Blejske kremsnite
kremšnita:
6 jajc
30dag sladkorja
6 žlic ostre moke
1 1/2 l mleka
1/2 l sladke smetane
2 vanilij pudinga v prahu
vanilij sladkor
listnato testo
Rumenjake ločimo od beljakov.
1. Beljake in 15 dag sladkorja stepemo v trd sneg
2. Rumenjake in 15 dag sladkorja stepamo in dodamo vanilij sladkorin 2 vanilijeva pudinga(zmešamo z malo mleka, da nastane gosta zmes).
Mleko zavremo odstavimo in vanj vlijemo maso pod točko 2.Nato segrevamo in miksamo toliko časa, da nastane gosta krema. Odstavimo in počasi dodajamo vse pod točko 1 in počasi mešamo , da je vse enakomirno zmešano. Jaz dodam malo ruma po želji.
Že prej pa spečemo listnato testo(zmrznjeno ), ga razvaljamo prebodemo z vilicami večkrat in spečemo 2x. Nato ga obrežemo položimo na pekač vlijemo kremo in počakamo, da se krema popolnoma ohladi , nato damo v hladilnik, da je krema čisto hladna in šele nato dodamo na kremo sladko smetano in testo . Posipamo s sladkorjem v prahu in kremšnita je končana.
Poskusite res so dobre. Lahko jih naredite iz polovične mase.
Veliko uspeha in dober tek
Forum je zaprt za komentiranje.