bivša partnerja-najboljša prijatelja
Če bi imela prijatelja že vnaprej zato, da mu lahko jočem, ko v razmerju stvari na funkcionirajo, potem bi to zame pomenilo, da v razmerje nisem vložila vsega, kar lahko. Kot sam ugotavljaš je danes res težko, da dva ostaneta skupaj na veke vekov. Prav zato ker je težko, če želiš vsaj poskusiti, se mi zdi, da moraš dati v razmerje vse, kar lahko. In če s človekom nisi stkal tako tesne vezi, da mu lahko rečeš, da je tvoj najboljši prijatelj, potem ti ta oseba ni najbližje. in če ti ni najbližje … res mislim, da dolgoročno to razmerje ne bi imelo šanse.
Če se bova razšla, bo to prav gotovo težka preizkušnja. Ali bi to bilo v solzah ali ne, si predstavljam, da je odvisno od tega, kako bi se razšla. Zdi se mi pa smotano, da bi zdaj živela svoje življenje na pol, zato da bi si mogoče enkrat v prihodnje prihranila nekaj solz. Solze so del življenja tako kot nasmeh. In če ne tvegaš solza, tudi nasmeh ne more biti tako širok.[/quote]
Point je v tem Pandora da imaš ti pač best frenda/ico konstantno ISTO osebo, ni nujno da ji jamraš kak je v razmerju ampak point je v tem, da maš isto best frendico ki ji pač lahko poveš VSE in si za njo vedno tam….
Ne rečejo zastojn da punce pridejo pa grejo prijatelji pa ostanejo za vedno…. punce lahko zamenjaš s fanti….
Torej h komu greš ko ti je težko brez best frenda in brez partnerja? k 2nd best frendu? on verjetno misli in upa da je tvoj BEST frend ti ga pa tako izkoriščaš ko pač nimaš novega best frenda….[/quote]
Ko/če boš kdaj v razmerju več kot 7 let, boš morda spremenil pogled na to.
Frendi so frendi, partner pa partner. Jaz imam best frendico, ampak bolj kot njej zaupam partnerju. Določene stvari samo njemu.Od vseh ljudi, ki jih poznam, njemu najbolj. Tiste ženske, ki vse nosijo na ušesa svoji prijateljici, so se pa že večkrat opekle. Enako tiste, ki so vse o svoji zvezi zaupale mami. Pa je tudi mama hotela samo najboljše.
Prijatelj ni oseba (vsaj zame), h kateremu bom šel jamrat in jokcat ali razpravljat o mojih intimnih stvareh.
Prijatelj je enostavno ker je. V bistvu ga ne potrebujem za kakršne koli usluge in tudi on mene ne. Lahko živiva kvalitetno drug brez drugega. Vendar VEM, da če ga bom potreboval bo tam. In obratno!
Mešanje partnerstvo s prijateljstvom ni primerno. To sta dva različna pojma.
In tudi lepo bi bilo, če se me že citira, da se citira tudi tisto kar sem sam citiral. Ker drugače se spremeni (namenoma) smisel mojega citata… nameni pa so različni ..
Punce pridejo in grejo, prijatelji pa ostanejo za vedno…. in iz te druge opcije mora biti tudi best frend….
jaz nikdar nebi mel punce/partnerke za best frendice
Torej ti hočeš rečt da menjuješ BEST frende tako kot menjuješ partnerje…. ni čudno da si osamljena pol…
Jaz mam najbolše prijatle že iz OSNOVNE šole… torej se družimo in poznamo že 12+ let (rečmo da smo se tam med 5-7 razredom tak prav začeli družit) in oni so ostaliz MANO ne glede na katerokoli žensko ki je prišla mimo….
na 500km se vidi to da ti ne ceniš pravega prijatelja/ice, ker če bi jo je nebi NIKDAR menjala…. ne more tvoj best frend postat partner in ko z njim končaš najdeš drugega BEST frenda….
