Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bojkotirajmo hrvaško

Bojkotirajmo hrvaško

Polno pizdo mam teh hrvatov. Ker nimajo kaj ponudit razen kamenja in morske vode se zmišljujejo in računajo vse živo. Ne boste verjel da je bil lansko leto en tip v Novalji zvečer s postavljenim teleskopom in napisom : “Pogled u lunu -2 kune”. Za pokozlat. Pa tud nasploh nas majo za cigane, mi jim pa žepe filamo. Predlagam, da Slovenci bojkotiramo vsaj eno sezono… pa bodo vidl kok smo vredn.

sej bi..sam kam naj pa pol gremo? pri nas je pa še slabše…na žalost ..ostale destinacije so pa hm ..nevarna

Poln k…c imam takih, ki ustvarjajo nestrpnost do drugih in drugačnih. Pravi cepec si, ko se pa najdeš v družbi tistih ko jih ne prenašaš pa se potuhnjeno skrivaš in drugače govoriš. Tisti ki drugih in drugačnih ne marajo in ne spoštujejo svojega niso vredni. Ni tebi do denarja ampak si fobičan do vseh drugačnih. Ko bi potamanil te drugačne, bi že iskal drugačne v lastnih vrstah dokler ne bi ostal sam. Takih Hitlerjev, Musolinijev več ni, enakim pa sodijo v Hagu. Bolan si in zelo trpiš zaradi tega ker si obkrožen z večino ljudi, ki zdravo razmišljajo in niso tako sovražno nastrojeni kot si sam. Povsod človek doživi nekaj kar ga prizadene pa naj bo to na Hrvaškem, v Sloveniji, v Italiji ali Austiji. To kar si ti doživel pa ni razlog za neko bojkotiranje in sovraštvo, zato naj te bo sram ker kličeš k bojkotu po nepotrebnem.

Ti si čudna..nevarne destinacije? Pazi to. Bivša sošolka je na Cresu pobrala avtoštoparja. Začel je zelo prijazno…nadaljeval pa manj. Povedal ji je, da je bil v vojni in da je klal in posiljeval in če mogoče ve, kako se človek opeče na vročem motorju pa tak…čist se je usrala in je hitr zapelala v kamp in kr mem rampe, se nic ni ustavljala in sla kr proti morju..mislim, tko da se je tut un mal ustrasu, k je blo tok ljudi okol…v glavnem happy end je bil.

🙂 IN..o kerih nevarnih destinacijah si ti govorila?

🙂

xx….kot prvo, zelo zmoti, če kljub perfektni slovenščini izgovoriš eno ali pa dve izpeljanki iz srbo-hrvaškega jezika.

Kekec je mal nestrpen, res je.

Ampak ljudi, ki živijo bolj v zablodi kot Hrvati po mojem mnenju ni. oz. jih ne poznam. To so bili včasih Srbi, ampak jih je mal izučilo. OK, Američani so res u k.

Hrvati so..hmmm..obupni. Ja, povsod najdeš vse vrste ljudi, res je, poznam enga Sandrota iz Reke..to je taprau dec. Ampak kot narod so pa Hrvati porazni.

Tok si neki pameten/pametna okol Hitlerja pa Mussolinija. A veš, da se Hrvaška ni odrekla NDH? A veš, da pravno formalno danes NDH še vedno obstaja…what the @!#$! Samo eno lahko potem rečem…jebote Ante Pavelić!

Njihov superiorni uber-mensch ego je pa kriv, da so mislil, ja bomo pa Slovence jahal, če nobenga druzga ne mormo…ne samo da se ne pustimo jebat, naprednejši, bol priznani, pomembnejši in bogatejši smo od njih…to je pa…:) heh…to je pa motiv. 🙂

Vsak naj gre na počitnice kamor že hoče! Ne boš rekel, da je v Portorožu vse vzorno urejeno in poceni ponudba. Ljudje, ki imajo vikende ob hrvaški obali, bodo pač še zmeraj hodili tja, konec koncev ti pa ni treba gledat v luno za 2 kune in lahko tudi sam kaj skuhaš, da nisi odvisen od dragih restavracij. Lahko pa malo tudi razmislimo o našem odnosu do ljudi, ki živijo tam, kamor smo prišli na počitnice in pozabili na bonton. Nemalokrat sem imela priliko videt arogantne slovenske turiste, ki so se navsezgodaj nalivali z travarico in se obnašali, kot da je svet njihov!

Kekec se strinjam s tabo. V bistvu sem do tega zaključka prišla že lani in letos potujem na dopust v Skandinavijo, naslednj leto Irska, nato ……
Komu je treba morja !?

Jaz grem letos tja, bolj po sili razmer. Drigače pa ne bom hodila, pa ne da bi jih bojkotirala, čeprav jih m,am res dost. Nategne te vsak, ki ima 5 min cajta. Pa naj bo to na avtocesti-cestnina ali pa v lokalu, trgovini, na tržnici…. Ne hvala. Tud v arabskih deželah te probajo nategnt, ampak pri njih ti dajo občutek, da si ti nategnil njih.(barntanje). Kar je pa Neja mislila, nevarne destinacije-po moje te države, ki so jih letos uvrstili v ne preveč varne.- Egipt, Tunizija, Turčija-zaradi tega, kar se dogaja po svetu. Je pa dobra varianta za poceni dopust, ker bodo znižali cene, če nimaš otrok, je sigurno za iti. Samo Hrvaška ne. Če ne bi dobila vse zastonj, sigurno ne bi šla!

