Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev bivše učiteljice

bivše učiteljice

A je med vami kdo, ki se je izšolal za učitelja/učiteljico, sedaj pa delate v čisto drugih vodah (zaradi lastne želje, priložnosti ali ker dela v šoli pač niste dobili)?
Kaj sedaj delate? Bi se vrnili v šolo?

Sama imam službo že 8 let za določen čas, pa seveda med počitnicami na zavodu, pa vsako leto strah, kaj bo jeseni (če bo). Delam tisto, kar ostane ali pa nadomeščam. Vseskozi se moram dokazovati bolj kot druge (da bom spet jeseni med izbranimi kandidati), vsako leto delam nekaj drugega …
Od tega sem že pošteno utrujena (psihično), saj imam doma tudi družino in ne morem živeti samo za šolo.
Velikokrat me prešine, da bi spakirala in šla. Poslala sem ponudbe že v mnoga podjetja, gostilne, trgovine … pa se mi samo smejijo, saj mislijo, da se hecam.

Malo se vprašaj kaj delaš narobe da v 8 letih nisi dobila zaposlitve za redno v šolstvu. Mam dve prijateljici, ki sta doštudirale za učiteljici v zadnjih 5 letih pa imata obe že službo za nedoločen čas. Aja obe v Ljubljani.

Padla sem v dokaj mlad kolektiv, v vseh teh letih ni šla nobena v penzijo. V tem času sem sama šla 2x na porodniško, mogoče v ravno nepravem času:(.
Če bi karkoli delala narobe, me po vsej verjetnosti ne bi več gledali, saj vem za veliko izšolanih učiteljic, ki nimajo službe.
To, kar pa nam v šolstvu sedaj obljubljajo, pa tudi meni ne kaže dobro. Zato se intenzivno zanimam za zamenjavo službe, za prekvalifikacijo (čeprav ne vem, kako bi to zmogla). V šolstvu se pač ne vidim več.

Ti se kar skušaj preusmeriti, saj vse življenje delati eno in isto, je pa tudi dolgočasno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close