Best frend mora biti nekdo h katermu lahko greš na pogovor ko maš tega partnerja, pa naslednjega pa zmes ko si samska….
to je ravno POINT …
Seveda pa ga nesmeš zanemarit ko imaš partnerja ker potem je prav da ga izgubiš za zmeraj![/quote]
Na kratko:
Si ne predstavljam, da bi z nekom drugim delila kakšne stvari, ki jih delim le s svojim partnerjem. Tudi če bi imela najboljšo prijateljico – in jo imam, z njo lahko delim vse, razen tega, kar se najintimnejšega dogaja v mojem odnosu s partnerjem. To delim samo z njim in nikomer drugim. Zakaj je tako, ne vem. Ampak tako pač zame je. Zato ugotavljam, da mi je partner v bistvu najboljši prijatelj, ker je edini, s katerim delim res vse.
Ti rabiš prijatelja, da bo s tabo, ne glede na to, katerakoli ženska pride mimo (priti mimo ni enako kot imeti resno razmerje …). Jaz pa imam prijatelja, na katerega računam, da bo z mano za vedno in da ne bo prišel nihče drug mimo. Če se pač ne bo izteklo tako, bom verjetno v življenju imela 3, 4 prijatelje. Kar se mi spet ne zdi tako grozno…
Ti si z nekimi prijatelji 12 let. Jaz sem z mojim več kot 12. Ti praviš, da bo tvoj za vedno. Jaz upam, da bo moj za vedno. Jaz z njim še seksam, ti očitno ne :). Meni se ni treba ukvarjat z razmejevanjem pozornosti med dvema človekoma, ker imam samo enega. Ti praviš, da nimam safe-neta, Jaz pravim, da sem pripravljena sprejeti tveganje, in to, sa sem brez safe-neta, zahteva od mene, da se za razmerje še bolj trudim
Morda ne cenim prijateljev dovolj. Vendar tudi nikoli nisem šla v nobeno resno razmerje z mislijo, da rabim za zraven prijatelja, ki me bo potolažil, ko bodo v razmerju težave. Zame je to isto, kot da bi šla v razmerje s figo v žepu.
Resnih partnerjev sem imela malo, zato best frendov tudi. Ničesar ne menjujem in zato ne čutim, da bi bila osamljena.[/quote]
Jaz sem mel best frenda samo enega… kaj to pove? Ti si jih imela NEKAJ oz 1+ in jaz verjamem da bo moj best frend ostal, ti pa upaš da bo…. moj best frend bo moral naredit kaj hujšega kot seksat z eno žensko ali dvema da ga bi zamenjal za tebe bo to verjetno dovolj dober razlog.
Ne gre se zato da rabiš zraven zveze prijatelja da te tolaži ampak da imaš svojega best frenda ki nima veze s partnerjem in ki bo vedno tvoj najbolši frend….
A ti poveš sedanjemu partnerju kako si se žgala z prejšnjim? best frendu se to namreč tudi pove da je bil prejšnji dober v postli itd…. aja ne ti to govoriš samo z best frendom partnerjem ker best frendu poveš načeloma vse brez problema…. torej čim si partnerju zamolčala nekaj v tvojem lajfu ni več tvoj best frend.
Tole in pa frenkov primer nekako potrjuje tisto,
– da dobrega prijatelj(ico) poleg partnerja potrebujeno zato, da mu lahko jamramo kako v razmerju trpimo, ker smo nerazumljeni,
– da je prijatelj(ica) tisti, ki ima vse lastnosti, ki jih pogrešamo pri partnerju, vendar z njim ne seksamo, za partnerja pa velja negacija te trditve,
– da je bolje imeti vrabca v roki kot goloba na strehi, če pa je golob že na strehi, ga pa ni za podit, saj nam pomaga vztrajat v razmerju, zapletali pa se z njim ne bomo (več), ampak slednja odločitev ponavadi nima kaj dosti opraviti s spoštovanjem do vrabca. Samo slednje (si) je težko priznat.[/quote]
Ničesar ne moreš napisati, kar ne bi sama prežvećila od spredaj in od zadaj, navzgor in navzdol. Analizirala do najmanjše potankosti. Tudi o primerjavi med golobom in vrabcem sem razmišljala. In prišla do zaključka, da ne vem, ali je moj partner golob ali vrabec, Vem pa, da moj bivši ni golob. Oba sta fenomenalna moška, oba sta mi bila super. Vendar če bi se odločila za bivšega, bi zelo verjetno pristala tam, kjer je zdaj njegova (bivša) žena – ločena. Ena stvar je, da je človek fenomenalen, druga pa, ali boš lahko ob njem imel življenje, ki te bo osrečevalo. In ko razmišljaš o življenjskem sopotniku, se bojim, da je ta drugi vidik nezanemarljiv.
