Bojkot Hrvaške
Danes, ko sem bral Nedelo,mi je spet dvignilo tlak. Te hrvati si zmišljuje kar hočejo.Sicer nikoli ne kampiram na hrvaškem, vendar vseeno, tiste stalne “pavšalce” bi radi ven vergli, kar so v glavnem Slovenci, cene kampov z 3 zvezdicami so pa itak dražje kot npr.v Franciji, malocenejđi, kot v Italiji.Kaj pa nudijo? Nič razen morja.
Da ne govorimo kdaj nam bodo pustili kupovati nepremičnine in še bi lahko naštevali.
Jaz bi res predlagal,da bi se enkrat Slovenci dogovorili in bojkotiral hrvaško morje, pa,da jih vidimo junake.Naj imajo čehe in poljake.
Vsekakor, da ne bom šel.Če bi odprla oči in videla, da nas slovnecev sploh ne marajo tudi ti ne bi šla.Mimo prijaznosti in urejenosti tudi šli niso.
Ne bom šel v Džerbo,Niko, raje Italijo in Španijo,apartmaji v vilah v Toscaniso veliko lepšiin nič dražjikot na Hrvaškem.
Kakor koli, vidi se,da smo Slovenci hlapci in to bomo ostali. Hrvati tolčejo po nas, mi sem ji pa klanjamo in še nosimo denar.
Ah,škoda besed.
ej samnaun, jaz v vseh letih nisem imela enega problema, in to nikjer na svetu, ne na Hrvaškem ne kje drugje, ker se znam obnašati – idioti se pa ponavad limajo na idiote, to pa drži. Ampak se me zgleda izogibajo.
Sicer pa: tole je popotniški in počitniški forum in na njem ni mesta za nestrpnost, zato lepo prosim, če prenehaš s takimi komentarji. Kdor noče v neko deželo, naj pač ne gre.
He, govoriš, kot da bi me moralo biti sram, če bi imel tam korenine… ne nimam jih, jih imam pa drugod po Evropi… med drugim tudi južneje od Hrvaške in ni me sram tega.
In, mimogrede, čisto vseeno mi je, kam boš šel dopustovat in za kak denar….
tole s hlapci pa… si to, kar se počutiš da si… in očitno je Cankar močno vtisnil vate svoje komplekse, da ponavljaš njegove besede, gre pa seveda za stvar posameznika.
Jaz se pa kar strinjam s Samnaunom. Lani sem šla v Francijo kampirat na višku sezone (julija) v bližino Marseilla (da smo natančni v Cassis, zelo popularno mestece na Azurni obali) in dala za kamp 25eurov na noč (2 osebi+avto+parcela). In grem potem avgusta še za en teden na Hrvaško na otok Pag in v kampu dam 30eurov na noč?!? S tem, da če hočeš urejeno parcelo, moraš doplačati. In tako sva s fantom dve uri iskala po kampu en primeren prostor za kampirat, s tem, da so naju vsi odganjali od svojih “zagrajenih vrtičkov”. In ko sva si le izborila en prostorček, so naju cel teden sosedi grdo gledali, kot da sva najmanj ukradla zemljo. Da ne govorim o hrvaških “prijaznih” gospodincih, ki samo slišijo, da govoriš pola hrvatsko pol slovensko in se vsaj trudiš. No, oni se zagotovo ne.
Tako da letos grem v Španijo ali Grčijo.
Pa brez zamere, to je samo moje mnenje. Saj drugače hodim vsako leto na Hrvaško že od majhnega, še preden je Jugoslavija sploh razpadla in smo se začeli kregat.
Lp
ok, spiteri, si imela pač slabo izkušnjo. mene so pa v franciji, grčiji, španiji in nemčiji okradli, na hrvaškem pa še nikoli.
in kaj naj zdaj? pišem teme z naslovom bojkotirajte grčijo/španijo itd?
je že v redu, če kdo noče več tja zaradi slabe izkušnje, samo zato odpirati novo temo s tako pompoznim naslovom, ki podpihuje nestrpnost, je pa po mojem mnenju nevredno popotniškega foruma.
spiteri, hec je ravno v tem, kar ti praviš… članek, na katerega se sklicuje Samnaun govori ravno o tem, da se je dogajalo ravno to kar ti praviš: pavšalisti so se v nekaterih kampih počutili že tako domače, da so si poleg prikolice postavili še kar kako brunarico, pa malo betonirali tu, malo tam, postavili ograjo, zasadili živo mejo, itd. Kot da je to njihova zemlja. In sedaj so se Hrvatje odločili na tem področju narediti red. Sedaj kar naenkrat zahtevajo, da se ne postavlja nič, kar se ne da na koncu sezone odmakniti, zahtevajo premestitev prikolice čez zimo na (carinsko) deponijo, zahtevajo registrirane prikolice! Hmmm, res me zanima, ali si kdorkoli, Slovenec ali neslovenec, upa sploh pomisliti na kaj takega v italjanskem ali francoskem kampu, na katere se tu tako rado sklicuje?
