bo veselice prej konec in bodo prišparal ali
b) zrihta ogrevalni sistem tako, da bo folgal segrevat vodo za sproti kolikor se je pač porabi.

Ne vem kakšno ogrevanje imajo ampak pri nas, dokler peč gori je tudi tople vode dovolj in če je nesposoben uredit zadevo tako, da bi funkcionirala kot mora naj se sam pere z mrzlo…. Mogoče ga bo zbrihtalo, da le njo ne bi prikrajšal za njene užitke….

Kakšen je sposoben moški?
Takšen, ki je zmožen toliko zaslužit, da žena ne more za sproti potrošit…… kar bi v tem primeru pomenilo, da je sposoben segret toliko vode, da je žena ne more za sproti iztočit….. Kje jo bo grel naj se pa sam odloči…;)
Če želi bit sposoben moški, seveda :))))

Sploh pa tale štos ni na mojem zeljniku zrasel, sem ga samo malo priredil, sposodil sem si ga od policajev 😉
Kdaj si policaj pere roke pred ali potem ko opravi potrebo?
Vmes ko je topla voda……

Ps
[sub]To je vic, sedaj je konec in se lahko smejete, ali pa tudi ne, ker vici o policajih ne obstajajo, ker je vse res, menda….. ;)[/sub]

Mogoče je pa ona namenoma tako dolgo pod tušem, ker si želi/čaka, da bi se ji še on pridružil in preden njemu kapne že zmanjka 120l tople vode… in to večkrat 😉 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close