Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Bled samo še za bogate tuje turiste

Bled samo še za bogate tuje turiste

po nesreči se mi je zgodilo, da sem šel ob lepem vremenu na Blejski grad.
Parking 3€/ za 2 uri
Vstopnina v grad (tudi muzej) 10€
steklenica vina Zelen v vinoteki 10€ (OK s sliko Prešerna)
pa dobro – kako naj družina z dva otroka oba starša na sociali vidijo kaj je Slovenija?? Na gradu pa sami azijski obiskovalci

Tudi socialci v tujini ne vidijo svojih držav. Take izlete si tudi tam lahko privoščijo le srednji in višji razredi, ne reveži.

Gradovi že v zasnovi niso bili namenjeni revežem. Razen mogoče vratarjev…

Al si se potrošiooo….
Za nekoga, ki se tukaj hvalisa z enormnimi dohodki močno stokaš za 23 eur. Pa mimogrede, parkirnina sodi k avtu. Če nimaš za patking, ostani doma ali pa manj pij 😉

Ti Jaz povem, kako se obnašat na Bledu.

Parkiraš pri vežcah – zastonj. Pol greš peš do cerkve (300 metrov) in pokažeš familiji top razglede.
Ena varianta je, da greš ob jezeru – ti si rinil na grad.
Greš po Rikljevi cesti pešadijo – 20 minut, pa si pred gradom.

Tam mal brenkaš na strune: “A za nas domačine je tut tok drago??”
Ponavadi se sliši iz kočice: ” Ja čigav pa si?”
Poveš, da si Kolmanov, ali pa od župana nečak…. ali pa Pibernikov…..! To vse pali.

In pol sam uživaš. Jaz ne vem, kak se nč ne znajdete!

Jaz preden kam grem, nikol nč ne plačam. Prej pogledam, kdo je tam ‘majster’ in sam rečem, da grem k njemu na obisk.
Tut ne Brezjah še nikol nisem plačala. 😛

mah – tokrat sem hotel biti običajen SVN ☺
normalno si vzamem tetni avto visokega razreda in grem v Vilo Bled na kavo☺
Parking brezplačen ves dan, postrežba na visokem nivoju, razgled lep … spremljajoča bejba žmohta za kar na parkingu jo nasaditi … ☺
gleda, da ne obvladam običanosti SVN ☺ btw: enormni dohdki ne pomenijo brezglavega trošenja ☺

mah – tokrat sem hotel biti običajen SVN ☺
normalno si vzamem tetni avto visokega razreda in grem v Vilo Bled na kavo☺
Parking brezplačen ves dan, postrežba na visokem nivoju, razgled lep … spremljajoča bejba žmohta za kar na parkingu jo nasaditi … ☺
gleda, da ne obvladam običanosti SVN ☺ btw: enormni dohdki ne pomenijo brezglavega trošenja ☺
[/quote]

Saj pravim, manj pij 🙂

Pa madona. Saj ne greš vsak teden na Blejski grad.

Greš pač z razlogom in temu primerno si denarno opremljen.

Sicer že kar nekaj let nazaj smo velikokrat jedli na gradu. Čudovit razgled, postrežba, hrana super (postrvi) in cenovno ni bilo bistvene razlike z višinsko nižjimi gostišči.

Moje mnenje je da če grem v Benetke bom kapučin na Markovem trgu s stilom spila za 9€. Razgled, občutek in golobi všteti – pa najvažnejše – dostojen WC. In ne plastični boksi.

Kaj pa, če rečeš, da si Omanov?

Kaj pa, če rečeš, da si Omanov?
[/quote]

Isto pali :-))))) !

Kaj je Slovenija se da videti tudi drugace. Zdaj vemo, da nisi na sociali. Krasno!

Saj pravim, manj pij 🙂
[/quote]
Genau :). Pa manj se napihuj sicer se zna zgoditi,da se razpocis. Napuh je izjemno neapetitlih clov.lastnost. Work on that one. Clovek,ki je v resnici zadovoljen s sabo in svojim zivljenjem nima prav nobene potrebe po show off-u.

A na grad si šla na postrvi???

Pa ne zdej tuki neki zajebavat! A da greš na izlet in temu primerno okaširan??

Pa veš da ne dam po teh destinacijah (pa tut če me vidijo 1 x na 10 let) za vstopnino, parkirnino ,
cestnino…… 50 €, brez da vidim “A”!!!!
Za ta keš žuramo doma 14 dni!!

Ti kar plačuj kapučin v Benetkah 9€. Jaz si v termoski nesem kuhanca – polet mrzu pir in me boli džoko!!

In RES, RESNIČNO RES me odbije parkirnina. Kwa naj pridem s kojnom? Saj bom vse zajedla in zapila pri vas. Nč nam nesla domov. Če mi v vrečo date pa moje smeti, jih pa kamot vržem v našo kanto!

