Bivša – again
Ja. Valda. Klemnov predlog. Ampak vas pa sprašujem predvsem, kaj bi bila alternativa. Pa ne, da bi jaz to naredila. Pač ven dam moj pogled na svet, da je ‘izzvan’. Pač da ne tuhtaš v svojem balončku, kjer imaš seveda zmeraj prav.
Skatka kaj bi bila alternativa? Ja, sla bi na morje, ne zaradi kajta, ampak zaradi družbe. Njegove predvsem, druge poznam do sedaj samo na videz. So starejši od mene imajo že 7-10 let stare otroke. Edino bivša je samska. Do toliko starejših imam že en tak rešpekt in rabim čas, da se ujamem v novo družbo. S toliko starejšimi ljudmi bom verjetno ves čas neki vljudna, on jih pa že dobro pozna in bo sproščen.
Tečaj za kajt je predvsem moja ideja, način, da se izognem ždenju v kampu z njo. Ker nimam pojma kaj naj se z njo pogovarjam. Ker nebi z njo kuhala.. Ona tudi ne kajta, samo letos pride zraven. Torej, ko bi veter pihal ornh bi vsi izginili in ostale bi same tam. Pa če je tam to za počet, pač rada športam. Nebi pa sama izbrala počitnic sredi avgusta, to je pa res. Drugače pa ne, ne želim, da bi se on žrtvoval. On bi pač bil z njimi v kampu in se družil. Tisto kar je meni res vprašanje, a on pa ne pogreša časa z mano? Če mu je čas z mano kot žrtev,… haloooooo, itak da nočem. Dobila sem občutek, da se izogiba, da bi bil sam z mano. Ali pa vsaj, da mu to nič ne pomeni. Jaz pa to s fantom rabim. Sej ne durg, da nebi spet narobe razumeli. Ampak ja, rabim.
Hec je, da mislim, da bi se lahko imela oba dobro, brez nekih velikih žrtev. Samo šotorček bi malo odmaknila. Pa bi bila že samo to zanj prevelika žrtev. A ni to pol, da ni interesa?
Mah, ja imam probleme. Roko gor tisti, ki jih nima!
He he, no, kakor sem rekla, ja vem, da imam določene probleme, samo mislim, da ni samo to. Je pa verjetno na meni, da tega ne doživim tako tragično..
To pa po mojem bolj paše pod kategorijo privoščljivosti, ki nekako paše k tekmovalnosti in ljubosumnosti do “nasprotnic” istega spola.[/quote]
Pa jaaaa, sej niste tolk dragoceni. Ja se mi je zgodilo, da je meni tudi popolnoma dol padlo do tipa. Pač iz veliko je padlo na nič.
Pa ne moti me bivša sama po sebi, tudi, če pride zanalašč tja. Moti me, ker on ni za naju pripravljen potrudit za najino zasebnost, oziroma da mu ta ne pomeni nič.
boom, ti si čisto fokusiran v to, da imam jaz o njej mnenje, da je čarnovica . Ni. Vem, da ne. Mene grize, ker ne vem ali je moj njo res pozabil ali ne. Ko sva se pogovarjala o bivših, je povedal, je bil vanjo noro zaljubljen in zgodba se je končala tako, da je enostavno šla. In zdelo se mi je takrat, da bi bila tečna, če bi takrat postavila dodatno vprašanje, kaj do nje čuti danes, oz. kaj bi, če bi jo srečal. Imela sem občutek, da bi mi rekel, kaj takega kot, saj je itak na Filipinih. V resnici je bila pa to ženska, ki sem jo jaz že pozanala. To mi pa ni povedal. Razmumeš? To poveš, no. Takrat, ko sem sama zgruntala, da je to ona, sva se skregala zaradi tega, ker mi ni to povedal. Ne spomnim se, kaj je rekel, najbrž je bil tiho in se delal, da mu čist preveč težim. Ko sem ga glede tega še enkrat vprašala en mesec nazaj pa je zaigral selektiven spomin. Kao, ‘ja valda sem ti povedal’. Tale moški selektiven spomin … ufff, me jezi. In potem se sploh vprašam kaj se skriva v ozadju.
