BKK, Vietnam – kam?
Februarja odpotujem za mesec dni. Letim v Bankok, domov pa iz Hanoi-ja. V tem času bi si rada ogledala Laos, Kambodžo in (vsaj) del Vietnama, Tajsko pa bi tokrat izpustila.
Kaj predlagate? Kaj je najbolj smiselno glede prestopa mej, kakšne so v teh državah cene (torej: kakšni so predvideni stroški) in česa ne smem izpustiti? Je mogoče vse vize urediti v BKK?
Še to: Kakšne so pravzaprav razdalje? Ali je smiselno ob tem načrtu potovati tudi od (oz. do) Ho Chi Minga (in koliko traja pot od tega mesta do Hanoia)?
Najlepša hvala za pomoč in lp!
vse vize lahko uredis v bkk, lahko pri agencijah, ki ti prišparajo nekaj casa ali pa se podas sama na ambasade.
Najbolj bi bilo z busom oditi iz bkk v sieam reap (angkor) viznja traja cca 7-8h. od tam z speed boatom ali busom v phnom pennh. to je z ladjo enih 6h z busom ne vema ampak najmanj 8h. po kambodzi se lahkovozis z ladjami speedboati oz. busi. sam sem prakticiral ladje saj so mi udobnejse in hitrejse. (ceprav so baje zrihtalnekaj cest..) z ladjo gres lahko tudi iz pnom penha v vietnam meja je ob reki kjer te izkrcajo da se stemplas in gres naprej v mekong delto in proti ho chi minhu.
med ho chi minhom in hanoiom je vlak ki pelje se mi zdi enih 43h slepper 2 class with fan. klime ne predlagam saj te zebe.
vse drzave so dokaj poceni razen kambodze kjer ti ze en dan poberejo 20$ za angkor vsak nadaljni dan pa je se mi zdi 10$. vecina cen je v $ in tudi se plačuje v $. tako da imej dovolj manjsih vrednosti. zoprno je ravno to da se vse cene zaookrozujejo navzgor itaq saj si turist.. 🙂
predlagam ti da vietnam izpustis( (jug) in gres v laos iz sieam reapa gor v laos preko mekong delte, se ustavis na 4000 islands na jugu laosa, gres do vientiena, vang vieng, luang prabang, in cela laos gor do severa kjer prestopis mejo in gres v hanoi. v laosu so busi transport jug laosa-veintiene cca 13h, vientiene-vang vieng 7h, vang vieng – luang prabang 11h…. phonsavan ….
vse drzave so varne in poceni. sam sem in vsi podatki zg. so izpred dveh let in letos.. zapravil brez letala tja okoli 150.000 za dva meseca, low budget, meals 0,5-1$ sobe od 5-10$. prevozi poceni….
ce te zanima se kaj prasaj ali pa pejt na galerijo
lp
damjanc
Zivjo!
Vsekakor imaš malo časa za vse kar želiš videti!
Sama sem letos potovala po teh državah in mi je bilo dva meseca kar premalo!
Glede na to da letiš domov iz Hanoia..bi ti jaz svetovala, da greš najprej v kambodžo ( angkor vat) potem pa kar direkt v phnom pennh. Mi smo si ti dve destinaciji ogledali hitro …potem pa v vietnam…ne bo ti žal…. :O) vietnam je mene zelo fasciniral…lepa pokrajina..prijazni ljudje…ne vem takšna dobra energija je tam..vsaj meni!
V kambodži mi ni bilo všeč…ljudje so težavni pa tudi pokrajina ni ne vem kaj…
Laos je tudi fantastičen….tako bolj umirjen…
Vsekakor pa nimaš veliko časa na razpolago in si oglej en del počasi in natančno.ne hiti..takšno je moje mnenje!
lp
urškadamjanc napisal:
> vse vize lahko uredis v bkk, lahko pri agencijah, ki ti
> prišparajo nekaj casa ali pa se podas sama na ambasade.
> Najbolj bi bilo z busom oditi iz bkk v sieam reap (angkor)
> viznja traja cca 7-8h. od tam z speed boatom ali busom v phnom
> pennh. to je z ladjo enih 6h z busom ne vema ampak najmanj 8h.
> po kambodzi se lahkovozis z ladjami speedboati oz. busi. sam
> sem prakticiral ladje saj so mi udobnejse in hitrejse. (ceprav
> so baje zrihtalnekaj cest..) z ladjo gres lahko tudi iz pnom
> penha v vietnam meja je ob reki kjer te izkrcajo da se stemplas
> in gres naprej v mekong delto in proti ho chi minhu.
> med ho chi minhom in hanoiom je vlak ki pelje se mi zdi enih
> 43h slepper 2 class with fan. klime ne predlagam saj te zebe.
> vse drzave so dokaj poceni razen kambodze kjer ti ze en dan
> poberejo 20$ za angkor vsak nadaljni dan pa je se mi zdi 10$.
> vecina cen je v $ in tudi se plačuje v $. tako da imej dovolj
> manjsih vrednosti. zoprno je ravno to da se vse cene
> zaookrozujejo navzgor itaq saj si turist.. 🙂
>
>
>
> predlagam ti da vietnam izpustis( (jug) in gres v laos iz sieam
> reapa gor v laos preko mekong delte, se ustavis na 4000 islands
> na jugu laosa, gres do vientiena, vang vieng, luang prabang, in
> cela laos gor do severa kjer prestopis mejo in gres v hanoi. v
> laosu so busi transport jug laosa-veintiene cca 13h,
> vientiene-vang vieng 7h, vang vieng – luang prabang 11h….
> phonsavan ….
> vse drzave so varne in poceni. sam sem in vsi podatki zg. so
> izpred dveh let in letos.. zapravil brez letala tja okoli
> 150.000 za dva meseca, low budget, meals 0,5-1$ sobe od 5-10$.
> prevozi poceni….
> ce te zanima se kaj prasaj ali pa pejt na galerijo
> lp
> damjanc
Forum je zaprt za komentiranje.