bivša partnerja-najboljša prijatelja
Fracek, jaz te popolnoma razumem. Bivši/bivša ti ne more biti najboljši prijatelj. Najboljši prijatelji si vse povejo, si stojijo ob strani, si pomagajo – a, če bosta sedanja partnerja imela težave v zvezi, se bo šla ona k bivšemu potolažit, pa razjokat na rame???!!! Če tako dobro funkcionirata med seboj, pa naj bosta bivša in še sadanja partnerja.
Nikakor ne razumem in ne podpiram in bi me žulilo do onemoglosti – v taki zvezi ne bi mogla ostat.
Meni je partner tudi najboljši prijatelj, bivši partner bi sicer lahko rekla, da sva prijatelja, ampak taka čisto povprečna.
Drugače pa, ko sem bila še samska in sem imela eno res najboljšo in the best prijateljico, s katero sva se kak dan slišali tudi po petkrat, je nisem nujno poklicala, ko sem prišla od kod ali prispela na mesto dopusta in podobno. Hočem rečt, sem jo recimo bila sposobna poklicat, da se mi je zlomil noht, ne bi je pa poklicala, da sem se uspešno vrnila domov z žura.
Tako da meni se zdi tole rahlo poziranje, češ, poglejte, kaka faca sem, kličem bivšega, kot bi bil moja mamica in mu vse povem. Bi me pa res zanimalo, ali je tudi njen bivši tako dosleden pri tekočem obveščanju ali ga nemara tvoja s tem celo ne nadleguje malček?
Recimo da ja – zavoljo debate.
Ampak kot rečeno, a najboljši prijatelji se tekoče obveščajo o vsakem prdcu? Ne bi rekla. Zakaj se ne dasta enostavno nazaj skupaj, če čutita tako potrebo po tem, da vesta vse o vsem?
Čisto praktično vprašanje:
Ni te doma. Žena se čez dan potepa in pride zvečer domov. Pokliče najprej tebe, da je že doma, nato pa še bivšega, da je že doma? A to potem tako poteka?
Da se ji ljubi, res.
Kar je pa samo še dodaten razlog zakaj se splača imet 2 punci naenkrat. Imaš bivšo in zdajšnjo, pa te boli k. Če si lahko punce privoščite imet 2 naenkrat, potem zakaj bi mi fantje bili pošteni ? Sej tok zabite pa menda tudi niste, da dejansko verjamete, da obstaja prijateljstvo z bivšim partnerjem ? In ravno te se imajo za nevem kok posebne, s prstom kažejo na druge punce, jih označujejo za trashy, a same niso prav nič boljše. Ne bom trdil, da se bom kmalu tudi sam začel posluževati teh taktik, se pa vedno bolj nagibam k temu. Why so serious ? Pa sploh nimaš kaj za skrivat, tu se ne gre za nobeno prekrivanje / varanje. Poveš ji, da se dobivaš z bivšo, ker sta ostala v prijateljskih stikih. Zdaj, če je pa ženska tok zabita, da niti enkrat ne posumi, da bi lahko še kaj več imela, ko sta na samem, je pa čisto njen problem. Je pač naivna.
Zakaj?
jaz pa sem mislo da je Najbolši prijatelj tisti ki ga imaš PRED zvezami…. ali hočeš rečt da če se zveza razdre pa kar MENJAŠ the best frenda al kak???
Best friend mora bit vedno nekdo ki je s tabo že dolgo dolgo časa oziroma pred zvezo…. najraje s šolskih dni![/quote]
Na 500 km se vidi, da nisi še doživel neke prave veze, ki bi imela potencial, da bi se razvila v kaj dolgoročnejšega… 😛
Zakaj?
jaz pa sem mislo da je Najbolši prijatelj tisti ki ga imaš PRED zvezami…. ali hočeš rečt da če se zveza razdre pa kar MENJAŠ the best frenda al kak???
Best friend mora bit vedno nekdo ki je s tabo že dolgo dolgo časa oziroma pred zvezo…. najraje s šolskih dni![/quote]
Na 500 km se vidi, da nisi še doživel neke prave veze, ki bi imela potencial, da bi se razvila v kaj dolgoročnejšega… :P[/quote]
Punce pridejo in grejo, prijatelji pa ostanejo za vedno…. in iz te druge opcije mora biti tudi best frend….
jaz nikdar nebi mel punce/partnerke za best frendice
Torej ti hočeš rečt da menjuješ BEST frende tako kot menjuješ partnerje…. ni čudno da si osamljena pol…
Jaz mam najbolše prijatle že iz OSNOVNE šole… torej se družimo in poznamo že 12+ let (rečmo da smo se tam med 5-7 razredom tak prav začeli družit) in oni so ostaliz MANO ne glede na katerokoli žensko ki je prišla mimo….
na 500km se vidi to da ti ne ceniš pravega prijatelja/ice, ker če bi jo je nebi NIKDAR menjala…. ne more tvoj best frend postat partner in ko z njim končaš najdeš drugega BEST frenda….
Best frend mora biti nekdo h katermu lahko greš na pogovor ko maš tega partnerja, pa naslednjega pa zmes ko si samska….
to je ravno POINT …
Seveda pa ga nesmeš zanemarit ko imaš partnerja ker potem je prav da ga izgubiš za zmeraj!
