Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Bivša se vrača z otroci-ne mojimi!

Bivša se vrača z otroci-ne mojimi!

Vzami jo nazaj ne kompliciraj… Pa tudi če ima prikolico… Ali dve… Bodi dec.

Tvojim staršem pa povej, da se o tem kdo in kdaj bo živel pri tebi nimajo kaj odločati v tvojem imenu. PIKA.
Če želijo, jo lahko pa preživljajo sami.

http://www.pravniki.info/viewtopic.php?p=58673&sid=b79f5b1a6fa079587f306e3607e93709

Tule si se zašil…
Prihajajo revije na njeno ime. Kdo pa plačuje naročnino?

In njegova sedanja, ki pričakuje njunega otroka? Mora biti tudi ona baba in sprejet bivšo?
Danes niso več taki časi, da za tri dodatna usta pri hiši posadiš eno vrsto krompirja več. Dvomim, da bi danes katerakoli partnerka sprejela v svoj dom bivšo od partnerja s tujimi otroki….
Bivša vsekakor potrebuje pomoč, ampak mislim, da ji on ni dolžan, da jo vzame k sebi.

Ja. Vsi vse naj sprejmejo si oprostijo in zivijo kot da se nič ni zgodilo srečno do konca svojih dni.

S prebivališčem nimam več straha, ta revija pride enkrat nekje na pol leta, Otto se mi zdi. Ta papir me še samo živcira, ne verjamem da se bo spomnila da sva kaj šla podpisovat samo za vsak slučaj, če se spomni. Lagala je kot pes zato sva šla narazen. Moja je tud živčna ko pes in je nočeva blizu. Hišo sem na pol zgradil preden sva ta papir podpisala, prispevala je k ureditvi strehe, kupla je osb plošče za streho, pa jih tud nisem uporabil, ker sem delal z gipsa. Te plošče so vse danes pod nadstreškom zunaj, sam pregnite od vlage, nekaj pa sem ji zažgal za v peč prejšnja leta. V garaži ima potovalke in vrečke z oblekami, še fen je notri in neke vijolične gumice za lase al kaj je tisto. Stara sta jo imela rada in sta težila naj se poročim z njo skos in keda bodo vnuki, hodla z njima na vrt rihtat, z njima je bila skos v času službe, ona ni delala kaj dosti, po mesec ali dva in bla doma, pol spet isto. Ni zaslužna za nič razen teh plošč pri hiši, vse sem sam dokončal. Si jo že predstavljam kak stoji na dvorišči in zvoni. Kaj dela psiha človeku, pred marcem je tak nebo, ker bo čakala kot zmeraj. Na konci jo bosta stara vzela v hišo zdajle sem govoril s staro spet, točno to bo, živita pa 300m stran prva hiša in na smrt skregani. Komaj čakam prokleto življenje ej

Spet se javljam, kam zavijem na križišču pri tabli za tvoje naselje? Gospa je zaspala, navigacija pa mi kaže še 3.4km in me vodi v levo, tu dol pa ni ceste? Prosim za povratno informacijo čimprej, ker me druga stranka že čaka.

Spet se javljam, kam zavijem na križišču pri tabli za tvoje naselje? Gospa je zaspala, navigacija pa mi kaže še 3.4km in me vodi v levo, tu dol pa ni ceste? Prosim za povratno informacijo čimprej, ker me druga stranka že čaka.
[/quote]

Navigacija ne kaže prav so spreminjali cesto. Greš še 500m naprej in nato zaviješ levo tam ko je tabla Polje. Nato pa še kakšen km naprej boš prišel do ene velike hiše z ograjo. Tam jim poveš da greš k meni da te spustijo naprej. Jaz sem potem v tisti sobi ko ima rešetke na oknih.

Fejk tema ali ne fejk. Meni se je to v resnici zgodilo in je živela s smrkavcem v mansardi dokler ni mogla it. Bila je pa stalno prijavljena, se je zlagala, da se je od javila in sem ji moral postaviti 90 dnevni rok za izselitev. Po 4 letih, z drugo ženo in tudi otrokom na poti.

Lej, ne glede na to, kak papir sta podpisala, ona je bila vmes v zvezi z drugim in ima z njim otroka, torej je vajina zveza prenehala!

Kar se tice skupnega premozenja, ocitno je ona nekaj investirala, kot pravis plosce. To ji bos morda moral povrniti (ne vem, kako je bilo takrat, sploh ce je pustila se potovalke tam), to je pa tudi bolj ali manj vse.

Zdaj se lepo umiri, tvoji starsi pac niso normalni in ce jo pac ono hocejo nazaj, jo pac naj. Ti se osredotoci na svojo partnerko in prihajajocega otroka, vidva sta pomembna in tudi vidva morata skupaj drzati.

