blokada trr-ja
Pozdravljeni.
Sem se obračam zato ker sam več nevem dalje….kot pravijo več glav več ve…
situacija je sledeča….
kot že naslov teme pove imam blokiran račun(seveda kar sem zakuhal to bom pojedel)in ker imam tudi otroka ter zunajzakonsko partnerko me zanima sledeče….
ker kot edini zaposlen sem po zakonu dolžan preživljat otroka ter partneko in glede na minimalno plačo,ki jo zaradi blokade dobim izplačano bi mi naj še pripadalo 0.8% za sina…pač ta cenzus….glede na zapisano….
Prilivi, na katere je izvršba omejena
1. za denarne terjatve, razen za t.i. privilegirane terjatve, do dveh tretjin prejemkov, na katere
se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini minimalne plače,
zmanjšane za plačilo davkov in obveznih prispevkov za socialno varnost, če dolžnik preživlja
druge osebe, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik,
po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvo, za dodelitev denarne socialne
pomoči;
ZIZ določa še dodatne omejitve izvršbe v primerih vzdrževanih družinskih članov, česar
banka ne more upoštevati, saj ne razpolaga s podatkom, koliko družinskih članov kdo
vzdržuje, razen če to ne izhaja iz samega sklepa o izvršbi. V tem primeru banka izvrši sklep
tako, kot se glasi.
bil sem že na csd in na banki,ampak nihče ni vedel o čem govorim….na csd sem dobil potrdilo za cenzus s katerim po moje nemorem nič dokazovat….enostavno imam dosti podatkov in zakonov po katerih mi pripada teh 0.8% katerw bi moral dobit izplačane še dodatno k minimalni plači..ampak se iz tega tako po domače ne razumem najbolje…
zato prosim nekoga,ki ve o čem se gre ,da mi zadevo malce obrazloži oz se lahko dogovorimo tudi za kontakt preko malia….hvala za vašo pomoč
lp
Forum je zaprt za komentiranje.