Bog katolikov, pravoslavcev in Islama Jahve vam želi prijeten teden
Prvi tekstopisec svetih tekstov s tega področja je Mojzes. On je najvišja avtoriteta. Deloval je na faraonovem dvoru kot svečenik. Faraon naj bi bil Ehnaton. Za Ehnatona je znano, da je uvedel v Egiptu monoteizem. Za takratne čase je bila to močna revolucija. Torej, vero v enega boga je takrat uzakonil faraon Ehnaton, seveda na svoj način.
xrobe, 09.08.2021 ob 21:00
Prvi tekstopisec svetih tekstov s tega področja je Mojzes. On je najvišja avtoriteta. Deloval je na faraonovem dvoru kot svečenik. Faraon naj bi bil Ehnaton. Za Ehnatona je znano, da je uvedel v Egiptu monoteizem. Za takratne čase je bila to močna revolucija. Torej, vero v enega boga je takrat uzakonil faraon Ehnaton, seveda na svoj način.
Da ga ni ki faraonova sestra rešla iz vode pa nardila v svečenika ja. Še več bluženj. Če je sploh obstajal, ga Ehnaton ali kdorkoli verjetno niti opazil ni.
Sicer me pa sploh ne zanima. Kje so Heleni, kje so pravi Egipčani, kje je Prusija, katerega leta smo zares če ne štejemo let po slabo napisanih puščavskih pravljicah, to mene dosti bolj zanima.
Forum je zaprt za komentiranje.