Blokada računa-brezplačni odvetnik
Pozdravljeni,
Zanima me kako ima lahko s.p. skoraj dve leti neprekinjeno blokiran TR, da upniki ne morejo do svojih terjatev. Kot s.p. normalno dela ves čas, ima prihodke prikazane na GVIN-u in v izogib dolgov, ki jih ima do upnikov nihče ne more do denarja. Ali je možno, da vsak mesec dela asignacije tako, da gredo vsi prilivi na drugo osebo npr. na ženo? Kako bi se to lahko preverilo, saj imamo že pravnomočne izvršbe in ni možna izterjava? Ima tudi nepremičnine, ki ima vse obremenjene že s hipotekami, ki so višje kot vrednost nepremičnin.
Zanima me še kako lahko taka oseba dobi BPP na sodiščih, oproščen je takse tako, da se kar toži brez dogovorov, ki bi bili možni? Ali mora taka oseba državi kdaj poravnati stroške za BPP ali to kar koristi, ker dejansko uživa na sodišču, da se vsi postopki vlečejo, mi pa moramo plačevati odvetnike, da se branimo in dokazujemo svojo pravico?
Prosim za odgovor in lep pozdrav
Zupy
Spoštovani!
Načeloma je možno, da podjetje posluje na opisan način. Kako bi lahko to preverili, da bi bilo zakonsko dopustno žal ne vemo. Kolikor predvidevate, da denar preusmerja na ženo, predlagamo, da sprožite postopek delitve skupnega premoženja.
Strokovna služba za BPP začne postopek ugotavljanja upravičenosti do brezplačne pravne pomoči po uradni dolžnosti, kadar ugotovi, da so nastopile okoliščine, zaradi katerih bi bilo potrebno izdati drugačno odločbo o upravičenosti do brezplačne pravne pomoči, ker upravičenec ni več upravičen do brezplačne pravne pomoči ali je upravičen v ožjem obsegu ali le za nekatere oblike brezplačne pravne pomoči. V primeru, da bi se finančno stanje prosilca tekom postopka spremenilo (npr. da bi s postopkom uspel in dobil določeno vsoto denarja), bi moral prejeto pomoč vrniti, sicer ne. Vrniti pa bi jo moral tudi v primeru, če mu je bila dodeljena na podlagi lažnega prikazovanja ali zamolčanja podatkov ipd.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.