Blazine – po najbolj ugodni ceni za doma narejeno pohištvo
Živjo,
danes sem prišla na idejo, da si bom sama naredila kavč za dnevno sobo in kavč za teraso iz Europalet. http://media.scraphacker.com/2011/11/pallet-sofa-after.jpg
nekaj v tem smislu.
Pa me zanima, če morda kdo ve, kje se dobijo te velikanske blazine najbolj poceni? Ali je bolje, da kupim samo debelo peno in jih oblečem sama?
Jih imajo v Ikei, ampak kolikor vidim, je na zalogi samo ena vrsta teh blazin pa še bele so. So pa dokaj ugodne, tri za 100€ pa tudi velike so dovolj. Ampak so bele.
Že vnaprej hvala za nasvete 🙂
Kupi peno, pa obleči jih sama. Lahko sešiješ več različnih (z zadrgo ali na ježka), da jih lahko pereš in menjaš.
Če že delaš to, lahko razmisliš tudi o kartonskih paletah. So veliko lažje (lahko je to prednost, ni pa nujno), nosilnost pa je vsaj tono in več na eno paleto (to ti ne rabi bit vprašljivo). So tudi precej cenejše (mislim da okrog 6€ ena) in prav tako si jih lahko poljubno pobarvaš. Ker so lažje, jih je verjetno pametno vsaj malo zlepiti skupaj, če se že odločiš. Glede blazin pa nimam informacij.
Lahko kupiš tiste iz ikeje in jih oblečeš v drugo barvo kar čez to belo, če je cena bolj ugodna od novih.
Svetoval bi ti še, da na spodnje palete prilepiš kak itison (preko lesa, ki se bo stikal s tlemi), da ti ne bi žebljički podrsali pod, ko se bo les osušil/skrčil in bodo pogledali preko roba.
Zdravo,
jaz se že dlje časa ukvarjam s tem kako bi naredil kavč za na vrt. Toda ko seštejem koliko me pride pena in blago nanese to krepko čez 200eur. Za kavč dolg cca 2m širok 8Ocm in naslonjala pride pena okrog 100eur blago pa prav tako čez 100eur če računam še delo zadrge itd.
Nevem kaj bi bila najbolj poceni in najbolj enostavna varianta?
Forum je zaprt za komentiranje.