Če bi imela prijatelja že vnaprej zato, da mu lahko jočem, ko v razmerju stvari na funkcionirajo, potem bi to zame pomenilo, da v razmerje nisem vložila vsega, kar lahko. Kot sam ugotavljaš je danes res težko, da dva ostaneta skupaj na veke vekov. Prav zato ker je težko, če želiš vsaj poskusiti, se mi zdi, da moraš dati v razmerje vse, kar lahko. In če s človekom nisi stkal tako tesne vezi, da mu lahko rečeš, da je tvoj najboljši prijatelj, potem ti ta oseba ni najbližje. in če ti ni najbližje … res mislim, da dolgoročno to razmerje ne bi imelo šanse.
Če se bova razšla, bo to prav gotovo težka preizkušnja. Ali bi to bilo v solzah ali ne, si predstavljam, da je odvisno od tega, kako bi se razšla. Zdi se mi pa smotano, da bi zdaj živela svoje življenje na pol, zato da bi si mogoče enkrat v prihodnje prihranila nekaj solz. Solze so del življenja tako kot nasmeh. In če ne tvegaš solza, tudi nasmeh ne more biti tako širok.[/quote]
Point je v tem Pandora da imaš ti pač best frenda/ico konstantno ISTO osebo, ni nujno da ji jamraš kak je v razmerju ampak point je v tem, da maš isto best frendico ki ji pač lahko poveš VSE in si za njo vedno tam….
Ne rečejo zastojn da punce pridejo pa grejo prijatelji pa ostanejo za vedno…. punce lahko zamenjaš s fanti….
Torej h komu greš ko ti je težko brez best frenda in brez partnerja? k 2nd best frendu? on verjetno misli in upa da je tvoj BEST frend ti ga pa tako izkoriščaš ko pač nimaš novega best frenda….[/quote]
Če računaš, da boš s partnerjem za vedno, ne vidim problema. Tvoj best frend bo tam za vedno in bo to ena in ista oseba 🙂 Če pa razmišljaš, da partnerji pridejo in grejo, potem je seveda tvoje razmišljanje edino pravilno.
Zakaj pa ne? Jaz ji povem, kar pa ni problem, ker je z vsako naslednjo vedno bilo samo boljše. 🙂 Povem po resnici in še nikogar ne prizadanem.
Zakaj pa ne? Jaz ji povem, kar pa ni problem, ker je z vsako naslednjo vedno bilo samo boljše. 🙂 Povem po resnici in še nikogar ne prizadanem.[/quote]
kaj se ti oglašaš spet zdaj tu če vem da si max 1 nategno…. pa še njo prek skypa al kamere!
Dragi Matkic, ti delaš račune brez krčmarja. Enkrat bo tudi ta tvoj best frend imel neko življenjski sopotnico. In morda se bo njej zaupal več, kot se tebi. In kaj potem? Ali pa mogoče ti njej ne boš všeč in bo moral izbirat. Ali si ziher, da bo vedno izbral tebe? Over the love of his life? Morda bosta ostala še dobra prijatelja, ampak ne takšna kot zdaj.
Jaz svojemu res nimam problema povedati ničesar. Kar ga je zanimalo o mojih prejšnjih razmerjih, sem mu povedala brez težav. Tudi tisti aspekt, ki te tako matra in od katerega se nisem (mislim, da lahko rečem kar nisva) počutila nikoli ogrožena.
Kar sem želela vedet o njegovih prejšnjih razmerjih, mi je povedal. Kakšna stvar je tudi bolela. In to, kar boli, je ponavadi afektivna vez, ne seks. Ampak – kaj češ, takšno je življenje. Nimam iluzije, da živim v pravljici. In lažje zaupam človeku, ki ima dovolj j…, da pove tudi stvari, za katere ve, da mi morda ne bodo všeč, kot pa takemu, ki je nadvse uvideven, prijazen, pozoren, in prikriva en lep kos svojega življenja. Živeti polno ne pomeni živeti v vati.
Kakšen je bil kdo v postlji pa si iskreno ne predstavljam, da bi se lahko pogovarjala s komerkoli drugim razen s svojim trenutnim partnerjem, če je to neka ovira med nama. Če sem z nekom intimna, se mi zdi osnovna meja dobrega okusa, da podrobnosti ne razglašam po celem svetu.
