Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Bliznjevzhodne dobrote

Bliznjevzhodne dobrote

Mene pa zanima, kje v LJ regiji dobiti svez koriander, svezo meto, humus, tahini, indijske zacimbe ipd. vzhodne dobrote. Sama sicer zivim v tujini v zelo multilkulturnem mestu, kjer s tem nimamo problema in nas dobesedno na vsakem vogalu zasipajo s tako in drugacno ponudbo vseh svetovnih kuhinj, v SLO pa sem razocarana, saj se vedno ni prisla dlje od vegete.

sicer je to odvisno od povpraševanja, saj na KItajskem do par let nazaj so živeli še v praskupnosti, tako da…
sicer pa svežo meto dobiš na tržnici v Ljubljani (ne pri Albancih) pri kakšni prodajalki iz slovenske kmetije, malo poišči.

tahini,indijske začimbe pa imajo tudi v JABLANI v BTC-ju Ljubljana v pokritem delu tržnice

No, to da v Slo še nismo prišli dlje od Vegete je pa milorečeno žaljivo.
Svežo meto in koriander brez problema gojiš na kuhinjskem oknu, terasi, balkonu … Ali pa jo kupiš na tržnici pri pridelovalcih integrirane ali pa ekološke zelenjave.
Vse ostale začimbe pa dobiš ali v specializiranih trgovinah z zdravo hrano, zelo dobro je založen tudi Maximarket in Mercatorjevi Hipermarketi.

Zdaj razen neke blazne eksotike dobiš večino stvari tudi pri nas, samo malce se moraš obrniti.

Drugače ti pa še vedno ostane internet.

Tahini dobiš v vsakem malo večjem mercatorju, meta tudi ni problematična, prav tako večina začimb (v vseh večjih trgovinah). Jaz si sicer tahini in humus raje naredim sama, oboje je zelo preprosto.

Vegete pa v naši družini nismo nikoli uporabljali (prav tako raznih govejih kock, juh iz vrečk in podobnih zadev)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close