Vsi tisti, ki pisete, naj bo dec in kako je bilo vcasig… Pozabljate, da ta otroka Nista njegova! Ce bi bila njegova, je deuga stvar, tako pa gre samo za bivso, staro razmerje. Ali naj potem vzame vse svoje bivse punce, mogoce se tisto iz vrtca, ce se je s kaksno lepo gledal, in danes nima kje ziveti?

Pa ne pozabite se vprasazti, kje ima ta bivsa svojo familijo? Svoje starse, sorojence, sestricne, tete, strice, ipd.? Ali pa kaksnega drugega bivsega? Zakaj pa h kateremu od teh ne gre? Kaj ali kdo ji daje pravico, da se ustuli starsem enega bivsega? Najbrz ni edini, samo ocitno ve, kje bo najlaze skozi prisla.

Napoti jo k svojima staršema, naj njo in oba otroka onadva vzameta pod svojo streho!

Daj staršem ultimat ali ona ali pa ne bojo spoznali vnuka/vnukinje, ki je na poti.

Najprej se zahvalite svojim staršem, ker sta uspela ustvarit nezavidljivo stanje, potem pa jim naročite, naj lepo vaši bivši sporočita, da pod vašo streho nima kaj iskati.
Naj vas potolažim, nima nobene pravne podlage, da se na kakršenkoli način vseli pri vas in prijavi stalno prebivališče. Pazite le, da starša, če sta lastnika nepremičnine (nič niste napisali o tem kdo je), ne podpišeta izjave, da se lahko prijavi na vaš naslov. Sicer tudi glede tega obstajajo stranski tiri, vendar o njih ne bom razlagala. Zdaj pa, lepo prosim, se pomirite, povejte svoji partnerki, kaj se dogaja, da bo vsaj seznanjena s tem, pa tudi s staršema se dol usedite in se mirno pogovorite. Bivši pa tudi povejte, da si naj začne iskat prebivališče, kamor se bo lahko selila. Še enkrat, ni nobene pravne podlage, da do tega dogodka splph pride. Zdaj pa globoko dvakrat vdihnite, sprostite se, predvsem pa pomirite. Upam, da se bo vse dobro izšlo 🤗

Zakaj nekdo komentira, če ne ve za kaj se gre?
Pred 3 leti sem šla skozi ločitev… Se posvetovala pri odvetniku. Absolutno nima veze kje si prijavljen, če ni tvoje, tja ne moreš vstopiti ali se vseliti. Tudi če sta izvezakonska partnerja na papirju na različnih naslovih, se skupno premoženje še vedno deli 50/50 če sta dejansko živela skupaj, vendar se mora to dokazati) plačevanje položnic, sosedje, drugi očividci). Glede na to, da 7 let ni živela pri tebi in imaš priče za to (verjetno), nima kaj k tebi priti, tudi če je še uradno prijavljena pri tebi. Po tolikšnem času je jasno, da ni bila pri tebi Oz. Pretrgala vezi. Zakon pravi eno, sodišča (če do tega pride) pa upoštevajo vse druge okoliščine poleg tega. To, da si ne spreminjamo uradnega bivališča takoj ko se preselimo, pa je itak praksa. Povej jo naj se kar nekam drugam spakira!

Sama imam stalni naslov, začasnega pa si urejam oz podaljšujem na 2 leti, ker ti vmes poteče. V 7 letih ji je že 3x potekel, tako, da če ni stalno prijavljena nima kaj. Jaz ji sploh ne bi odpirala vrat.

Sama imam stalni naslov, začasnega pa si urejam oz podaljšujem na 2 leti, ker ti vmes poteče. V 7 letih ji je že 3x potekel, tako, da če ni stalno prijavljena nima kaj. Jaz ji sploh ne bi odpirala vrat.

Stalni naslov nima veze….vezo ima če sta bila poročena oziroma prijavljena na občini v zakonsko vezo.Takrat se stvari zakomplicirajo..

Zgleda kot migrant? Kake žaljivke in rasizem pa je to?? A potem je slabši človek kot ti?? Maš prav, bivša naj samo beži od tebe.

Kva je stemi novodobnimi bejbam? Kaj miseljo da se loh karajo povsod, in ko neki gre narobi se loh ubesjo na tistga bebcka ki mu je leta nazaj zlomila srce? Kuko jih ni sram res, moja bivsa v sanjah nebi pomislila na kj takga. Haha to bi pa bla storija…

A ni tako da določene zadeve itak zastarajo? Lahko bi zahtevala polovico ali pa denar, če sta skupaj ustvarila premoženje in sta bila skupaj več kot 2 leti, je pa tako da je od tega že 7 let. Plus tega lahko država dobi papirje iz Portugalske, da je bila dol in da se je tam poročila, ne more kar bivšemu nazaj lol. Seveda morajo zaprosit in traja, ampak mora bit pravna podlaga za nekaj takega. Naj se gospa kar sama rihta kako ve in zna, če se je že odločila v Slovenijo, namesto da bi tam ostala.

