bo tudi letos spremljanje tem
Berem malo teme, kaj dogaja in…. v vsaki temi se po nekaj pisanjih pojavijo isti člani, ki med seboj začnejo komunicirati, sploh nič povezano z vprašanjem, brez povezave s temo – neke svoje kao privat zadeve… Ne daje ma ljubosumnost, ampak mene zanimajo odzivi različnih ljudi, ne pa, kaj si mislita Janko in Metka o Jurčku (karikiram!), kaj bosta delala Francka in Peter jutri….. A res ne gre brez tega? Če se poznate še toliko lažje komunicirate drugje, ne pa v vsaki temi. Na primer – Res klapa na vprašanje o silvesterskem poljubu dolg pogovor nekaterih, kakšno drisko in kozlanje je imela Julčka na rojstnem dnevu? Grobo mogoče povedano, ampak…. malce premislite o početju. Saj ne pišete grdo, ampak deluje pa nespoštljivo glede na avtorja teme.
Zato, ker če se briše vse, kar ni striktno povezano s samo temo, bo tema imela tri komentarje in konec.
Zaradi brisanja bodo pa vsi, ki debato gradijo na tem kaj si mislita Janko in Metka o Jurčku, obupali in videli, da nima smisla pisati. Zato sčasoma še tistih treh komentarjev, ki so vezani na naslov teme, ne bo več.
Prav tako pa je to čvek in kdor želi strokoven odgovor brez odvečnih kometnarjev, se naj posluži strokovnega foruma.
Torej g. moderator – hvala za odgovor, žal pa po njem vidim, zakaj je stanje kot je (se opravičujem direktnosti ter resnici).
Kot prvo – strokoven odgovor na neko zadevo NI vedno mirodajen, saj ljudje včasih življenjske izkušnje ter mnenja potrebujemo bolj, kot neke strokovne nasvete.
Res je to ČVEK, ampak…. ZAKAJ MORA BITI V VSAKI TEMI???? Če me tema zanima, jo preberem, če me zanima samo čvek, pač odprem brezvezno temo s čvekom. In še nekaj – zakaj pa je potem klepet?? Spodaj desno??
In še nekaj – bojite se, da bodo šli še ti, ki (pardon!) smetijo včasih zanimivo temo. A ste plačani od teh čvekarjev? Pišejo tako samo da se pogovarjajo med sabo, kak komentar včasih tudi na temo ampak…. imate od njihovih osebnih čvekov res takšno korist, da vam drugi nismo zanimivi, nas ne potrebujete, ker imate teh dovolj? Mogoče vprašam tako – forum ni dovolj velik za vse? Smo eni bolj drugorazredni? Res ne razumem, kajti če me terma ne zanima pač ne grem pisati, brati … Ne grem pa gledati, če pa je v tej temi Janko, da bova potem Janko in Metka skupaj še v tej temi.
Res pa – osnovna kultura teh čvekačev bi pa tudi morala biti, oz da jim je jasno, da poljub in sranje ne spadata skupaj (vsaj načeloma ne, da me kdo ne prime za besedo).
Mal pa vseeno pazite, da ne boste v letu 2014 šli v drugo skrajnost, iz anarhije v sterilnost. Janko in Metka imata res svoje mesto v pravljicah, ampak te pravljice so zelo konkretno povezane z življenjem. Si predstavljaš, da greš z nekom na kavo, ker bi se rada pogovorila o določeni temi in kmalu izčrpata “vse” vidike – potem pa dvigneš rdeč karton al kaj….. Ojoj 🙂
Če imaš kakšno posebno željo, da se vse briše, kar ni striktno povezano s samim naslovom teme, to v uvodnem postu omeniš, pa bom vse, kar nima veze s tvojo temo, tudi pobrisal.
Jaz nimam nič od tega. Stvar je takšna, da so tu gor pač takšni ljudje, kot pač so in ne vem zakaj bi koga diskriminiral na podlagi tega, če se ne drži teme.
