Najdi forum

Bojkot Hrvaške

Ljudje, ne se toliko razburjat. Pojdite na dopust tam, kjer se najlepše počutite in uživjate v svojem dopustu. Jaz živim ob meji s Hrvaško, dobro se razumem s sosedi in delavci sorodnih služb na Hrvaškem. V vseh letih sem letos prvič naletel na Špargijadi v Kaštelu na ultranacionaliste in to so bile še ene 3 pijane mule, ki očitno še nimajo izoblikovanega svojega mnjenja in ponavljajo fraze iz rumenega tiska, tako da sem jih z lahkoto ignoriral. Mislim, da je prav, da je avtokamp za goste s premičnimi spalnimi kapacitetami, ki jih s seboj prinesejo in odnesejo, kdor pa hoče zidat, naj zida na za to primernih zazidljivih parcelah. Letos gremo po 4 letih na Korčulo v privatne sobe k izredno prijaznim ljudem in komaj čakam, da se vidimo.
S prijazno besedo je pa tako, da niti pri nas niti kjerkoli na svetu, ni ravno pravilo, da jo dobiš vrnjeno. Imaš pa lepe šanse da jo.

Zivjo!

Tudi jaz se vsekakor strinjam z bojkotom Hrvatov. Sem pa pred časom po radiu zasledil zanimiv podatek in sicer, da na Hrvasko večinoma prisegajo nerazgledani, nezahtevni turisti, ki se ne zavedajo vrednosti svojega denarja….

Sej poznate tisti pregovor. Kdor še ni slišal žvrgolenja slavčka, mu je žvrgolenje vrabca najlepše….

LP
J.

Mislim, da ni prav to, kar piše Jadralko v svojem prispevku. Vsak naj gre tja, kjer mu paše. Eni na Hrvaško, drugi na Džerbo, tretji v Turčijo. Eni z nahrbtnikom v zadnji kotiček na svetu, drugi z agencijo na potep… Kaj bi pa bilo, če bi šli vsi na en konec. In bi tudi na dopustu srečeval svojega šefa ali pa soseda s katerim se ne razumeta… Sploh pa smo se z istimi stvarmi ukvarjali lansko leto. Pa kaj res nimate kaj bolj zanimivega?

točno tako jaz se popolnoma strinjam!!!!

prosim ne se kregat!!!!!

Vi kar bojkotirajte, jaz ne grem drugam kot na Hrvaško. Super, ker mi grejo Slovencelni na dopustu fejst na živce in jih bo zato manj; bo več tujcev zame ostal.

pa ne bit nestrpni

ne se kregat

Hallo, moderatorji foruma?!?!? Zakaj pustite takšne debate o nestrpnosti? Ljudje, ki niso razgledani oz. niso veliko potovali veliko po svetu si bodo vedno poskušali poenostavit svet na prizmo rumenega tiska in bodo preprosto reagirali na novice brez da bi pomislili oz. poskušali še poiskati drug vidik. Graditi nacionalno identiteto na nestrpnosti oz. bolj rečeno širiti nestrpnost je zelo nevarna zadeva. Poglejte si malo zgodovino. Dajte se prosim malo odpovedat rumenemu tisku. Boste potem tudi srečevali manj butcev iz druge strani, ki prav tako čitajo rumeni tisk. Verjemite da boste doživljali prijetnejše izkušnje. Jaz osebno sem na Hrvaškem imel zelo pozitivne izkušnje, bolj kot v marsikateri državi na svetu(in verjemite, bilo jih je res veliko). Jaz bi potemtakem lahko rekel bojkotiramo Francijo zaradi tega ker sem tam imel res shity pocitnice pred leti (vlomili v avto, poškodovali, nobeden ni želel pomagati, ker nisem obvladal FRA,….). Pa sem šel zatem, še enkrat in je bilo vse kot v pravljici. Verjemite veliko je odvisno od tega kaj pričakuješ. Jeza rodi Jezo. Strah rodi Strah. Nestrpnost rodi nestrpnost. Sovraštvo rodi Sovraštvo. Ljubezen rodi ljubezen. Izberite.

Jaz sem za ljubezen. Vedno.

Izvrstno, tudi jaz, torej sva že dva. Dovolj?

Glavno, da hrvatlni niso nestrpni do nas……

ma dej te no….poglejte njihove forume….