Ma kaj me briga NDH, jaz živim danes, živim tukaj in bom pristaš zdravega okolja brez nestrpnosti (nestrpnost poraja nasprotno nestrpnost in ni konca), Spoštujem kruh, katerega jem, sem lojalen pa ni važno kaj sem, Povedal sem, da me nestrpnost moti in čisto nič drugega. Vsi tisti ki nestrpnost do drugih izkazujejo na tak ali drug način (s turizmom, gospodastvom, ustrahovanjem, lažmi, …) se samo skrivajo za tisto pravo nestrpnostjo (nacionalno, versko,…), so zabiti, v glavi siromašni in ogomno trpijo ker so vjeti v lastno past. Kako boš živel v združeni Evropi pa tako obremenjen z glupostmi.
Tudi jaz sem tukaj marsikaj doživel ampak nisem tega nikoli potenciaral, izpostavljal in enačil, da so vsi tukaj nestrpni. Ob osamosvajanju sem bil v TO in sem danes in v bodoče ponosen na to, čeprav sem mišljenja da bi bilo boljše da smo se razšli po mirni poti. Takratna garnitura politikov v Beogradu mirne rešitve ni dopuščala (v garnituri so polega večine Srbov, bili tudi Slovenci, Hravati in drugi) in smo se razšli tako kot smo se in je čisto prav da smo se.
Mene ne zanima ne Ante, ne Draža, hvala bogu v Sloveniji takih res ni bilo. Obremenjen si da te ne bodo jahali Hravati, ki te sploh ne morejo ampak stisneš rit ko te tukaj doma občasno ali pogosto pojahajo (oblast, v službi, v zdravstvu, policija, za raznimi okenci…).
Res je, da so Slovenci naprednejši, bol priznani, pomembnejši in bogatejši samo če tebe ne bi bilo, bi povprečje teh vrednot bilo še boljše.

Tudi ti si tudi ubogi revež.

Vesel sem, da si vreden pogovora. Čeprav moraš razumet, da za boljše duševno zdravje tako kot ti, tudi jaz stvari poenostavljam, največkrat nezavedno.

Jaz mislim, da imam prav in tvoja trditev…živim za danes, jem kruh…bla bla je za lase privlečena, ker v svetu v katerem živimo mi in so nam ga Bush, Berlusconi, Osama, Sadam & Co. zmožni zjebat še do konca, človek opravičeno ne tolerira početja, kot ga prakticira Hrvaška kot država in hrvaški narod (ne posamezniki).

Zato ne ti men kar je blo je blo, kar bo pa bo…bla bla, jem kruh, vodo, ne vem kaj še vse, ker stvari tako enostavne pa spet niso.

Odnos Hrvaškega naroda, kateri po mojem mnenju dela veliko krivico Slovenskemu se mora spremeniti. Če ne zaradi dobro sosedskih odnosov, pa zaradi milijard, ki pritekajo v hrvaško blagajno iz slovenije.

Se strinjam, jaz jih bom gotovo za nekaj let bojkotirala, ker so neznosni: cene apartmajev v sezoni?!?!-lahko kuhaš sam krompir v tem apartmaju, pa te na dan pride dražje kot polpenzion v hotelu srednje kat. v Parizu!!!-izkusila na lastni koži. Pa še “simpatična” prigoda iz hotela v južni Dalmaciji: v hotelu smo bili sami Slovenci-hotel pa ni bil čisto poln. Gre za razmeroma drag hotel-predsezona. V glavnem sami Slovenci in družba(7) Italijanov. S sestro sva bili ravno v recepciji, ko so nekega glavnega tržnika(vprašala sem kasneje receptorko, kdo je to bil) tega hotela izpraševali in snemali za neko redno oddajo HTVja, ki je v sezoni na sporedu vsak teden. Stali sva samo ene 3 metre od njega. Novinarka ga je vprašala, katerih gostov največ prihaja k njim in gospodič je suvereno odpel, da so trenutno veliko večino kapacitet napolnili Italijani(7!!!) , sicer pa v sezoni veliko Nemcev, Angležev…naštel je vse države, ki se jih je uspel spomniti od zemljepisa iz OŠ. , razen Slovenije. Ker sem bila rahlo užaljena , sem pri receptorki(ki je bila prijazna) kar tako vprašala po trenutnem št. gostov in od kod so in odgovorila mi je 94 Slovencev in 7 Italianov! No comment!

P.S.: Aranžma za en teden -polpenzion je stal v dvoposteljni sobi, s pogledom na skalnat hrib 147.000 sit- v akciji brez Salamonele!

