Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti blokada računa

blokada računa

ZDRAVO..

Mene pa zanima glede blokade računov. oz. a me je banka dolžna obvestit.. in sicer na računu imam stanje 100€ dvigniti jih ne morem ker nimam razporožljivega stanja.. zakaj to ? nisem nič klicala še na banko, ker sem to danes zjutraj opazila.. prosila bi za odgovor

Spoštovani!

Predlagamo, da poskusite z dvigom neposredno na banki. V primeru blokade lahko namreč denar dvigujete le na banki in ne na bankomatu.
Banka vas ni dolžna obveščati o blokadah, lahko pa se tam pozanimate za kakšno blokado gre. Denarna sredstva pri organizacijah za plačilni promet je namreč možno rubiti pred pravnomočnostjo sklepa o izvršbi.
Opozarjamo pa vas tudi na dejstvo, da veljajo omejitve izvršbe le za nakazila za tekoči mesec.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni,

Mene zanima naslednje:pred štirimi leti sem dobila sodno izvršbo na račun in od takrat podjetje(d.o.o) miruje in nima računa. Sedaj sem se odločila za ponoven zagon. z novim projektom…
-zanima me kdaj ta terjatev zastara
– in če odprem nov račun ali bo spet takoj blokiran…

Zahvaljujem seVam za odgovor!

Lep pozdrav!

Spoštovani,

terjatve ugotovljene s pravnomočno sodno odločbo (kamor sodi tudi sklep o izvršbi) zastarajo v 10 letih.

Seveda lahko izvršbo opravijo tudi na novem računu.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close