Bogati ali srečni
Brez skrbi, Bikni, tudi pod razno ne bi hotela nobenega denarja od tebe. Tudi, ko sem rabila, nisem nikoli sprejemala miloščine. BTW moja mama je pošteno hodila v službo pa so jo okradli. Ni dobila plač, ni dobila vsega kar ji je pripadalo. Vseeno ni nikjer prosjačila, ne na RK, ne v šoli, nikjer. Če prav je bila okradena, zato, da je en gospod lahko kupil vikend in vilo in vse mogoče.
A sem jaz ta gospod?
Ljubica draga, jaz ne živim v vili niti nikogar ne kradem.
Mi pa ni blizu takšno razmišljanje, ki se osredotoča na objokovanje lastne usode. Nimam travm zaradi tistih, ki imaj več. Se bolj osredotočam na lastno življenje.
Krivice se dogajajo povsod. Tudi meni se je že kakšna. Tudi v povezavi z delodajalci. Pa kaj naj? Kujem maščevalni plan do konca življenja, ali svojo energijo usmerim v kaj bolj produktivnega?
Veš Bikini, jaz sem revščino po krivici, zaradi lopovščine drugih, okusila. Zato revne danes zelo razumem. Ti jih pa ne.
Jaz vem, da niso srečni, da jim je hudo, da bi radi delali pa nimajo kaj. Marsikdo hudo bolan pa ostal brez službe.
Več kot razumem jih. Veliko jih je pošteno delalo pa so ob denar, ob srečo, ob dostojanstvo.
Samo ti jih ne razumeš. Jaz jih pa več kot dobro razumem. Srečna sem, da nisem v njihovi koži. Vem, da jim je nadvse hudo. In vem, da bi se zgrozili ob tem, kar eni pišete.
A sem jaz ta gospod?
Mi pa ni blizu takšno razmišljanje, ki se osredotoča na objokovanje lastne usode. Nimam travm zaradi tistih, ki imaj več. Se bolj osredotočam na lastno življenje.
Krivice se dogajajo povsod. Tudi meni se je že kakšna. Tudi v povezavi z delodajalci. Pa kaj naj? Kujem maščevalni plan do konca življenja, ali svojo energijo usmerim v kaj bolj produktivnega?[/quote]
Hehe, Bikini_, good point. Življenje je vselej nepravično in za večino je prav, da je tako.
Jaz jih poznam nekaj. Tudi med invalidi. Imajo močno psiho, ampak včasih imajo vseeno tudi trenutke slabosti In takrat je hudo.[/quote]
Torej bi lahko rekli, da tisti, ki so nesrečni zaradi svojega videza, naj okrepijo svojo duševno plat, da bodo to “nesrečo” presegli. Make sense.[/quote]
Vidim,da se ti spet da secirat stavke. 🙂
Močno psiho imajo v smislu, da so navkljub svoji usodi pozitivni ljudje, da imajo določene cilje v življenju in so nekako sami sebe sprejeli. Menda ja ne misliš, da nekdo, recimo v najstniških letih, nima nobenih problemo glede soočanja s tem? Ima jih, tudi če je pshično zelo močan in ga ne sesuje vsaka malenkost.
Ne vem kaj je tako zelo posebnega v tem mojem stavku. Psihično močni ali če hočeš stabilni ljudje imajo ponavadi manj kompleksov. Imaš pa tudi ženske ki imajo po domače povdano zj… psiho in bodo že zaradi po njihovi oceni predebele riti, razvile nevemkakšne komplekse.
Žal je tako, da nekatere psihične težave, izvirajo tudi iz videza. In da nekatere telesne hibe lažje prenašajo psihično močnejši ljudje.
Pa ni to moja pogruntavščuina. 🙂
A sem jaz ta gospod?
Krivice se dogajajo povsod. Tudi meni se je že kakšna. Tudi v povezavi z delodajalci. Pa kaj naj? Kujem maščevalni plan do konca življenja, ali svojo energijo usmerim v kaj bolj produktivnega?[/quote]
Hehe, Bikini_, good point. Življenje je vselej nepravično in za večino je prav, da je tako.[/quote]
Neverjetno, koliko sebe pokažete predvsem takrat, ko ne pišete o sebi.
Tistim, ki ste mi bili (pa čeprav vam tega nisem napisala) po svoje dragi: hvala za vse. A to res ni družba zame…
Torej bi lahko rekli, da tisti, ki so nesrečni zaradi svojega videza, naj okrepijo svojo duševno plat, da bodo to “nesrečo” presegli. Make sense.[/quote]
Vidim,da se ti spet da secirat stavke. 🙂
Močno psiho imajo v smislu, da so navkljub svoji usodi pozitivni ljudje, da imajo določene cilje v življenju in so nekako sami sebe sprejeli. Menda ja ne misliš, da nekdo, recimo v najstniških letih, nima nobenih problemo glede soočanja s tem? Ima jih, tudi če je pshično zelo močan in ga ne sesuje vsaka malenkost.
Ne vem kaj je tako zelo posebnega v tem mojem stavku. Psihično močni ali če hočeš stabilni ljudje imajo ponavadi manj kompleksov. Imaš pa tudi ženske ki imajo po domače povdano zj… psiho in bodo že zaradi po njihovi oceni predebele riti, razvile nevemkakšne komplekse.
Žal je tako, da nekatere psihične težave, izvirajo tudi iz videza. In da nekatere telesne hibe lažje prenašajo psihično močnejši ljudje.
Pa ni to moja pogruntavščuina. :)[/quote]
Kakšno seciranje? Le potegnila sem zaključek iz tega kar si napisala 😉 Če ti je bilo potrebno moj sklep dopolniti še z 10 stavki, tudi prav, no – relax.
O sveta Marija.Uspelo mi je zadnje klepete.Kalipsa oprosti ampak pojdi se za božjo voljo brat za nazaj.
Videla boš,da si strašansko negativno nastrojena in konfliktna.Ubi bože tebe imeti za sodelavko in prijateljico.Bože mi nedaj tebe na poti.
Ne mislim te pa do konca zgrajat.Sem opazila v včerašnjih temah veliko duhovitosti od tebe.Ne rečem,znaš biti v izjemno redkih trenutkih “posrečena”.
Danes imaš verjetno strašansko grozen dan.
Pojdi na kolo,bolje ti bo.
P.s. z “Resnicajetaka” se pa v mnogem strinjam.
Piši še kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.