Sej forum je zato,da poveš svoje mišlenje…..

pa še tole kar je napisal zele:
“Ljudje, ki niso razgledani oz. niso veliko potovali veliko po svetu si bodo vedno poskušali poenostavit svet na prizmo rumenega tiska in bodo preprosto reagirali na novice brez da bi pomislili oz. poskušali še poiskati drug vidik”

Jaz bi rekel ravno obratno,da kdor ni veliko potoval gre na hrvaško, ker ne ve, kako je lahko lepo drugje in kako se drugače obnašajo do tebe, pa kaj ti nudijo za tvoj denar.
Delam med drugim tudi zato,da potujem okoli in, da dobim tisto kar želim, če že plačam.
Na hrvaškem tega ni

Mare, ne morem se strinjati. Prepotovala sem že ogromno, tudi živela v tujini, pa lahko upravičeno rečem, da so ljudje povsod enaki. Nekateri so ok, drugi so zateženi; ne pa vseh metat v isti koš. S Hrvaško imam dobre izkušnje in vsako leto preživim dopust na njihovi obali. Zaenkrat ni bilo kakšnih večjih težav, z odnosi pa je ponavadi tako, da kar daš, to dobiš.

No, to je to. Pavšalisti se počutijo, da imajo več pravic in dejansko je opaziti, da jih moti, ko postaviš šotor zraven njih – pa naj gre za Slovence ali Itlaijane … ostali so bolj redko pavšalci.

Ma jaz v tem smislu, dam Hrvatom prav. Se čudim, da so to sploh dopustili – očitno jim je pasalo, sedaj ne več… Pač.

Ja, lani sem jaz šla v Portorož!Prenočišće je bilo katastrofalno.Res je imelo sam 3 zvezdice in je bilo privat ampak, smredlo je po cigaretah, pepelnike niso izpraznili, umivalnik je bil poln dlak in umazan…Hja, povsaod imaš takšne spodrsele “turistične delavce”
Zlo, zlo sem bila razočarana.

Sem bila v Čateških toplicah pred kakim letom, ko je bila neka tekma med SLO IN HR.

Pred zunanjim Tv -jem v kopališkem bifeju so se tako primitivno prepotentno obnašali ( ne otroci ali mladina ), da bi na H strani ob samo desetini izrečenih žaljivk pristali ne samo na njihovi miliciji ampak bi imeli izgon iz države.

Mene je bilo sram, strežno osebje pa tako degradirano na osle in še kaj, pa si niso upali pisnit – gost je pač vedno GOST.

Eno moje mnenje.
Mi smo povprečna slovenska družina, ki obožuje kampiranje.Je pa zadeva taka,da nikoli nismo imeli problemov s Hrvati in jih verjetno tudi ne bomo imeli.Je pa res , da nekateri Slovenci, ki prihajajo k njim radi igrajo premožnejše ljudi in mislijo da je vse njihovo.Primer iz lanskoletne romantične večerje v dalmatinski konobi.Lepo smo bili postreženi cene ugodne ali celo smešno poceni porcija dagenj samo 30 kun….pa prideta dve slovenski družini in ker ni bilo dveh miz skupaj so težili, da hočejo na vsak način imeti dve mizi skupaj.Natakarica jim je vljudno povedala,da bodo gosti pri sosednji mizi kmalu odšli in da naj do takrat pač sedijo pri drugih prostih mizah.Kaj hudega dedec kao glava družina je mislil, da bo za svoj denar dobil extra usluge se je razpočil od obisti in začel preklinjati na vse pretege.Takrat je mojo družino bilo sram da smo slovenci ker imajo nekateri takšno kulturo….haloooo, ki jo kažejo drugim turistom.
Pa kaj nekateri mislite, da boste za isti denar dobilo več kot nemci,italijani…in drugi ne ga srat pa se naučite vsaj osnovnega bontona da ne boste imeli problemov.
Še dobro, da ni bilo kakega domačina pa bi jo dobil po piskru in še pomagal bi mu….

Nekaj bom še pripomnil, osebno nikoli ne kampiram, vendar me je tisti dan članek v časopisu razburil, in kar sem napisal v prvem sporočilu sem mislil vse na splošno, ne samo kampiranje. Hrvatln se v glavnem vedejo katastrofalno do Slovencev, na vseh področjih, pa naj reče kdor kar hoče.

pa še tole , kar je zapisal Jadralko: “Tudi jaz se vsekakor strinjam z bojkotom Hrvatov. Sem pa pred časom po radiu zasledil zanimiv podatek in sicer, da na Hrvasko večinoma prisegajo nerazgledani, nezahtevni turisti, ki se ne zavedajo vrednosti svojega denarja….”
Kaj ti res v bistvu nudijo, razen morja?

