Bojkot Petrola in trgovin
tudi mi ne, 16.09.2021 ob 16:02
Xzav, 16.09.2021 ob 15:07
Desperadodajka, 16.09.2021 ob 14:23
Cepilci uživate v trgovskih centrih brez gužve. A ni torej v vašem interesu, da corona izbriše anticepilsko svojat in boste to novo realnost brez čakalnih vrst in gneče vsepovsod živeli do konca svojih srečnih dni? S tem, ko tako fanatično zagovarjate obvezno cepljenje, pljuvate v lasten krožnik.
Edina reč, ki jo zagovarjamo je, da nehajte jamrat. Na voljo je P ali C ali T. Meni dol visi, a koga kušnete in prebolite, se greste cepit ali pa testirate.
Do vrha glave pa imam stalnega jamranja, da se vam dogaja krivica, pri tem pa ne naredite nič, razen stalne drame.
Če smo uspeli, da se od lani februarja do danes nismo okužili, smo ali imuni ali pa delamo vse prav, da se ne okužimo.
Zakaj nas najbolj terorizira ta diskriminator??!
Ker je cepivo v skladiščih z rokom uporabe oktober 2021. Mnogo odmerkov.
O kakem teroriziranju govoriš?
Vsi državljani imamo na voljo prebolelost, cepljenje ali testiranje. Izpolnjevat eno izmed teh stvari je odgovorno do sočloveka in družbe, ker sicer ne moreš vedeti, če boš okužbo širil/a naprej. Vse tri stvari so javno dostopne in na voljo vsakomur. Vsak izbere sam.
Mene sicer ne moti niti, če ne izpoljuješ nič od tega. Samo potem ostani na distanci in ne hodit okoli ljudi, ki jih lahko potencialno okužiš s precej večjo verjetnostjo, kot če izpolnjuješ PCT.
Xzav, 16.09.2021 ob 16:14
O kakem teroriziranju govoriš?
Vsi državljani imamo na voljo prebolelost, cepljenje ali testiranje. Izpolnjevat eno izmed teh stvari je odgovorno do sočloveka in družbe, ker sicer ne moreš vedeti, če boš okužbo širil/a naprej. Vse tri stvari so javno dostopne in na voljo vsakomur. Vsak izbere sam.
Mene sicer ne moti niti, če ne izpoljuješ nič od tega. Samo potem ostani na distanci in ne hodit okoli ljudi, ki jih lahko potencialno okužiš s precej večjo verjetnostjo, kot če izpolnjuješ PCT.
In kako je tebi odgovorno to, da oseba ki je sicer cepljena a ima moža kužnega doma lahko prosto hodi naokoli brez testiranja, ima pa znake prehlada, ki so seveda lahko znaki korone? TO je daleč od odgovornosti! Cepljeno ne pomeni enako negativno.
napisal si: ” Izpolnjevat eno izmed teh stvari je odgovorno do sočloveka in družbe, ker sicer ne moreš vedeti, če boš okužbo širil/a naprej. Vse tri stvari so javno dostopne in na voljo vsakomur. Vsak izbere sam.”
In vsi vemo da se cepljeni ne testirajo, ker mislijo da so boga prijeli za jajca in so zaščiteni pred virusom. Tej dotični osebi pa je zdravnica rekla, da se ne rabi testirat kljub kužnemu možu in to zato, ker je cepljena. Torej sta v tej zgodbi že dve neodgovorni osebi. Prvo zdravnica drugo pa ta, ki se ni šla vseeno testirat zaradi ostalih, na katere je trosila virus. No jaz pa sem očitno imuna. Hm, to bi tudi morali dajat potrdila za ta sklop. ne pa silit v neko strupeno cepljenje. Zakaj matr če me virus ne mara? jaz sem samozaščitena haha
Sem si kar oddahnil, ker sem res mislil, da sem tako neumnost napisal. A kot vidim, je zrasla na tvojem zelniku. Moj citat govori o drugih stvareh in seveda podpiram, da se gre v primeru stika z okuženo osebo testirat tudi cepljeni.
O tvoji imunosti pa rajši ne bi. Edino dejstvo je, da v naravi ni nič 100%. Kar velja seveda tudi za cepljenje in testiranje. Žal pa to (da ni 100%) slišim tudi kot najpogostejši izgovor, da marsikdo ne naredi nič. Razen porivanja glave v pesek in upanja, da bo vihar zgrešil rit.
V psihološki vojni soodgovornosti ni – je egoizem in vsak skrbi za svojo rit – čisti dokaz tega je trenutno stanje in to hujskanje cepljenih proti necepljenim in seveda pri nekaterih tudi podjebavanje tudi nekaterih necepljenih cepljene.