tud jaz mislm da tole ni zdravo zate da tok premišljuješ oziroma preveč te je zamorilo da boš normalno dol funkunirala verjetn boš res sam gledala kako mata onedva med sabo ne vidva. jaz ne bi šel. on pa kakor hoče. verjetn boš imela dotalno pokvarjen dopust. pa ne zarad bivše ker jo imata verjetn obadva vidva polhn glave. namesto da bi se seb posvečala se pa bivši kot da z njo živita. tole ni zdravo za odnos. pa ne vem zakva ga ne vprašaš ej ti hoč še bit z bivšo pa maš mir potem heheh. zgubit nimaš nič saj sta itak že čist na dnu. jaz v taki vezi ne bi bil niti pod razno. tolk enga zasliševanja potenciranja ne take ženske ne rabim al pa obratno moškega ki ne ve kaj hoče. saj mogoče on ve sam teb ni jasn.
Imaš podoben problem kot ena moja prijateljica. Enkrat je to na plan privlekla, ko sem bila pri njiju in njen fant je rekel, navajam dobesedno, (upam, da se ne bo prepoznal ccc:)))”Raje nič ne rečem ali manj rečem, da se ne bi zapletel, ko bi hotel vse pojasniti oz. da ne bi bil napačno razumljen.” In ona je zraven izgubljala živce, jaz pa sem ji morala dati prav, čeprav sem bila na njegovi strani,(hinavka ccc)
Če ti ni povedal, da je to “ona”, lahko pomeni čisto vse, ali da je še ne more pozabiti ali da jo hoče pozabiti, pa je zato ni omenil, (tu mislim, da se ravno v tem “prebolevanju” razlikujemo, punce razlagamo o bivšem, o zvezi, fantje ne) ali da jo je že pozabil in se mu zdi brez veze da bi na novo pojasnjeval situacijo, čeprav ja, lahko bi res povedal, da je ona, pa pač ni.
Še kar se tiče trenutnega problema, kolikor razumem, greste vsi tja, večja družba, ne samo vidva in njegova bivša v troje. In v tem primeru bi izgledalo hecno, da bi bili oni vsi skupaj, vidva pa na drugem koncu kampa, ali pač? Kolikor razumem, to ni dopust, kjer bi se vidva šla neko zasebnost, to bi naj imela doma, če živita skupaj, ne glede na to, da imata nočne in popoldanseke službe. Očitno on želi svoj dopust preživeti s to družbo in s tabo, ali-ali bi bilo tu neumno vprašanje, očitno je on takšen človek (ti pa očitno ne, tisti tečaj ti je beg od nje, izgovor, ker se z njo nočeš spoprijateljiti, (zakaj ne, saj je ne poznaš?) Saj lahko cel kup stvari počneš spričo nje ali z njo, ampak tebe njena prisotnost kar nekam hipnotizira oz živcira že sama po sebi. Zakaj pravzaprav? (Mogoče delaš tu vsem krivico, in svojemu fantu in njej pa še sebi ne daš možnosti, da spoznaš, ali je kaj na tem ali ni)
Mislim, da imata (imaš) problem, kot je napisala japkica, da se ne čutita, kot bi se za moje pojme morali partnerji čutiti, take stvari, kje postaviti šotor, ali iti z neko družbo na morje ali ne, ali iti na neke tečaje ali ne, to se dogovarjajo prijatelji oz kolegi, ki se skupaj znajdejo oz. odločajo da bodo nek čas preživljali skupaj.
Če te ima nekdo rad, to enostavno čutiš, oz kot je nekje napisala zmedena samica, ob njem (njej) imaš občutek, da se nanovo rodiš. In to traja najmanj eno leto, nekje sem prebrala od 2 do 4 leta, in niti starost ne vem če je bistvena, verjetno je drugače samo, če imata v tem času ali od prej otroke.
