blokada google.com strani
Imam zanimiv problem, ki pa ni nič kaj zabaven. Od včeraj 20.11.2006 ne morem več odpirati strani, ki vsebujejo v naslovu URL besedo google.com.
Odprem lahko google.si ampak samo če vpišem IP naslov. Zakaj se to dogaja ne vem in tudi računalničarji ki v službi vzdržujejo 250 računalnikov niso zasledili kaj podobnega. Zadeve sem se lotil klasično prvo Adaware nato Spybot ampak nič nista našla. Probal sem tudi s programom hijack, ki pa najde toliko čudnih zadev na računalniku, da si ne upam vsega pobrisati. če kdo ve kaj je lahko vzrok ali še bolje rešitev se priporočam. Še to zadeva se ni popravila niti z novim IE7 niti z mozillo. Drugače pa uporabljam tudi google desktop ki pa normalno deluje. Tudi yahoo in ostali delujejo normalno.
Pred dvema dnevoma sem imel na mizi prenosnik z enakim problemom. Le da je po obdelavi s Hijackom, Spybotom in AdAware Google spet normalno skakljal na zaslon.
Torej, očitno je, da so se ti na mašinci naselili ‘vanzemaljci’. Se boš moral še malo pomatrat s Hijackom, zbriši vsaj tisto, kjer so vpisani spletni naslovi.
Google ‘mora gret’.
Pa poročaj spet!
Hvala za nasvete. Hijackthis je pomagal vendar samo začasno. Dejansko je bila težava v programu google desktop search (GDS), ki sem ga uporabljal v službi za iskanje. Problema pa je baje v tem (tako pravi administrator), da GDS pošilja paketke skozi firewall in ker je tega preveč je zablokiral vse strani z google.com v naslovni vrstici. GDS sem deinstaliral in namestil windows desktop search, ki moram priznati, da je vsaj po prvem vtisu, tudi odlično orodje za iskanje po mailih, filih, vsebini filov ipd. Prednost je vtem da v paralelnem oknu celo vidiš vsebino fila ali maila. Skratka zelo priporočam kot alternativo GDS.
Hvala in lp
Forum je zaprt za komentiranje.