Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika blejske kremšnite metka?

blejske kremšnite metka?

metka lep pozdrav naredila sem rezine po tvojem receptu.

moram reči da so zelo dobre vendar pa je prišlo pri pripravi rezin do ene pomote ne vem kam umešaš 6 žlic ostre moke, ker nikjer ne piše. zato se mi krema ni dobro strdila ne vem zato te prosim če se morda spomniš in mi odpišeš ker je krema res res zelo dobra kakor kupljena.

lep pozdrav in srečno.

Jaz mislim, da jo zakuhaš v mleko, čeprav recepta nisem videla. Vsaj jaz to takoio naredim, Pa paziti moraš, da se ti moka ne naredi v grudice in da se ti krema ne prime.

hvala za tvoj odgovor alenka
napisala ti bim recept po katerem delam pa mi boš potem svetovala ker res ne vem in ne bi rada šeenkrat vrgla stran toliko sestavin. hvala ti že vnaprej.
preberi moj recept mogoče imaš istega. mi prosim lahko potem svetuješ šeenkrat. srečno in lep pozdrav.

KREMŠNITA:
6 jajc
30 dag sladkorja
6 žlic ostre moke
1 1/2 l mleka
1/2 l sladke smetane
2 vanilij pudinga v prahu
vanilij sladkor
listnato testo

Rumenjake ločimo od beljakov.
1. Beljake in 15 dag sladkorja stepemo v trd sneg
2. Rumenjake in 15 dag sladkorja stepamo in dodamo vanilij sladkorin 2 vanilijeva pudinga(zmešamo z malo mleka, da nastane gosta zmes).
Mleko zavremo odstavimo in vanj vlijemo maso pod točko 2.Nato segrevamo in miksamo toliko časa, da nastane gosta krema. Odstavimo in počasi dodajamo vse pod točko 1 in počasi mešamo , da je vse enakomirno zmešano. Jaz dodam malo ruma po želji.

Jaz imam zelo podoben recept, samo brez pudinga. Moka pa gre v mleko in jo je treba ves čas kuhanja mešati. Kuha se približno 15 minut, da se krema začne gostiti. Pa pri rumenjakih moraš tudi paziti, da ni mleko prevroče, ker drugače zakrknejo (nastanejo kepice)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close