Ti pa se ne čutiš na novo rojena, menda izbiraš manjše zlo med tem da si ob njem napol nesrečna ali da si nesrečna sama. Pa ali res?
[code]"Nekoč bo lepo,
ko blazni bomo ob ognjih čepeli
in bomo odprte rane imeli-
takrat bo lepo..."[/i][/code]
[sup]france balantič [/sup] Jaz tudi mislim da je dopust dopust. Ne rabš tam enih čustvenih frk, da boš pol še 2 mesca razmišljala kaj je blo. Če se ni sposobn odlimat od bivše, naj se sam zajebava z njo. Če jo je mel res rad in se ni izšlo bi itak mogu prekint stike vsaj za neki časa. Ker je najbl fer do obeh. Čene se to nikol ne bo nehal. Pejta sama nekam, za pir pa mal zajebancije se lahka še vedno usput oglasita pr frendih (brez raznih bivših). Kok sta sploh stara? K take komune z šotori so po moje tm do ene 25 aktualne. Je pa res da eni nikol nočjo iz črede pol majo pa skoz ene take frke.
Kako se lahko zapleteš če govoriš resnico? Zapleteš se lahko samo če lažeš, oziroma nekaj prekrivaš.
Bodimo realni, če bi jo želel pozabiti bi prekinil stike..
Če bi jo pozabil potem sploh ne vidim problema, zakaj ne bi povedal….
jp91, ti si pa s tehničnega faksa,a ne, tam nasproti mojega, če se prav spomnim, saj si javno o tem pisal, da ne bom razkrivala podatkov..in čisto tehnično gledaš na to zadevo noo
glej, stvar ni tako preprosta, ker nikoli ne veš, kako bo druga stran to razumela, ker če si z nekom bil dolgo časa in si ga imel zares rad, ti je nekaj, pa čeprav ti je vse jasno v zvezi s tem človekom, nekja ti je pač ostalo, ko se nanj spomniš, če ne drugega, to, da hočeš te občutke nazaj, da to primerjaš, ne nujno človeka, pač pa spominjaš se čustev, stanja, v kakršenm si bil takrat… sicer pa ne vem, težko bi o tem pisala, ker sem imela enega fanta, o bog, kako sem konzervativna…
Glej, bom tako kot bi marko napisal, razumem tega fanta, da pač ni vsega takoj povedal, pač ni, to je njegova stvar, bi ti vse, čisto vse povedal svoji punci??
In stike je prekinil, pač se je iskerno spoprijateljil zdaj z njenim bratom, to je bilo 8 (osem!) let nazaj, veš koliko je to… ti imaš 21 let??
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Ko imaš nekoga resnično rad, boš naredil vse, kar je v tvoji moči, da mu boš prihranil muke in situacije, ki mu povzročajo trpljenje.
Če bi te fant resnično imel rad, ne bi sprejel dopusta, čeprav v večji družbi, z bivšo, vedoč, da to zate pomeni čustveno trpljenje. Celo pri svojem trdoglavo vztraja in noče niti kompromisa sklenit.
Predlagam, da greš sama nekam na dopust, povej mu, da moraš razmislit o dogodku in o tem, koliko on tebi in ti njemu pomeniš.
Lahko bosta z bivšo kaj imela, lahko se ne bo nič zgodilo, lahko bo ugotovil, da je naredil napako, da te pogreša, lahko….Karkoli se bo zgodilo, je bolje, da se takoj, kot pa čez xy časa, tako boš vsaj vedela pri čem si, ne pa, da se ves čas sprašuješ vprašanja, na katera nimaš odgovorov.
Mah, se mi zdi, da take stvari, da je med nami njegova bivša, to pač poveš. Če mi je prej razložil kako rad jo je imel in koliko let jo je čakal potem pa me pustil v prepričanju, da je ona v tujini, v resnici pa je sedela pred mano in pila kavo.. hmmm, kaj pa vem. Saga se je šele začela 8 let nazaj, Končala se je po… mojih izračunih kake 2 leti pred mano.
