Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika blitva kako naj se lotim

blitva kako naj se lotim

kako naredite blitvo z krompirejm ,, pa kje uporabljate še blitvo kkašen recept

Tu je en zelo dober recept, katerega sem enkrat našla na net-u.
Preizkušeno za prste polizat

Celim blitvinim listom izrežemo glavno žilo, potem pa jih skuhamo v slanem kropu, odcedimo in razrežemo. Posebej skuhamo krompir, ki ga potem prav tako narežemo. Na olju (priporočam olivno) prepražimo čebulo ali šalotko, potem dodamo česen in premešamo. Česen se ne sme prežgati. Nazadnje dodamo blitvo in krompir ter grobo prepasiramo. Premešamo in kuhamo na majhnem ognju še pet minut. Po želji tik pred serviranjem pokapamo še s hladnim olivnim oljem.

Dobili smo okusno prilogo za k marsičemu: zrezki (naravni, dunajski, pariški, faširani …), omlete, pečena jajčka (umešana ali na oko), ham-and-eggs, krača, hrenovke itd itd.

Blitvo očistim, narežem, blanširam v slanem kropu. Že prej skuham krompir v koščkih. Na olju prepražim malo čebule, dodam česen toliko da zadiši, nato dodam blitvo in krompir, še malo popražim. Je odlično za k ribam.

Kdaj pa kdaj jo pa dam tudi v zelenjavno juho.

Blitvo na koncu “vržem” kar v vodo kjer se kuha krompir, odcedim, vendar ne čisto, in vržem na olivno olje, dodam česen. Ena pooda manj za pomivat. Po potrebi dosolim im malo popopram.

Jaz naredim tako kot binca1.
Všeč pa mi je tudi zavitek (listnato testo) z blitvo in skuto, ga pa sama še nisem delala.

Pri nas imamo zelo radi blitvine zvitke, vendar smo o tem že pisale. Poskusi, mogoče bo tudi tebi všeč.

Jaz že komaj čakam, da mi zraste dovolj velika blitva; le še kakšen dan pa je bo dovolj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close