Bivši se laže o meni
Že pred leti sva se razšla. Še sedaj se laže drugim o meni, kaj sem jaz počela in govorila. Celo tako daleč gre, da me gleda v oči in mi reče, kaj sem naredila. Jaz sem že tako utrujena od vsega, da se mi še braniti več ne da. Ker imam občutek, da če bi rekla, da to ni res in začela govoriti svojo plat, bi bilo, kot da se opravičujem, vlečem ven. Sploh pa mi je otročje in se ne želim spustiti na njegovo raven. Imava dva otroka skupaj, zato toliko stikov. Kakšen nasvet, kako naj se to konča?
1.Prekinila bi s stiki otrok.
2.Obvestila bi CSD s pismom, da pljuva po meni kot mamo njegovih otrok in zato trenutno ne boš dovolila stikov! Ker je to z njegove strani nemoralno, ponižujoče in primitivno!
3.S tem škoduje tebi, ki si mama in tako poniževanje slabo vpliva nate, ker se potem to širi kot valovanje nate in posledično vpliva tudi na otroke.Ne moreš jih vzgajati v lepem in prijaznem, če v tebi vre od njegovih nesramnosti!
4.Obvezno moraš to napisati na CSD pismeno, da imajo oni papir v rokah.Tačas otrok ne pošiljaj k očetu.Tudi on bo dobil tvojo pošto, ki mu jo bodo poslali s CSD-ja in če so pri vas na CSD-ju normalne ženske, potem ga bodo poklicali na razgovor.
5.Pa tebe tudi, ampak zahtevaj, da prideta vsak posebej.
4.Lahko mu zagroziš tudi s prijavo na policijo, da te nadleguje.
5.Lahko greš tudi k odvetniku in on mu bo poslal pismo, da če te bo še klevetal, ga boš tožila.
6.Očitno ne more preboleti vajinega razhoda, pa še žleht je za povrhu!
jaz bi tako, 24.01.2022 ob 22:23
1.Prekinila bi s stiki otrok.
2.Obvestila bi CSD s pismom, da pljuva po meni kot mamo njegovih otrok in zato trenutno ne boš dovolila stikov! Ker je to z njegove strani nemoralno, ponižujoče in primitivno!
3.S tem škoduje tebi, ki si mama in tako poniževanje slabo vpliva nate, ker se potem to širi kot valovanje nate in posledično vpliva tudi na otroke.Ne moreš jih vzgajati v lepem in prijaznem, če v tebi vre od njegovih nesramnosti!
4.Obvezno moraš to napisati na CSD pismeno, da imajo oni papir v rokah.Tačas otrok ne pošiljaj k očetu.Tudi on bo dobil tvojo pošto, ki mu jo bodo poslali s CSD-ja in če so pri vas na CSD-ju normalne ženske, potem ga bodo poklicali na razgovor.
5.Pa tebe tudi, ampak zahtevaj, da prideta vsak posebej.
4.Lahko mu zagroziš tudi s prijavo na policijo, da te nadleguje.
5.Lahko greš tudi k odvetniku in on mu bo poslal pismo, da če te bo še klevetal, ga boš tožila.
6.Očitno ne more preboleti vajinega razhoda, pa še žleht je za povrhu!
Hvala za vse nasvete!
Stikov ne moreš kar samovoljno prekiniti, saj bi s tem posegla tudi v pravice otrok.
Pojdi na en pogovor na CSD, pa skupaj preglejte možnosti, kako izpeljati predajo otrok, da bi se kar najbolj učinkovito izognila nadlegovanju.
Piši zapisnik tega sestanka, s seboj lahko prineseš izjavo, v kateri bo jasno zapisano, kako te bivši nadleguje, žali, kako to vpliva na otroke, če to počne v njihovi prisotnosti…
Temelj intervencije mora biti zaščita interesov otrok in zaščita tebe, ne pa kakšno maščevanje ali nagajanje bivšemu partnerju.
niti pod razno ne prekinjaj stikov. stiki so tvoja dolžnost in pravica otrok.
nehaj se mentalno ukvarjat z njim. zreduciraj tvoj kontakt z njim na minimum, nehaj se ukvarjat s tem, kar on govori, otrokom razloži, da to, kar govori, ni resnica in da se s tem ne boš več ukvarjala.