Hudooooooooo
Mi gremo pa na Hrvaško …
Tja hodimo že dolga leta, imamo se prelepo, nihče nas nima za manjvredne / tudi mi se počutimo in obnašamo kulturno/…Ljudje so prijazni, pa plaža, glasba, ribe, žar,….smisel življenja…..tišina le valovi morja …..mmmmmm
Le kam na Hrvaško hodite VI?!?
Kje vam je tako hudo??

ajda ..povej kje je to.?????

Tvoj nivo pisanja o tebi pove čisto vse. Če ti ni všeč na Hrvaškem, pa pojdi na Mars. Tja po tvoji kulturi tudi sodiš, ali pa še tja ne. Vsak se naj odloči po svoji presoji, ne pa da po forumih širi neko nestrpnost. Dopustujte, kjer želite, ne pa da kritizirate vsevprek. Nikjer pa ni samo najboljše ali najslabše. Pa lep pozdrav vsem!

Bedak

Tudi to pove o tebi marsikaj! Pa lepo se imej v Grčiji ali pa mogoče na kitajskem.

Se strinjam, Miša. Sicer pa je škoda časa za tako izmenjavo mnenj, ki niso mnenja, ampak vse kaj drugega.lp

Najbrž je res škoda časa in besed, pa vendar….človek bi pomislil, da je gospod zaposlen v kakšni turistični agenciji!

vsak narod, ni važno kateri, ima “dobre” in “slabe” ljudi. To velja tud za Slovence.

Pošlji naslov pa ti jaz pošljem 2 kuni oziroma 78 SIT, da si boš ogledal luno in potem boš tam šel na počitnice, saj tam tudi verjetno pašeš drugi pa naj grejo po svoje.
Samo Kekec obljubi, da ne boš klical k bojkotu tudi LUNO. Pravijo da slabega k…a tudi kucine ovirajo.

Pa kakšne milijarde če človek (KEKEC) neda 2 kuni za ogled lune. Ko gremo na morje ogormno nesemo s seboj, tudi zaboje radenske sem videl. Včasih me je tudi sram ampak ljudje smo pač taki. Hvala bogu, da nam pustijo čeprav je propaganda tudi na tem področju bila, da nič ne pustijo. Ko smo pa šli je bila kolona in so v glavnem brez zastoja vse z mahanjem spuščali . Verjamem da so tudi nevšečnosti ampak da nekdo za 2 kuni kliče k bojkotu, je nizkotna primitivnost.
Če pa smo pustili milijarde, smo za to nekaj imeli, kdor pa ni zadovljen pa bo naslednjič šel drugam, ne pa po navodilih Kekca (Oh ti Kekec, se mi pa res smiliš). Če gremo na Bled, v Bohinj, v Portorož, Piran, nas že z parkirnino in vstopnino opilijo in ti dajo vedeti da to bo nekaj stalo.
Vseeno bi rad s teboj spil pivo in podebatiral brez dalke na jeziku.
LP tebi, vsem ostalim, pa tudi Kekcu.

Skoraj povsod kjer ni turističen kraj – večji.
Med preprostimi ljudmi…

Samo dve od mnogih dogodivščin u “lijepi naši”:

(avgust 1999)

S kolegom sediva zvečer v kafiču, v Baški/Krk, zaključek nogometne tekme med SLO in CRO, ko mimo kafiča pridrvi skupina kakšnih 15 pijanih mladcev, prvi v skupini nese hrvaško zastavo, prav vsi brez izjeme pa na ves glas vpijejo:
“Jebeš Sloveniju, prokleti Slovenci, jebem jim mater! Slovenci alpski Srbi!”

Pa na zdravje.

Druga scena. Avtobus Baška-Rijeka. Sediva nekje na sredini, na prvih sedežih pa vneto in dokaj na glas debatirata dva starejša gospoda. Avtobus je skoraj prazen. Sčasoma se v debato vključi tudi šofer in nato vsi trije glasno udrihajo po “Slovencima”. Vsem trem je bilo seveda jasno, da sva s kolegom Slovenca, saj so naju ob vstopu v avtobus slišali govoriti. Slišala sva stavke kot “Neka jebeni Slovenci ostane na drugoj strani Piranskeg zaljeva”, “Prokleti alpski Srbi”, ipd.

Komentar ni potreben, vsekakor je bil tisto moj zadnji dopust na Hrvaškem. Za enako ceno namreč prav fino letujem na Rodosu ali Krfu. Pa še grška gostoljubnost je na višku!

Majda bravo. Pa naj bo doma, kaj mu je pa treba okol hodit .

čau poo

no, miha, jz sem bila pred leti v Umagu, konkretno v Stella marisu, pa je nekaj mladih pijanih slovenčkov razgrajalo po naselju s pesmico: Ko to kaže Srbija je mala……Pol si lahko misliš, kaj je blo. Zarad takih izgredov so nas vse Slovence domačini grdo gledal. Tko da nismo samo mi, slovenčki, čist brez greha. Men se včasih mal podn zdi, ker tud mi udrihamo po drugih, sebe pa slabo vidmo oziroma se sploh ne vidmo, kakšni smo mi drugih. Dost je pa tud politika kriva, da s(m)o taki do drugih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close