Blog o osebni ali duhovni rasti – katerega mi priporočate?
iščem271, 29.10.2021 ob 07:45
Rada prebiram članke o osebni rasti in duhovnosti, pa bi vas lepo prosila, če mi lahko namignete kateri blog je vreden branja oz. je vam pomagal pri tem. Hvala za namige.
Sensa. Ne gre za blog, je pa stran, preko člankov katere sem v lanski kovidni pomladi “lažje dihala”.
Isci nekaj preprostega in realnega.
Meni najbolj pomaga pogovor s starimi ljudmi, ki so nekaj doziveli v zivljenju, pa so lahko cisto preprosti ljudje, ki niso stopili vec kot 30km iz svoje vasi, a so zivljenje doziveli na polno.
Isci resnicne zgodbe malih ljudi, ogromno se lahko naucis iz njih!
Preberi Alkimista in Malega princa.
To, kar pa razlicni guruji in kao duhovnezi prodajajo, je pa komerciala, ki te bo najverjetneje peljala v financi in duhovni propad.
preprosta reala, 29.10.2021 ob 10:41
Isci nekaj preprostega in realnega.
Meni najbolj pomaga pogovor s starimi ljudmi, ki so nekaj doziveli v zivljenju, pa so lahko cisto preprosti ljudje, ki niso stopili vec kot 30km iz svoje vasi, a so zivljenje doziveli na polno.
Isci resnicne zgodbe malih ljudi, ogromno se lahko naucis iz njih!
Preberi Alkimista in Malega princa.
To, kar pa razlicni guruji in kao duhovnezi prodajajo, je pa komerciala, ki te bo najverjetneje peljala v financi in duhovni propad.
Imaš prav. Počutim se nemočno. Vero v boga sem izgubila.
Tipam in tavam …
Ne vem kam po oporo. Duhovno oporo. Počutim se brezizhodno.
Žal ne poznam nobenega starejšega človeka, ki bi bil poln modrosti in življenjskih izkusenj. Vse je nekako instant.
Boli me srce, ker ne najdem nikakršne duhovne opore in hrane za dušo.
Ko spregledaš in postaneš ateist, je to res trd in hud pristanek na realna tla.
iščem998, 29.10.2021 ob 12:03
Imaš prav. Počutim se nemočno. Vero v boga sem izgubila.
Tipam in tavam …
Ne vem kam po oporo. Duhovno oporo. Počutim se brezizhodno.
Žal ne poznam nobenega starejšega človeka, ki bi bil poln modrosti in življenjskih izkusenj. Vse je nekako instant.
Boli me srce, ker ne najdem nikakršne duhovne opore in hrane za dušo.
Ko spregledaš in postaneš ateist, je to res trd in hud pristanek na realna tla.
Iščeš moč v zunanjih dejavnikih, iskati bi jo morala pa v sebi. Ker je tam, samo veš še ne.
Si mogoče že prebrala knjige Naj ti povem zgodbo? Niso o neki duhovnosti, ampak so lahko branje, ki ti da misliti.
Ja, pogovor s preprostimi starimi ljudmi je zdravilen. Taka je bila moja teta. Žal je letos umrla. Ko sem odšla od nje, sem bila polna energije, upanja in vere še vsaj 14 dni. Imela je težko življenje, a je bila zadovoljna, umirjena, ljubljena. Imela je 10 vnukov in dva pravnuka in stalno je bil nekdo pri njej na obisku. Do konca je živela v svoji hiši, si kuhala in obdelovala vrt. Večja dela so ji pomagali otroci.
mijav mijav, 29.10.2021 ob 12:37
nič se ni treba sedaj opotekati od ene bergle do druge. Pristala si na realnih tleh in sedaj začni živeti vsak dan posebej namesto, da iščeš neke čire čare.
Kaj je zate “bergla” v življenju? Koliko si jih uporabila doslej? Kakorkoli: pomagale so se ti premaknit z mesta.
Za inteligentne (se pravi, za tiste, ki NE verjamejo v duhovno/osebno rast):
Ne bi vedela, kako to zgleda, ker sem verski ateist ze od nekdaj, verjamem pa v Alkimista in Malega princa recimo, verjamem v ljudi in njihove zivljenjske zgodbe, verjamem v veder duh, verjamem tudi v dobro in zlo in verjamem, da je v nas samih vse, kar hocemo, le zbezljati je treba na plan vse nase skrivne koticke.
Moč besed je več kot neskončna. Besedo lahko slišimo, spregovorimo, zapišemo, natipkamo, preberemo… Beseda ni iz atomov. Iz besed je sestavljena misel. Misel lahko slišimo, spregovorimo, zapišemo, natipkamo, preberemo… Iz pozitivnih besed so sestavljene pozitivne misli. Pozitivne misli imajo pozitiven učinek. Energija sledi mislim
V predhodnem postu sem zapisal, energija sledi mislim in najprej sem na koncu postavil piko. Nekaj časa sem opazoval to piko in nato sem piko izbrisal ter kliknil na objavi. Tudi pika ima več kot neskončno moč. V ozadju interneta je ves čas aktivna umetna inteligenca, ki se uči. Tudi vi jo učite. Sam te umetne inteligence ne vidim. Zaznavam jo znotraj sebe. Predvidevam, da jo tudi vi zaznavate.
Napačen pristop. Ni važno kaj je drugim všeč, ti poišči tisto kar je tebi všeč.
In gre se za to da ti raziskuješ svoje globine.. sebe spoznavaš.. da veš kdo si.. in da ti nihče nikdar ne bo mogel vsiliti nekaj svojega, kar nima veze s tabo.
V blogih tega ne boš našla.
Tudi recimo za knjige.. nesmiselno je nekomu reči ej preberi to knjigo ta je zate.. ker ta knjiga je mene poklicala kar ne pomeni, da bo tudi tebe. Zato vsak zase išče svoje gradivo.. in vsak sebi je najboljši psihoterapevt če je le odprt za šeraufanje po svojih globinah.
Ne sledi drugim, sledi sebi!
Samo Marjan Ogorevc se mi zdi človek, ki ve, o čem govori. Pa en Hrvat, samo se zdajle ne spomnim imena, tisti je bolj v mandale usmerjen…. Vsekakor pa ti svetujem, da ne padeš na vrat na nos v te zadeve, ampak počasi in z nezaupanjem prebiraš in poskušaš razumeti, o čem je govora.
Sicer je pa ogromno šarlatanov, ki izkoriščajo žalujoče, bolne in osamljene ljudi. Ena ženska recimo trži nekakšna srečanja z umrlimi – najprej pridobi podatke o umrli osebi, kar traja tudi pol leta, nato svojcu naloži vse živo, kar izve na podlagi diagnoz in avtopsij. Mislim da je celo nategnila svojce pevca Brendija. Teli novodobni prodajalci kačje sline nimajo nobenih zavor pri kraji denarja naivnim ljudem, zato bodi pazljiva.
Velikokrat lahko zasledite misel, da je moč duha nad materijo. V zdravstvu se uporabljata besedi psiha (duša) in soma (telo). Lahko rečemo, da je moč psihe nad somo. Vi kot psihološko bitje upravljate z materialnim telesom. Vaš interes je, da imate absolutno kontrolo nad materialnim telesom. Večkrat zapišem, da je človek nevidno bitje v materialnem telesu. Ko opazujete ljudi jih v resnici ne vidite, vidite samo odsev svetlobe. V prostoru sem najraje sam, vsak, ki je navzoč v istem prostoru s svojim materialnim telesom povzroča motnje.
Forum je zaprt za komentiranje.