če bo tebi v obraz trdil karkoli, mu samo reči mirno, saj veš, da to ni res in ne debatiraj več dalje o tem.
pri vsem skupaj gre samo za igro živcev, kdo bo zdržal bolj dolgo. tip živi od tega, da te provocira. če se ne boš dala sprovocirat, bo obupal
Senza736, 26.01.2022 ob 09:42
Stikov ne moreš kar samovoljno prekiniti, saj bi s tem posegla tudi v pravice otrok.
Pojdi na en pogovor na CSD, pa skupaj preglejte možnosti, kako izpeljati predajo otrok, da bi se kar najbolj učinkovito izognila nadlegovanju.
Piši zapisnik tega sestanka, s seboj lahko prineseš izjavo, v kateri bo jasno zapisano, kako te bivši nadleguje, žali, kako to vpliva na otroke, če to počne v njihovi prisotnosti…
Temelj intervencije mora biti zaščita interesov otrok in zaščita tebe, ne pa kakšno maščevanje ali nagajanje bivšemu partnerju.
A on pa lahko nagaja in škoduje?
Jaz bi enostavno rekla, da žali mamo, kar posledično vpliva na otroke, ki nočejo k njemu.
Klin se s klinom zbija.
In vsakemu bukslju tudi ni za dajat otroke.
Očitno ni noben vzgojitelj – ne po srcu, ne po duši, če izvaja take podlosti!
In otroci naj hodijo k njemu in se učijo sovraštva do mame?
Dajte no, lepo vas prosim.
To je močan argument, da otroci ne grejo k njemu.
Izpridil jih bo s svojo hudobijo!
Dve okrog kepe bi pa tudi pritisnila njegovima staršema, ki sta vzgojila takega zoprneža.
Nič od tega ne bo delovalo.
Za nadlegovanje morajo bit dokazi, da vas nadleguje.
Obrekovanje, širjenje laži pogovoru z drugimi pa niso nadlegovanje po kazenskem zakoniku.
Pojdite do odvetnika in vam bo povedal kakšne so vaše realne možnosti.
Če nekdo širi neresnice je zelo težko to dokazat, razen če ni objavil na družbenih omrežjih ali pa je poslal SMS.
Anonimno 4948, 26.01.2022 ob 21:48
Nič od tega ne bo delovalo.
Za nadlegovanje morajo bit dokazi, da vas nadleguje.
Obrekovanje, širjenje laži pogovoru z drugimi pa niso nadlegovanje po kazenskem zakoniku.
Pojdite do odvetnika in vam bo povedal kakšne so vaše realne možnosti.
Če nekdo širi neresnice je zelo težko to dokazat, razen če ni objavil na družbenih omrežjih ali pa je poslal SMS.
Ahhh pa jade.Saj ne bo šla na sodišče.Samo na center.in če vse to verodostojno napiše in se podpiše pod to, seveda velja.
Saj se točno ve za vsako mamo, kako je skrbna za otroke in zakaj jih je dobila.Sigurno ne zato, ker bi bila slaba in lažniva mama.
kakšna mama je, ve okolica, sosedje, učitelji v šoli…
Za očeta se pa tudi ve, kakšen je.
Eni ljudje imajo dva obraza.Dober psiholog pa ga da takoj v pravi predal.
ahhh pa jade, 26.01.2022 ob 22:22
Ahhh pa jade.Saj ne bo šla na sodišče.Samo na center.in če vse to verodostojno napiše in se podpiše pod to, seveda velja.
Saj se točno ve za vsako mamo, kako je skrbna za otroke in zakaj jih je dobila.Sigurno ne zato, ker bi bila slaba in lažniva mama.
kakšna mama je, ve okolica, sosedje, učitelji v šoli…
Za očeta se pa tudi ve, kakšen je.
Eni ljudje imajo dva obraza.Dober psiholog pa ga da takoj v pravi predal.
Pa še to : ne govorim na pamet.
Imam za seboj dobro šolo.
Bivšega z dvema obrazoma in s fasado za različne namene in tri otroke.