In še to: v torek, popoldan Eurospin Kamnik – ena družina, en fant nekje med 8-10, je moral bit star, pa mama in oče ( mati prav umetno na blond pobarvana,preprosta družina, nekulturna- ker vleče v trgovino kašljajočega kužnega otroka. Tamali kašljal ko stara lokomotiva, prav goltil se je že , solzne oči, , po celi trgvoini, jasno brez maske, je letelo naokrog – zagotovo okužen, pa je bil notri pol ure -vse popljuval naokoli. MAti oče cepljenena, zagotovo tudi prenašalci, vsi trije. A je to pošteno? Kaj ima tako kašljajoči delat za v trgovini, ko že na par metrov vidi, da je bolan? Odpikajte torej s takimi. Ukrepi so nperavični za vse – ko boste testirani tudi cepljeni, za vas tudi pogoj PCT za v štacune, pa da nimajo kašljajoči kaj hodit in trosit naokoli po štacunah namerno, potem bo ta psiho vojna fair play.
Kaj naj bom torej jaz soodgovoren. Če pa ena mat in foter nista, ko pripeljeta kašljajoče mulca in to brez maske, da trosi kašelj in bacile namenoma po celi štacuni, ker lahko – ker se njim pa ni treba testirat?
Dobim zaradi tega rdečo preprogo? Prst u rit kot zahvala, samo to.
Če bi vsak najprej gledal na svojo rit in manj to, kaj počnejo druge riti bi bilo stanje po moje precej boljše.
Ker odgovornost za družbo se začne pri posamezniku in le nase imam vpliv. Na te v trgovini nimam (in tudi meni bi se zdelo za malo). Ampak, da njih uporabim za izgovor, ker so oni neodgovorni tudi meni ni potrebno biti – kam potem pridemo?
@Zartrose – močno posplošuješ in mečeš vse v isti koš. Sploh namreč ne dopuščaš možnosti, da bi bili kak cepljen odgovoren. Kar je popolnoma nekonstruktivno, žal. In kot že rečeno: na izbiro imamo tudi nič od tega (PCT), le omejitve družbe so potem drugačne. Kar nikakor nujno ne pomeni, da je tak posameznik neodgovoren.
Ne mečem ampak opazujem dogajanje. Opazim pa tudi, da smo necepljeni grešni kozli.
In kot si sam rekel-na izbiro imamo p ali c ali t, nikjer ne zapišeš c in t. Zgolj tvoje besede sem citirala.
Torej če si c ne rabiš t, kar potrjuje tudi stroka. In to je popolnoma nekonstruktivno, zato samo c ni verodostojno.
In izbira nič od tega seveda tudi obstaja, nimamo pa možnosti, da gremo povsod, pa četudi smo ostali ves ta čas zdravi, ker smo ODGOVORNO skrbeli za zdravje. ne samo svoje ampak tudi posledično od drugega.
In to je to-nimamo ODLOČITVE, da živimo tako kot smo prej. Ker pazi ti to-pri obveznih cepljenjih po programu te ne zapirajo, ti ne odrekajo, te ne posiljujejo, če se pač ne greš.. pri temule ki je še v fazi testiranja pa nad nami zganjajo teror že več kot leto in pol. Pa imajo ošpice kar ustaljen ritem medtem ko je kovid od neznakov pa preko blagega prehladka do malo močnejšega prehlada pa do kakega % težjega poteka. Skratka- če bi imeli izpad ošpic bi te premagale kovid.
Pravkar berem Regional Obala, kjer je velik odziv obrtnikov in trgovcev na nesprejemljiv PCT.
Mislim da je povsod po Sloveniji enako.
Obrtniki in prodajalci bodo primorani zapreti, ker je promet drastično upadel.
Sedaj mi je pa čudno, kje so ti cepljeni, da rešijo obrtnike, gostince in prodajalce.
Saj je drastičen upad, ker v trgovine in gostilne In ostale panoge ne morejo necepljeni in netestirani.
Torej kdo komu daje kruh, očitno vi cepljeni žal ne in premalo.
Skratka sramota države.
Testirate se lahko povsod po svetu za dva eura v lekarnah, pri nas bi vas pa lupuli za ssmoplacniske teste.
Absurd, da mu ni para
Xzav, 16.09.2021 ob 17:34
Če bi vsak najprej gledal na svojo rit in manj to, kaj počnejo druge riti bi bilo stanje po moje precej boljše.
Ker odgovornost za družbo se začne pri posamezniku in le nase imam vpliv. Na te v trgovini nimam (in tudi meni bi se zdelo za malo). Ampak, da njih uporabim za izgovor, ker so oni neodgovorni tudi meni ni potrebno biti – kam potem pridemo?
@Zartrose – močno posplošuješ in mečeš vse v isti koš. Sploh namreč ne dopuščaš možnosti, da bi bili kak cepljen odgovoren. Kar je popolnoma nekonstruktivno, žal. In kot že rečeno: na izbiro imamo tudi nič od tega (PCT), le omejitve družbe so potem drugačne. Kar nikakor nujno ne pomeni, da je tak posameznik neodgovoren.
odgovor za Xzav…..