Glede zadnjega mnenja, ki ga je napisal, kr en, damo, vsaj prijavi se….vse povsod so takšni in drugačni, vendar na hrvaškem je več takšnih, ki jim gredo Slovenci na živce. Če te je biti sram Slovenec, se pa odpovej državljanstvu, pa vzemi hrvaškega…ti bo verjetno bolje….

Samnaun, to je kotiček za izmenjavo popotniških informacij, ne pa mesto za sproščanje zateženih ljudi. Če ti kjerkoli kaj ni všeč, pojdi drugam, ostani doma ali pa naredi karkoli že hočeš. Samo naredi to sam in nas druge pusti s svojimi travmami pri miru. Skratka – (kot je zapisal že Niko) – ne teži, lepo te prosim …

To je moje mnenje, ki ga lahko povem. To je tudi moja izkušnja. Glede na obnašanje turističnih delavcev na Hrvaškem, ki so po mojih izkušnjah katastrofalni, in glede na obnašanje drugje, mislim,da lahko povem.

Jaz se sprostim na športu, ali pa kje drugje….o zateženosti bi lahko govoril, plejbojček…. a ne?

Ej Ninka,
kaj naj ti recem, bjonda z mobicem, pa IQ-jem sanjske zenske,
pa koncana trgovska, a sem uganil ?
Le , le , veselo na hrvasko morje, saj mas verjetno debelo kozo !?

že 10 dni se kregate

pa ni čudno da vojne trajajo po 100 let

radi se mejte

hvala

no, pa se po 10 dnevih še jaz oglasim.

vedno sem se kulturno obnašal in po več kot 10 letih na hrvaškem prav slabe izkušnje še nisem imel. vedno sem se dobro razumel z vsemi.

je pa res naslednje – na hrvaškem dobiš za svoj denar daleč najmanj. če restavracija ni nesramno draga je zanič (zelo redke izjeme). Na primer lansko leto sem bil dva tedna v grčiji, le z zajtrkom. pa smo vsak večer jedli v restavraciji, za zmerno ceno in zelo okusno. Avgusta pa smo skočili še za teden na hrvaško, pa sem imel zanič hrane (včasih prav podcenjujoče) po dveh dneh dovolj. Pa isto je z vsem – plaža, ležalniki, kava, toplo pivo, hoteli s tremi zvezdicami…. poglejte si aranžmaje za grćijo in turčijo, pa primerjajte ceno in kaj dobiš….

za prvi maj smo bili v apartmaju (tipičen hrvaški apartma, s pohištvom in priborom z vseh vetrov), pa sem na koncu sicer prijaznemu lastniku povedal, da je bil sredi zime na kanarskih 100x boljši apartma 20% ceneje, pa mi ni verjel.

torej moj sklep je – na hrvaško za par dni, za prvi maj (če ni energije za drugam), ter v res lepe neokrnjene zalive tauhat in streljat ribe. Za daljše počitnice pa res raje kam drugam.

me nekaj dni ni bilo in vidim, kako smo kar malo osebni postali 🙂 vojc me nekaj osira, pa še oskar; no slednjemu v vednost: o meni rabiš vedet natanko tole: 1) močno si mahnil mimo, 2) moj iq in ostale pritikline niso prav nič tvoja stvar.
sicer pa: tema gre o bojkotu hrvaške, prav enakega mnenja bi bila, če bi šlo za bojkot avstrije, indonezije, krete, cuzca, spodnjega dupleka ali žnj-landije. zdaj pa je postalo že preveč dolgočasno in grem raje na plažo …

k se vam da

Prav zanimivi ste vsi kritizerji Hrvaške.Zakaj sploh hodite še venomer tja dol , če je vse tako: neprijazno , sovražno do Slovencev,umazano,drago…?Ponavadi imate vedno isti ljudje probleme s Hrvati , verjetno pa tudi povsod drugje po svetu.Močno pa dvomim, da so “hrvaški kritiki” videli kaj dosti sveta, najbolj se nasmehnem ob trditvah kako je na Hrvaškem drago.
Zanimivo je to ,da na drugi strani obstajamo ljudje ,ki nimamo nikoli problemov celo na Hrvaškem?Ali je kaj narobe z nami?

Čeprav pravi Pero Lovšin, da so trije najboljši par, sva tudi dva dovolj. Ostali naj se pa še naprej kregajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close