Partner je moj najboljši prijatelj. Bivši partner je bil moj najboljši prijatelj, ko sva bila pač v razmerju. Kakšen je moj odnos z bivšim partnerjem zdaj? It’s complicated 🙁
Nimava pogostih stikov, razen ko enemu od dveh stvari zagustijo (ja, v obstoječem razmerju) in potem je bila to edina oseba, na katero sem se lahko naslonila – ki me je dovolj poznala, da sem se ji lahko zaupala in ki mi je nudila neko varno zatočišče, ko sem ga potrebovala. Vendar po “kriznem” obdobju ni bilo več razloga, da bi se to nadaljevalo, sva se oddaljila in stopila v stik naslednjič, ko je kdo od naju spet kaj potreboval – poslovno ali zasebno.
Kako potekajo stvari v teh primerih z bivšimi – mislim, da je veliko odvisno od tega, zakaj se je razmerje končalo. Pri naju pač na tak način, da ne morem o njem kot osebi reci nič slabega in se mi zdi, da on misli zelo podobno. Zelo ga cenim, je fenomenalen človek. In bi se mogoče v drugačnih okoliščinah oba odločila za nadaljevanje razmerja. Vendar nisva nikoli prestopila meje, ki bi peljala v to smer. Mogoče tudi iz strahu, da ne bi izgubila tega, kar imava – skupaj in predvsem vsak posebej (no, vsaj jaz tako čutim).
Življenje je v odtenkih sive. Moral bi malce bolje razumeti, kaj se dogaja med njima, da lahko to oceniš in vidiš, v kolikšni meri vaju ogroža.
@ Pandora1
Partner ti nikoli ne sme bit najboljši prijatelj, že samo iz tega razloga, ker so verjetnosti, da bosta ostala skupaj za večno minimalne. Tako je, kot je napisal Matkić, pi*ke pridejo in grejo, prijatelji ostanejo. Ko bosta končala, ko boš vsa v solzah komu se boš zatekla ? Njemu se ne boš mogla it potolažit, ko si bo našel drugo, ker mu bo vseeno zate. Pa da ne boš še meni rekla, da nisem še nikoli bil v resni zvezi, sem bil dve leti, tako da vem o čem govorim.
Tole in pa frenkov primer nekako potrjuje tisto,
– da dobrega prijatelj(ico) poleg partnerja potrebujeno zato, da mu lahko jamramo kako v razmerju trpimo, ker smo nerazumljeni,
– da je prijatelj(ica) tisti, ki ima vse lastnosti, ki jih pogrešamo pri partnerju, vendar z njim ne seksamo, za partnerja pa velja negacija te trditve,
– da je bolje imeti vrabca v roki kot goloba na strehi, če pa je golob že na strehi, ga pa ni za podit, saj nam pomaga vztrajat v razmerju, zapletali pa se z njim ne bomo (več), ampak slednja odločitev ponavadi nima kaj dosti opraviti s spoštovanjem do vrabca. Samo slednje (si) je težko priznat.
To velja za take, kot si ti, neizkušene, ki imajo potem s partnerjem težave, rešujejo jih pa s prijateljem, namesto s partnerjem. Dokler bo tako, bodo tvoje vedno odhajale.
Da bi še jaz trolal? Dovolj je že, da ti in potem še Matkič. Kdo bo pa popravil vtis? :))
Eh fracek38, ti si pa res en smeško 🙂
Pač bila sta skupaj, marsikaj jima ni štimalo, ampak bila sta si odlična čustvena opora in seks je bil popoln. Zakaj bi si to dvoje pokvarila samo zato, ker imata nova “partnerja”??? Gotovo nihče ne misli, da je vararanje, če si z drugim čustveno intimen in če se sem pa tja data dol…saj vendar ves čas veš, da sta to počela že prej…zakaj bi te zdaj nenadoma motilo???
Seveda ima tvoja “partnerka” čisto prav, da si zrel za psihiatrijo 😉
To velja za take, kot si ti, neizkušene, ki imajo potem s partnerjem težave, rešujejo jih pa s prijateljem, namesto s partnerjem. Dokler bo tako, bodo tvoje vedno odhajale.[/quote]
Torej z drugo besedo če menjaš partnerja menjaš best frenda?
NEUMNOST… to je še ena v vrsti takih neumnosti kot je ZAOBLJUBA na poroki….
moje nikdar ne ODHAJAJO ampak odidem JAZ kaj ti ni jasno 🙂
No po tvoje iščem novo best frendico LOL….. bom naslednji povedal da soriči pač je ne vidim kot best frendico in zato je nebom več nategno ampak grem naprej, in bom povedal da mi je to razkril en tip ki ima internet instant razmerje in pametuje na MoNu….
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
Če ti je partner najboljši prijatelj, potem ja. Saj ostali prijatelji pa še vedno ostanejo in ne gredo nikamor. :))
Če pa ti odhajaš, potem pa tako ne rabiš v prijateljih nobene podpore. Ali kaj si hotel povedat?
Forum je zaprt za komentiranje.