Saj si ti v trgovini odgovoren -v njo greš zdrav, nekašljajoč, brez vročine in z masko na obrazu, ker s tem preprečuješ širjenje kapljic od sebe na druge (!) . To je zama lepa odgovornost.
A ni to odgovornost v primerjavi z enim takih otrokom, ki mu sicer odloki dajejo dločen “veto” da mi nu treba maske nosit, je pa skrajno neodgovorno, egoistično in ja z njihovo rit dobesedno neobzirno do drugih v takem primeru s strani njegovih tumpastih staršev, da bolnega otroka vlačijo po trgovinah.
Pozdrav soncu, 16.09.2021 ob 18:31
Pravkar berem Regional Obala, kjer je velik odziv obrtnikov in trgovcev na nesprejemljiv PCT.
Mislim da je povsod po Sloveniji enako.
Obrtniki in prodajalci bodo primorani zapreti, ker je promet drastično upadel.
Sedaj mi je pa čudno, kje so ti cepljeni, da rešijo obrtnike, gostince in prodajalce.
Saj je drastičen upad, ker v trgovine in gostilne In ostale panoge ne morejo necepljeni in netestirani.
Torej kdo komu daje kruh, očitno vi cepljeni žal ne in premalo.
Skratka sramota države.
Testirate se lahko povsod po svetu za dva eura v lekarnah, pri nas bi vas pa lupuli za ssmoplacniske teste.
Absurd, da mu ni para
Sramota od ljudi, ki podpirajo ta zločin in uničevanje države. Mafijska psihopatska oblast zdaj vzpodbuja vse te debile, ki so polni zlobe, da se z užitkom izživljajo nad drugimi.
Še malo, pa bomo v pravi vojni, kamor vzpodbujanje in toleriranje zlobe in sovraštva, tudi vse nas prej ali slej pripelje.
Vsi smo dali skoz, 16.09.2021 ob 10:45
Bobu bob, 16.09.2021 ob 08:18
Sem se pridružil bojkotu Petrola in prav tako trgovskih centrov, lokalov… Vse je kar je smiselno sem dal na minimum in je prav fajn. Že od prejšnjega tedna imam za dobrih 300 EUR manjšo porabo. Pri takem trendu bo ta mesec zaključen z vsaj 650 EUR prihranka. Če bi to trajalo 6 mesecev z lahkoto prihranim 4500 EUR. V žlahtne kovine nisem še nič investiral, morda bo to priložnost. Bo treba preverit situacijo na trgu.
Sej tko smo vsi živeli ko je bila država lani zaprta. Nisi nič posebnega sedaj.
Koliko si uspel privarčevati in kam si investiral?
robi567, 16.09.2021 ob 18:39
Sramota od ljudi, ki podpirajo ta zločin in uničevanje države. Mafijska psihopatska oblast zdaj vzpodbuja vse te debile, ki so polni zlobe, da se z užitkom izživljajo nad drugimi.
Še malo, pa bomo v pravi vojni, kamor vzpodbujanje in toleriranje zlobe in sovraštva, tudi vse nas prej ali slej pripelje.
Glej ga Robija, on bi kar vojno rad. Pacient bi rad manjšinsko mnenje vsilil ostalim preko vojne. Lepo.
A res ne znate našteti vsaj 5 bencinskih
petrol (že od nekdaj so mi nesimpatične pumpe tankala sam kadar je bilo res nujno)
omw (v prejšnji službi na določenem omw tankala vsake 6 dni)
hofer (še nikoli nisem tankala pri nih)
maxen (zadnjih 5 let v 95% tankam pri njih)
mol (še nikoli tankala tam)
Torej zaradi mene lahkon na petrolu zahtevajo karkoli že jaz ne bom nič na slabšem! Ne vem pa kdo bo tankal namesto mene če bi bila panika tudi drugje pomoje bi kr peš hodila 😀 noben od domačih (starši, sestre, partner, otroci so pa pod 10, niti nobena sestrična, ki živi v bližini ni cepljena )
Po ljubljani ni opaziti nobene razlike zadnje dva dni. Tako da ne vem o kakšnem propadu govorite :). V bistvu smo sodelavci danes šele v tretjem lokalu našli prosto mizo. Mogoče bodo propadle kakšne vaške beznice kjer se pijančki zbirajo, kar pa tudi dvomim ker nihče tam ne gleda tega. Seveda pa po dveh dneh opažajo tak upad da bodo propadli :). Mislim nekateri itak konstantno propadajo. Če veter zapiha, če se ne sme kadit notr, če se ne sme mladoletnim dajat alkohola….karkoli se zgodi nekateri propadajo. Zaradi države pa to. Že leta 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.