Vem, francoski kampi so bistveno cenejši od italjanskih in hrvaških in imam razmeroma dobre izkušnje z njimi, italjanski so se mi zdeli kar precej dragi in nabiti, ampak vseeno urejeni, hrvaški so tudi kar dragi, po urejenosti pa mislim, da niso dosti slabši od slovenskih. Vse to je odvisno pač od ponudbe in povpraševanja. Pravila so pa tudi v hrvaških kampih za vse enaka. Če pa kakega slovenca moti, da ne bo smel več imeti desetletja starega, na črno postavljenega vikenda v nekem hrvaškem kampu, ga pa lahko mirno preseli v Italijo ali Francijo (če mu bodo to pustili).
Zakaj ne hodim na hrvaško je moj problem in zato ker je moj z njim ne obremenjujem drugih.
Slovenski samovšečneži s tako imenovanimi “svojimi parcelami” na hrvaškem pa naj se s svojimi problemi ukvarjajo sami in ne da pozivajo druge da bi branili njihove interese in to na tuji zemlji.
Tisti ki jim je pa na hrvaškem všeč pa tako ali tako ne bodo naredili nič za tiste ki imajo naprimer v Vrsarju “PRIVAT”obalo svoj pomol in svoje mesto za brisačo obteženo s kamni na PRIVATNI plaži.
carina ?
kaj je že to ?
pa ja en bom kot polnopravni evropejec plačeval carina in še 2 % večji dvd , če že moram trošiti svoj denar , ga raje nesem v cazino , kot d a bom afne guncal z hrvati , njihovo savudrusko valo , jorasom , ribami id
raje kot 200000 sit za 10 dni dopusta da cazinoju 10 jurjev / za kar rabim kar nekaj obiskov / in jih prišparam 190 jurjev . prav nič ne pogrešam hrvaške , morje imam 10 km od doma , pa tudi za en popoldne lahko skočim na slovensko obalo , dopust pa tako in tako preživljam v glavnem na gorenjskem kjer ima 1000 nravnih in kultuirnih znamenitosti. predvsem pa sem tam sam svoj gopsodar in imam pred turisti mir.
Ce komu pase bojkotirat hrvasko pa naj jo. In menim, da ima vsak pravico objaviti svoje mnenje in tudi povabiti ljudi k skupnemu bojkotu, ce mu pase. Ce drugih to ne bo zanimalo, ga tko ne bodo poslusali, se manj pa bojkotirali njemu na cast.
Meni tko ni posebno pri srcu in grem raje kam dlje na jug.
Drugace pa je res, da slisis veliko pripomb glede odnosa hrvatov do Slovencev (in ne mislim tega s kampi). Tak da popolnoma razumem, da folk, ki se mu je kaj takega zgodilo ne bo vec hotel dol. In mislim, da imajo ravico to tudi povedati. Brez zaljivk seveda.
Jaz nisem in ne bom bojkotirala Hrvaške…
V Istri me zmeraj prijazno sprejmejo, počastijo v “moji” konobi in v moji slaščičarni, branjevke na tržnici vedo, kaj imam rada in mi prihranijo lepo sadje, pri ribičih dobim oh in sploh ribe … z njimi govorim slovensko, pa me razumejo brez problemov, s cariniki ali policisti nisem imela nikoli problemov … se pa obnašam normalno do njih in oni do mene…
Tudi v Dalmaciji, kjer sem bila prek praznikov, so bili zelo prijazni … kamp je bil sicer privaten in relativno majhen … nam je lastnik vsem pozaprl šotore, ko smo bili na plaži in je začelo deževati … vsakemu posebej se je opravičil, da je hodil okrog šotora (cena je bila 87 kun na dan za šotor+avto+2osebi+uporaba kamp kuhinje+uporaba hladilnika, papir na WC-jih, dovolj tople vode..)
Nisem “bog i batina” in se tudi ne obnašam tako – s prijazno besedo dobiš vrnjeno prijaznost :))
LP!
Jaz ne vem kaj imate vsi tako proti hrvaški.Ce vam ne paše, pač ne hodite.Eni bodo vedno jamrali, pa bodo kljub temu vsako leto dol.TAki pač so slovenčki.Saj nihce nikogar ne sili, da rine dol.
DA se to povem, tudi jaz ze nisem bil dol 5 let, oz letos bo ze 6 leto.PA nikomur ne pravim, sam na hrvaške ne hodit.Jaz samo povem moje mnenje, ki ga imam in to je to.
In zato ne vem zakaj bi sedaj nekdo rad bojkotiral hrvaško in to na potovalnem forumu.Ce ti ne pase, pac ne sili dol.
Forum je zaprt za komentiranje.