Najdi forum

BLITVA

Blitvo jemo samo s krompirjem. Rada bi še kakšno idejo.

Lahko narediš maso kot za kruhove cmoke, le da daš malo manj kruha in seveda noter narežeš blitvo in jih povaljaš v drobtinah ter ocvreš v olju ali pa spečeš v pečici. Zelo dobro. Lahko si jih narediš več in jih daš v skrinjo, tako da jih imaš takoj pri roki.

Kot špinača, v lasagnji, v rižoti (kot samo rižota s blitvo ali dodatek raznorazni zelenjavi)…..juha iz b, v zelenjavni juhi narezana na košče…….

Hej! Danes imamo blitvo,ki sem ji primesala skuto, fetko in veliko parmezana (lahko tudi jajcek) v listnatem testu . Spodaj listnato prespikano testo, nadev in spet testo pa v pecico.

Polpete z ovsenimi kosmici in blitvo.
Krasne so palacinke polnjene z duseno blitvo in v pecici popeceno. Lp

Mi smo blitvo danes očistili, potrgali debela stebla, segreli olivno olje in jo rahlo popekli, da je uvenela, dodali malo česna, soli in muškatnega oreška.
Pojedli kot prilogo k pečeni piški in pire krompirju. Mmmmmmmmmmmmmm!!
LP Neja :-))

Hej, Neja! Kaj pa ste naredili s stebli?

Jaz jih skuham in z jajckom v solati; ali v naoljeno posodo, cez drobtinice in malo masla, pa pod zar. Lp Babi

Lahko narediš blitvine polpetke.
Blitvo par minutk pokuhaš v vreli vodi, liste in stebla, nato sesekljaš oz. zmiksaš, dodaš malce drobtin, kakšno jajce, malce posoliš, mogoče kakšno žlilco moke in pomemben dodatek – na drobne kocke zrezana gorgonzola. Oblikuješ polpetke kar z dvema žlicama in jih spečeš na olivnem olju (v teflonski ponvi). Njami 🙂

Oj,

dobila sem blitvo z bolj nežnimi stebelci, ne vem, morda sorta ali pa je še zelo mlada in sem samo ta dolge odrezala, stebelca so bila lepo mehka,

LP Neja

Res je bila mlada in potem se skuha vse skupaj. Ce pa bos imela kdaj taka debelejsa stebla, skuhaj posebej in zabeli. Je skoraj tako dobro kot belusi.
Lp Babi

Kako naredite rižoto iz blitve?
Klasično, najprej se prepraži zelenjava in nato doda riž, ali dodate še kakšne sestavine?

Blitvina stebla dodam na začetku kuhanja, liste pa na koncu in sicer jih zamešam v rižoto in pustim toliko časa, da ovenejo. Na koncu pa še par kaplic sojine omake.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close