Ne mi s tem nabijat! Ker Domovina ja naša!

A na grad si šla na postrvi???

Pa ne zdej tuki neki zajebavat! A da greš na izlet in temu primerno okaširan??

Pa veš da ne dam po teh destinacijah (pa tut če me vidijo 1 x na 10 let) za vstopnino, parkirnino ,
cestnino…… 50 €, brez da vidim “A”!!!!
Za ta keš žuramo doma 14 dni!!

Ti kar plačuj kapučin v Benetkah 9€. Jaz si v termoski nesem kuhanca – polet mrzu pir in me boli džoko!!

In RES, RESNIČNO RES me odbije parkirnina. Kwa naj pridem s kojnom? Saj bom vse zajedla in zapila pri vas. Nč nam nesla domov. Če mi v vrečo date pa moje smeti, jih pa kamot vržem v našo kanto!

Ne mi s tem nabijat! Ker Domovina ja naša!
[/quote]

Faaak, ti si pa res ena primitivna kanta. Pa spelji se s tisto svojo termosko nekam. Butara.
A misliš, da smo vsi takšni, da primerjamo 14 dnevno pijančevanje z obiskom nekega lokala, muzeja, gradu, turistične destinacije?

Pa o kakšni domovini ti to? Kaj je tvoje? Nič ni tvoje, butara, razen tistega, kar si sama zgradila oziroma podedovala in kar zdaj sama vzdržuješ in investiraš – to ti naj bo jasno!
Cajti “vse je naše” so minili!

Kaj se kurčiš, saj so ti že začetek poletja Blejci povedali, da ostani doma!
Včasih smo bejbo peljali na kremšnito in na šlatanje okoli jezera, zdaj nismo več zaželeni!

Saj pravim, manj pij 🙂
[/quote]
Ti maš jošk še kar na A!?!

Šele sedaj sem opazila še vino v vinoteki. Cena je dobesedno zastonj. Pa saj v vinoteki ne pričakuješ cen vinotoča.

Če poznaš in ceniš vino, pa spij raje po dcl in ne cele buteljke.

Parkirnina je res malo draga, ampak to lahko urediš tako, da parkiraš na cenejši lokaciji in greš do destinacije peš. Če si pa romantik si lahko res privoščiš kočijo – tako da konj je v igri.

In vstopnina na grad je pač namenjena upravljanju, vzdrževanju in restavraciji določenih prostorov, ki še vedno niso na ogled. Ko sem bila prvič na gradu nisi niti na obzidje mogel, ker je bil les tako preperel in ni bilo varno. Tako da z vsako vstopnino našim zanamcem nudimo nekaj naše zgodovine.

Naj ga imajo. Meni se nikoli Bled ni zdel nič posebnega. Saj je za pogledat, saj je o.k. Samo nobenih superlativov. Vse skupaj je ena fama. Sedaj na tem gradijo…

Živ dolgcajt, ki ga vidiš enkrat v lajfu in ga imaš zadost. Kolk imajo Švicarji in Italijani lepih jezer, bistveno večjih, tam je drago, samo imaš kaj za videt.

Očitno še niste videli, kako se raznim američanom dobesedno zmeša, ko vidijo Bled. Že v Ljubljani dobijo mehka kolena od lepote, na Bledu pa se jim utrga. In edino prav je, da se to trži. Če mi ne verjamete, poglejte spodnja videa.

https://www.youtube.com/watch?v=uVInh4QNSJ4

https://www.youtube.com/watch?v=Z0FZSEu7PLU

Pa kaj če se jim zmeša.

Potem pa ne hodi tja. Madona, slovenceljski primitivci! Vse je predrago, vse bi moralo biti zastonj, ker nimate. Kakšna fama, kakšni superlativi! Nimate, tako povejte. Ne pa da stokate, kako morate plačat. Pa kje ste se vzeli, reveži in zakaj rinete na Bled? Pojdite enkrat po svoji vukojebini gor pa dol, pa v vaški bife na pir. Bo vse tko pocen! Kdo vas pa prosi, da greste na Grad, pa parkirate tam, kjer je za plačat. Ma tvoja predebelo rit, da bi jo lahko kam nesla peš. Ali pa ti prevelik trebuh, pa ne moreš. Mrš!

Ti maš jošk še kar na A!?!
[/quote]

Ooo pacov, a si se odloču z mano v žlehnobi dajat? Ok, ti dam 2 kroga prednosti…

jaz mislim, da ni dano vsem, da bi razumeli 🙂
tale skupina ima res top potovalne vloge, vsak posebej, vedno uživam, ko jih gledam.

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Psst! 🙂 Kmalu pa se bodo gostinci zacudili, kako to, da ima ta pa ta toliko necakov, pa koliko je teh Pibernikov ali Kolmanov in podobno … 😀

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close