Odrasle.
Pa sodelovanje s Centrom.Kar dobro, moram reči.Je grdo in nesramno govoril in kasiral svoje.
Stikov z njim nimam več.
Imam že zdavnaj drugačno življenje.
jaz bi tako, 26.01.2022 ob 21:43
A on pa lahko nagaja in škoduje?
Jaz bi enostavno rekla, da žali mamo, kar posledično vpliva na otroke, ki nočejo k njemu.
Klin se s klinom zbija.
In vsakemu bukslju tudi ni za dajat otroke.
Očitno ni noben vzgojitelj – ne po srcu, ne po duši, če izvaja take podlosti!
In otroci naj hodijo k njemu in se učijo sovraštva do mame?
Dajte no, lepo vas prosim.
To je močan argument, da otroci ne grejo k njemu.
Izpridil jih bo s svojo hudobijo!
Dve okrog kepe bi pa tudi pritisnila njegovima staršema, ki sta vzgojila takega zoprneža.
za to imamo zakone in postopke, pa ljudi, ki take stvari urejajo in odločijo. Je zamudno in pogosto ni fer, ampak vsak ima svojo zgodbo. Lahko bo pa on prihodnji teden pisal, kako lažnivo bivšo ima in mu boste dali isti nasvet?
hangover89, 24.01.2022 ob 21:12
Že pred leti sva se razšla. Še sedaj se laže drugim o meni, kaj sem jaz počela in govorila. Celo tako daleč gre, da me gleda v oči in mi reče, kaj sem naredila. Jaz sem že tako utrujena od vsega, da se mi še braniti več ne da. Ker imam občutek, da če bi rekla, da to ni res in začela govoriti svojo plat, bi bilo, kot da se opravičujem, vlečem ven. Sploh pa mi je otročje in se ne želim spustiti na njegovo raven. Imava dva otroka skupaj, zato toliko stikov. Kakšen nasvet, kako naj se to konča?
Saj ne gre za tvojo whatever raven. Tu so otroci. In spet f žrtve. Se boš pa ja postavila zase in za svoje otroke? S takim zapisom avtomatsko padeš v manj. Ego vas je*be v nepravih ovinkih Taka je moja šefica, ko frustracije stresa. Pa jo pustiš pri miru. Groza.
micika356, 27.01.2022 ob 16:42
za to imamo zakone in postopke, pa ljudi, ki take stvari urejajo in odločijo. Je zamudno in pogosto ni fer, ampak vsak ima svojo zgodbo. Lahko bo pa on prihodnji teden pisal, kako lažnivo bivšo ima in mu boste dali isti nasvet?
in zakaj ne? Vsi so lahko žrtve.V tem primeru je ona in zato tak nasvet.
Ohrani svoje dostojanstvo. Na prvi vtis deluješ zrelo in na pravi poti.
Za dušo: https://youtu.be/4j3WNK_AO8c
Lahko mu jo naročiš za njecov rojstni dan na njegovi najbolj priljubljeni radijski postaji. 😉
Jaz pa predlagam, da se zmenita, da on pobere otroka v vrtcu/šoli takrat, ko ima stik in jih tja tudi pripelje, ko se stik konča. Midva z bivšim imava deljeno skrbništvo. Se drugače super razumeva. On pobere oba otroka ob petkih v vrtcu/šoli in jih tja pripelje ob ponedeljkih. Jaz jih grem pa iskat po službi. Sploh se ne vidiva. Mogoče za razmislit, da vam ga ne bo potrebno tako pogosto videvati.
M.M.974, 29.01.2022 ob 20:06
Jaz pa predlagam, da se zmenita, da on pobere otroka v vrtcu/šoli takrat, ko ima stik in jih tja tudi pripelje, ko se stik konča. Midva z bivšim imava deljeno skrbništvo. Se drugače super razumeva. On pobere oba otroka ob petkih v vrtcu/šoli in jih tja pripelje ob ponedeljkih. Jaz jih grem pa iskat po službi. Sploh se ne vidiva. Mogoče za razmislit, da vam ga ne bo potrebno tako pogosto videvati.
Praktično in pametno!
Forum je zaprt za komentiranje.