Samo od nekega pametovanja in kritiziranja, brez aktivnega “ontopic” sodelovanja, pa ni nobene koristi. Vsi bi samo kritizirali in se zmrdovali na smetenjem, po drugi strani pa so le izjeme, ki se držijo nekega kulturnega “ontopic” dialoga.
Mene pa bolj kot to, da tema “zaide”, moti to, da ljudje ne znajo argumentirat trditev, prepričanj, ki jih zagovarjajo in se kot “argument” za njihove trditve uporabi kakšna (namišljena) osebna lastnost sogovornika, kar navadno privede do žalitev in tako se tema res sprevrže v vsesplošno obtoževanje.
To bi pa lahko bilo pobrisano, tako za kazen, ali pa vsaj prestavljeno v kako temo kjer bi bile zbrane vse take “cvetke”.
Kot sem za v drugi temi napisal, brez spremembe moderiranja (moderatorja?), ki sploh ne steka, da je sam eden izmed sodelujocih, ki s svojimi komentarji sili sodelujoce v off topic, bo kot je, ker ljudje semo prilagodljivi.
Delo moderatorja je drzati debato vsaj priblizno v smeri teme. Robi ne le da tega ne pocne, on brise kakor se mu sprdne. Res ne vem cemu sluzi… lol
NM-3w, prosim, da uporabljaš lepe slovenske izraze!
Npr.: SVOJAT[/quote]
… ampak potem “bagra” nebi razumela kaj je moj point ☺ … so pač prevladujoča entiteta tukaj
svojih / naših pa ne “žalim” po nepotrebnem
Največ problemov z resnim moderiranjem imajo tisti, ki imajo najmanj pametnega povedati.
Štepanje posta za postom zarado “krive gliste” in kopiranje postov v nedogled naredi vedno samo zmedo.
Ni dvoma, da tudi sam padem na izpitu, ko hočem nekomu dopovedati nekaj česar noče razumeti ali dojeti.
Prebrati post in razumeti njegov pomen, preden prebereš ime avtorja je tehnično nemogoče, bi pa bila rešitev za marsikateri problem.
In da se razumemo, nikogar ne omenjam z imenom, dokler me brezvezne “blodnje” pisca ne prisilijo v to.
Vedno pred pisanjem preberite uvodni post (tu smo VSI deficitarni) in odgovorite, če imate kaj povedati. Nestrinjanje z razmišljanjem ostalih ne pomeni, da nimajo prav, ker kdorkoli razmišlja drugače. Vsi mi gledamo na svet in okolico malce po svoje in dobro je tako.
Se oproščam, ker sem napisal enega najdaljših postov v življenju.
Naj ti bo za tokrat, drugič pa malo bolj pazi! :))
Torej, da si ti “neprimeren” so krivi drugi, ki ne razumejo oz dojamejo in potem je to tvoje početje opravičeno?
Napake drugih so naše opravičilo….. :/
Si se našel? In tvoja zvesta riba tudi!
Boli? Peče? Skeli?
On_ [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Re: Ste kdaj komu postavili ultimat? new
02.01.14 09:33
Navedeno
Marko
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
Marko
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
V bistvu so ultimati res grožnje, ki za sabo potegnejo točno določene posledice. Če ne boš špilal po moje, ti bom vzela kitaro:)).
…in potem bo plesal kakor ti špilaš? :))
Ne ne…priložnost zamujena, ne vrne se nobena:).
Čemu potem ultimat? 🙂
Ravno zato…če nekdo misli, da bodo vedno second priložnosti, potem nima smisla uporabljati ultimatov:). A če prav pomislim, z grožnjami se vedno ne pride daleč. Torej je res vse odvisno od dogodka.
Na državnem nivoju mogoče, na ljubezenskem se ne pride daleč oz nikamor.
Vsaj tako se mi zdi 🙂
Misliš ali veš?:).