Dragi Matkic, ti delaš račune brez krčmarja. Enkrat bo tudi ta tvoj best frend imel neko življenjski sopotnico. In morda se bo njej zaupal več, kot se tebi. In kaj potem? Ali pa mogoče ti njej ne boš všeč in bo moral izbirat. Ali si ziher, da bo vedno izbral tebe? Over the love of his life? Morda bosta ostala še dobra prijatelja, ampak ne takšna kot zdaj.
Jaz svojemu res nimam problema povedati ničesar. Kar ga je zanimalo o mojih prejšnjih razmerjih, sem mu povedala brez težav. Tudi tisti aspekt, ki te tako matra in od katerega se nisem (mislim, da lahko rečem kar nisva) počutila nikoli ogrožena.
Kar sem želela vedet o njegovih prejšnjih razmerjih, mi je povedal. Kakšna stvar je tudi bolela. In to, kar boli, je ponavadi afektivna vez, ne seks. Ampak – kaj češ, takšno je življenje. Nimam iluzije, da živim v pravljici. In lažje zaupam človeku, ki ima dovolj j…, da pove tudi stvari, za katere ve, da mi morda ne bodo všeč, kot pa takemu, ki je nadvse uvideven, prijazen, pozoren, in prikriva en lep kos svojega življenja. Živeti polno ne pomeni živeti v vati.
Kakšen je bil kdo v postlji pa si iskreno ne predstavljam, da bi se lahko pogovarjala s komerkoli drugim razen s svojim trenutnim partnerjem, če je to neka ovira med nama. Če sem z nekom intimna, se mi zdi osnovna meja dobrega okusa, da podrobnosti ne razglašam po celem svetu.[/quote]
moj best frend ma partnerko 🙂 ampak je praktično vedno na voljo ko ga rabim… je pa res da ga ne kličem ob čudnih urah in ob božiču itd….
če bi ti mela takega dobrega partnerja bi s prvim ostala za vedno…. več kot očitno je da si jih imela več torej na koncu se le niso izkazali za tako dobre ali pa se nisi kot taka izkazala ti….
Torej tvoj best frend te je zapusto oz. si ti zapustla njega? Keri fail od NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA ki bi naj bil ob tebi ravno v času tvoje največje ”stiske” oz težkega obdobja ko te partner zapusti….
aja čakaj to je ena in ista oseba…
trololol
Kakšen je bil kdo v postlji pa si iskreno ne predstavljam, da bi se lahko pogovarjala s komerkoli drugim razen s svojim trenutnim partnerjem, če je to neka ovira med nama. Če sem z nekom intimna, se mi zdi osnovna meja dobrega okusa, da podrobnosti ne razglašam po celem svetu.[/quote]
moj best frend ma partnerko 🙂 ampak je praktično vedno na voljo ko ga rabim… je pa res da ga ne kličem ob čudnih urah in ob božiču itd….
če bi ti mela takega dobrega partnerja bi s prvim ostala za vedno…. več kot očitno je da si jih imela več torej na koncu se le niso izkazali za tako dobre ali pa se nisi kot taka izkazala ti….
Torej tvoj best frend te je zapusto oz. si ti zapustla njega? Keri fail od NAJBOLJŠEGA PRIJATELJA ki bi naj bil ob tebi ravno v času tvoje največje ”stiske” oz težkega obdobja ko te partner zapusti….
trololol[/quote]
Čakaj, da ima partnerko malo več časa, da zaživita skupaj, da imata otroke, po možnosti še kako bajto… in potem se bova pogovarjala 😛
Jaz sem čudna kreatura. Če bi se to zgodilo, kar praviš, vem, da bom takrat našla nekoga, ki mi bo to pomagal prebroditi, in če ne bom, bom pač sama. Ne rabim zavarovanja 🙂
Nekoga lahko zelo ceniš in ti je zelo všeč. Kar pa ne pomeni, da sta za skupaj in da imata enako vizijo prihodnosti.
Keri fail – saj sem ti napisala. Od prejšnjega. 😛
Jaz pa le mislim, da si je treba bit na jasnem kaj trenutni partner je. Ker ne vedeti lahko pomeni tudi ne želeti vedeti.[/quote]
Da lahko res veš, mislim, da potrebuješ primerjavo. In jaz ne nimam s kom delati. Tako da se zanesem na svoj občutek, ki mi pravi, da je bila odločitev pravilna. Če sem pri izbiri imela prave kriterije (zavestne in podzavestne, na osnovi kateirh lahko opredeliš vrabca ali goloba) pa je težko oceniti.