Jaz bi avtorju predlagala, da pokliče kakšnega odvetnika raje in dobi konkretno pomoč, ter ne laične nasvete.

Ma meni se pa smili boga reva… Verjetno nima nikamor drugam za it, brez prebite, z 2 majhnimi otroci, sama, corona… In verjetno se smili tudi tvojim starim…
Ampak ce noces met opravka z njo ne rabis… Sej ze tako ne govoris s tvojimi tako da je vseeno ce jo vzamejo al ne… Bi bla pa vsaj tolko fer in jo poklicala in ji povedala kaj jo caka… Vsaj to moras naredit, da ne bo uletela vsa vesela in pol sok! Edino kar ne zastopm je zakaj sta sla prijavljat izvenzakonsko skupnost ce nista mela otrok?

Takoj jo idi odjavit na UE, kot lastnik jo lahko odjaviš brez njene prisotnosti. Naredi pa to čimprej, ker če ti pride na vrata in bo prijavljena, jo boš moral spustit not, če ne drugač s policijo.to bi moral naredit že takoj ko je šla. Zdaj pa moli, da ne stoji pred vrati s kufri.
[/quote]

No, tole zgoraj ne drži. NIHČE ne more za nikogar odjaviti stalnega bivališča, lahko samo poda IZJAVO o tem, da določena oseba ne živi na naslovu tvoje lastnine že od…xx, potem pa Upravna enota na podlagi te izjave sproži postopek ugotavljanja dejanskega prebivališča za to osebo. Če je 7 let živela v tujini, o tem najbrž obstojajo dokazi, tudi otroci niso tvoji – nimaš se česa bati.
Če je imela prijateljica prijavljeno le začasno prebivališče, je le-to že vsaj 5 let pretečeno. Ko prijaviš na nekem naslovu začasno biv., velja potrdilo namreč le 2 leti od datuma prijave. Potem je potrebno podaljšanje – seveda s soglasjem lastnika nepremičnine.
V nobenem primeru se po 7ih letih ne more ponovno kar vseliti v hišo – razen, če ima dokazila, da sta jo zidala skupaj in je morda celo solastnica… to je pa potem povsem druga zgodba.

Bodimo ljudje. Kot je napisal Titiriti, ženska je v res težkem položaju, in morda še ZDALEČ ni tako podla, kot predivdevajo komentatorji te teme.Morda res rabi le odskočno desko,da si uredi naprej življenje, kontaktirala pa je valjda tistega tukaj, s katerimi je bila v najboljših odnosih,saj tam imaš največ šanse,da ti bo le ta pomagal. Morda je res ni potrebno z noži pričakat. Spomnite se pesmi Miše Kovača”Slušaj majku moju pijesmu, i ne kuni ime njeno, volijo sam ja to ženu, nekaj joj je oprošteno”. Ne trdim,da jo vzameš v svoj dom, a če tvoja mati hoče ponuditi pomoč, naj ji ponudi ona, ne pa ti tovji bajti. Na koncu je le bila ona tista, ki je odšla in moralne obveze za tako dobrodušno pomoč nimaš. Kufri jo pa lahko pričakajo pri tvoji mami,daj ji jih izroči.Praga tvoje hiše pa ne rabi prestapljati, to je defakto. Ti si si uredil novo življenje brez nje in njen vlak tukaj je odpeljal. MAmina gesta, pa mi se ne zdi tako slaba. Če pa se se je slučajno opekla z tem, ko jo vzame začasno k sebi, pa bo itak sama dobila kazen in je ne rabiš ti kaznovati z kreganjem in zamerami. No saj pravim, odvisno kak karakter je bivša. Ali res rabi malo dskočno desko za naprej, ali pa bo šla prek trupel. To pa jaz ne vem. VEm le,da obstaja svašta ljudi. In zagotovo vem,da jo si ti toliko že spoznal,da veš, kaj lahko pričakuješ.LP

Vse njene stvari daš v garažo
V točno to garažo si vlomiš z rokavicami, vse stvari neseš 2 km proč in jih tam zažgeš
Kličeš policijo, prijaviš vlom v garažo in razlagaš, da so ti ukradli staro kramo brerz sentimentalne vrednosti (o si moreš malo skonstruirati) – čigavo je to bilo – ammm, od cele družine, vsi smo imeli kaj tam noter, jaz sem imel ene rokavice, pa staro volneno jopo ki je bila za popravit pa….am o šit en album s slikami, a ne ta je tukej

Kaj, če bi se ti s tanovo sedaj na hitro poročil in te potem ne bo skrbel več tisti papir, ki sta ga takrat podpisala, sej z 2 hkrati ne moreš biti v skupnosti, če se meni kaj prav zdi? Nismo lih v arabiji, kjer to lahko počneš.

Večji problem imaš s tem, da so starši tako blizu. Če sta tako navdušena nad njo, jo bosta 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sprejela in potem ti zna ženska delat težave, ja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close