bližajoči prazniki in hrana
Zame je pomembno zato, ker bom verjetno povabila ta mlade na kosilo ali večerjo, pa bi rada kaj dobrega skuhala. Zato spremljam te teme in iščem ideje.
Drugače pa, se ne nameravam(o) prenažirati, ampak čisto normalno jesti, malo bolj praznično sicer, ker med letom ni časa ponavadi za kaj bolj svečanega.
Ni se nujno prenažirat. Če so prazniki, se skuha kaj bolj prazničnega. Ni me strah prenažiranja. Božiča ne praznujemo, hrana bo taka kot je običajno za vikend. Za Novo leto , silvestrovo, bomo jedli nekaj malo bolj svečanega,sicer pa tudi ne bo nič posebnega. Mislim, da je vse v naših glavah /in navadah/, da se mora čez praznike miza kar šibiti in temu primerno tudi jesti.
Ja je pač tako, da tako slavja kot žalestne dogodke obeležimo in povezujemo tako s hrano kot s pijačo. Mi 4rje ne bomo pretiravali v nobeni stvari oziroma se bom morala kar malo prisiliti in narediti ta dan praznični, problem je ravno v tem ker obakrat delam do 4h in preden se primajam domov in kaj naj potem grem takoj za štedilnik in kuham. Jap si bom morala omisliti nekaj drugačnega.
recimo varianta je, da me moji pridejo iskat ob koncu službe in gremo z vlakom v Ljubljano, naredimo en krog, si pogledamo jaslice, štante kaj pojemo na štantu in z vlakom proti domu. Doma pa odpremo penino in si nazdravimo. Tako bo rešen problem okrog hrane dan pa bo drugačen od običajnega.
Forum je zaprt za komentiranje.