Jaz pa le mislim, da si je treba bit na jasnem kaj trenutni partner je. Ker ne vedeti lahko pomeni tudi ne želeti vedeti.[/quote]
Da lahko res veš, mislim, da potrebuješ primerjavo. In jaz ne nimam s kom delati. Tako da se zanesem na svoj občutek, ki mi pravi, da je bila odločitev pravilna. Če sem pri izbiri imela prave kriterije (zavestne in podzavestne, na osnovi kateirh lahko opredeliš vrabca ali goloba) pa je težko oceniti.[/quote]
Ampak Pandora če si že nekaj vrabcev zamenjala oz. so postali ”golobi” ali ni potem smiselno pomislit ali je tvoj občutek sploh kdaj pravilen kar se tiče tega?
Mislim po tvoji logiki je vsak sedanje NE golob vsi pretekli pa so to verjetno postali ker so nekaj zaradi česar si jih zapustila ali pa si ti za njih postala golob….
trololol[/quote]
Čakaj, da ima partnerko malo več časa, da zaživita skupaj, da imata otroke, po možnosti še kako bajto… in potem se bova pogovarjala 😛
Jaz sem čudna kreatura. Če bi se to zgodilo, kar praviš, vem, da bom takrat našla nekoga, ki mi bo to pomagal prebroditi, in če ne bom, bom pač sama. Ne rabim zavarovanja 🙂
Nekoga lahko zelo ceniš in ti je zelo všeč. Kar pa ne pomeni, da sta za skupaj in da imata enako vizijo prihodnosti.
Keri fail – saj sem ti napisala. Od prejšnjega. :P[/quote]
Imaš prav, to bi znalo zakomplicirat stvari, AMPAK, najboljši prijatelj je ponavadi nekdo, s katerim sta tudi zelo podobnega razmišljanja. Npr. mojemu best frendu ne diši poroka, otroci in tipično standardno monotono življenje, ki se ga poslužujete vi dolgočasneži. Možno, da ga bo čez 10 let kaj spreobrnilo, nevem, tako kot tudi zase ne morem nič 100 % trditi.
Da lahko res veš, mislim, da potrebuješ primerjavo. In jaz ne nimam s kom delati. Tako da se zanesem na svoj občutek, ki mi pravi, da je bila odločitev pravilna. Če sem pri izbiri imela prave kriterije (zavestne in podzavestne, na osnovi kateirh lahko opredeliš vrabca ali goloba) pa je težko oceniti.[/quote]
Ampak Pandora če si že nekaj vrabcev zamenjala oz. so postali ”golobi” ali ni potem smiselno pomislit ali je tvoj občutek sploh kdaj pravilen kar se tiče tega?
Mislim po tvoji logiki je vsak sedanje NE golob vsi pretekli pa so to verjetno postali ker so nekaj zaradi česar si jih zapustila ali pa si ti za njih postala golob….[/quote]
Še vedno se je znašla po svoje in prišla na pot, ki jo je želela. Zakaj bi torej delala spremembe v tej smeri? Spremembe je potrebno narediti znotraj gradnje odnosa in sebe, ne pa na nekih zunanjih dejavnikih, berglah po domače rečeno.
In kaj si po tvoje misli tvoja partnerka, ko greš ti jokat h drugi? To, kar praviš, da ne rečejo zastonj, je res. Potrebno pa je omeniti, kdo to najpogosteje govori. Taki,ki partnerje pogosto menjajo, torej taki ki jim je partner vedno na drugem mestu. Logično, da ne ostanejo dolgo skupaj. Kdo si pa želi bit druga violina? (retorično vprašanje)[/quote]
Dobro vprašanje… pa misliš da si prijatelj h kateremu gre pandorica med zvezami se družit pa si želi?
maš prav je KDO hoče bit druga violina 🙂
Ej Sadni ….
http://img.pr0gramm.com/2013/10/1381453745221.gif
Tak je ko maš best frenda pa baba hoče nekaj zraven bluzit
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA 😀
Forum je zaprt za komentiranje.