Najdi forum

blitva

blitvo pripravljam tako da jo za kratek čas kuham v slanem kropu. Težava je v tem da mi včasih potemni, delno počrni. Zakaj?
Dodala sem tudi že malo limone pa spet, blitva je sicer dobra a ni lepa za videt!

Hej,meni vcasih potemnijo samo zgornji listi,ki gledajo iz vode,ce nisem previdna.Poskusi tako.Jaz nalozim liste v posodo in jih polijem z vrelo osoljeno vodo.Naj dobro prevre in takoj iz vode.Prestavim v skledo in postavim v mrzlo vodo,da se cimprej ohladi.To je postopek za vso kuhano zelenjavo.Vcasih v mrzlo vodo nasujem tudi led. Torej,cimmanj kuhanja in takoj v mrzlo vodo. Lp Babi

meni vcasih potemnijo,vcasih ne!? vedno jo dam kuhat v vrelo slano vodo.
slisala sem,da se doda malo limoninega soka. !? lp petra

Jaz dam blitvine liste kuhati v krop in jih kar nekaj časa kuham. Da bi postali črni? Ne vem, meni še niso. Potem jih poberem ven in zmiksam.

Je pa res, da vode ne solim. Morda je štos v tem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close