Je pomembno ? 🙂
Seveda:). Ker če napišeš, da se ti le dozdeva, kako na ljubezenskem področju ne prideš daleč z ultimati, dobim občutek, da si izkoriščan, a vendar se ti dozdeva, da to ni prav:)).
Glej, vsega pa tut ne morem vedet zagvišno, a ti veš? :))
Njej se zdi, da ve. :))
Če bi vedela, ne bi spraševala, a ne Marko:). Sklepam, da On_ ve, kdo nosi hlače v njihovi družini:)).
Lej, pri nas imamo urejene družinske razmere…. 😉 😀
Mhm:). Z ultimativnim vodenjem:))).
Lahko bi se iz tega kaj naučila, ko že sprašuješ, kar še ne veš. 😉
Ammmmm, kaj pa če bi se mi morali kaj naučit od Zlatke? 😉 :))
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)
Si se našel? In tvoja zvesta riba tudi!
Boli? Peče? Skeli?
On_ [ Odgovor preko zasebnega sporočila ]
Re: Ste kdaj komu postavili ultimat? new
02.01.14 09:33
Navedeno
Marko
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
Marko
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
Navedeno
On_
Navedeno
Goldfish
V bistvu so ultimati res grožnje, ki za sabo potegnejo točno določene posledice. Če ne boš špilal po moje, ti bom vzela kitaro:)).
…in potem bo plesal kakor ti špilaš? :))
Ne ne…priložnost zamujena, ne vrne se nobena:).
Čemu potem ultimat? 🙂
Ravno zato…če nekdo misli, da bodo vedno second priložnosti, potem nima smisla uporabljati ultimatov:). A če prav pomislim, z grožnjami se vedno ne pride daleč. Torej je res vse odvisno od dogodka.
Na državnem nivoju mogoče, na ljubezenskem se ne pride daleč oz nikamor.
Vsaj tako se mi zdi 🙂
Misliš ali veš?:).
Je pomembno ? 🙂
Seveda:). Ker če napišeš, da se ti le dozdeva, kako na ljubezenskem področju ne prideš daleč z ultimati, dobim občutek, da si izkoriščan, a vendar se ti dozdeva, da to ni prav:)).
Glej, vsega pa tut ne morem vedet zagvišno, a ti veš? :))
Njej se zdi, da ve. :))
Če bi vedela, ne bi spraševala, a ne Marko:). Sklepam, da On_ ve, kdo nosi hlače v njihovi družini:)).
Lej, pri nas imamo urejene družinske razmere…. 😉 😀
Mhm:). Z ultimativnim vodenjem:))).
Lahko bi se iz tega kaj naučila, ko že sprašuješ, kar še ne veš. 😉
Ammmmm, kaj pa če bi se mi morali kaj naučit od Zlatke? 😉 :))
Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš.
(Galvin K.)[/quote]Ej stari, dej drugič raje prvo stisni “citiraj sporočilo” pa tisto skopiraj z vsemi citati in potem prilimaj v novo sporočilooz dopiši kar želiš v novem oknu, v drugi temi, ker tole se mal čudn bere 😉
Uh, “moja zvesta riba” :)), veš, ko se ona na nekoga naveže kar ne more stran…. :))
Saj mene to ne moti, ravno nasprotno 😉 :))
Pa ne, da sedaj ljubosumje zganjaš? 😀
Vedenjski obrazci taki pač so na totem forumi. Take it or leave it. Kot je rekel Robi, za bolj strokoven nasvet se obrni na drug kotiček. Nč bat, tam pišejo tudi nemoderatorji in nestrokovnjaki, navadni smrtniki, se boš gotovo tam bolj domače počutila.
Ne razumem ljudi, ki jim nekaj ni všeč pa kar rinejo in rinejo tja in se na vse kriplje trudijo spreminjat večino in so potem še užaljeni, ko niso upoštevani.
Forum je zaprt za komentiranje.