Kolikor se spomnim si ti tudi iz tehničnega faksa? Zakaj si potem (po tej logiki) kakorkoli drugačna od mene? 😉
Sicer pa velikokrat racionalno/tehnično gledanje na stvari ne škodi, temveč koristi….
Če je druga stran normala, bo to brez problemov razumela.
[/quote][/quote]
Ah, prijatelji pridejo in grejo.
Sicer pa me samo zanima, ali to prijateljstvo vleče že od konca veze?
Kolikor se spomnim si ti tudi iz tehničnega faksa? Zakaj si potem (po tej logiki) kakorkoli drugačna od mene? ;)[/quote]Z naravoslovnega. Mi smo drugačni, beri na primer Njega_ :))))
V razmerjih med ljudmi moraš pač imeti polprevodniški prepovedani pas, za vsak slučaj, če se ne da zglihat, tudi če skupaj spiš…
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Zgoraj sem se razpisala na vse možne načine, ampak če potegen črto je takole, torej še enkrat vseeno še vprašam, bi vas motilo, če bi bili na mojem mestu.
Torej, gre se na glavni letni dopust, postavili bi se trije šotorčki, v enem bi bil prijatelj z ženo, v enem midva s fantom, v tretjem pa njegova bivša, sama, torej zadnja punca s katero je bil pred mano. V sredini bi bila pa kuhnjica. Torej šotorčki so narazen eden od drugega cca. 20 cm. Sliši se vse. Prijatelj z ženo me ne moti, imata dosti dela sama s sabo..
Načeloma ne. Zakaj te moti njegova bivša, oni prijatelj (to je menda njen brat) z ženo pa ne? Dva meseca se pregovarjaš s fantom za en teden, ko bi bila njegova bivša zraven? In zdaj še na forumu sprašuješ in še ob tej uri to sprašuješ. Nekaj tu ne štima med vama, če sta eno leto skupaj in imata problem glede tega. Zdaj mi je tudi jasno, zakaj ti ni povedal, da je to ona, ki je pred tabo pila kavo.
[code]"Nekoč bo lepo,
[sup]france balantič [/sup] Mene bolj zanima, kakšen je vajin odnos, kako se on vede do tebe, koliko te spoštuje in koliko ga zanimajo njegovi občutki. Po drugi strani pa je to vse relativno. Če tebe užali zvit prst, on pa te pri tem ne skuša potoložit, imata problem, ki se skriva pri tebi. Če pa te užali to, da se raje kot s teboj, druži z bivšo, pa imata problem, ki ga mora rešit on, če seveda želi, da bosta skupaj zadovoljna.
To, kar si napisala zgoraj je samo tvoja zgodba in videnje. Me prav zanima, kako bi jo tvoj komentiral, če bi jo prebral. Mogoče bi se zgrozil, kakšno slabo in deformirano predstavo imaš o njem, mogoče bi se razjezil, ker pišeš resnico, ki je sam ne opazi, mogoče pa bi te razumel in spremenil svoje vedenje.
Več let!! se je trudil in mu nekako ni uspelo, ni uspelo keeeeer…? Predvidevam, da ona ni želela imet nič z njim, sedaj sta prijatelja bolj po sili razmer, ker imata nekako isto družbo. Kaj se lahko tu spremeni v tem tednu ko boste skupaj?
Po moje NIČ. Razen tega, da boš ti ljubosumno pazila na fanta in na vsak njegov pogled, kretnjo proti njej in si jo pač razlagala po svoje. Potem bodo sledili tvoji čustveni izpadi, ki jih bo on “dolžan” mirit, ker jih je itak on zakrivil……. To bo lep dopust :((
Jaz na njegovem mestu ne bi šel na tak dopust z nekom, ki se obnaša tako posestniško do mene. Niti ne bi šel z nekom takim kot je bivša, če ne bi imela razčiščenega odnosa.
Teh strahov v tebi ne more NIHČE pregnat razen tebe. Vendar to ne bo šlo dokler sebe dojemaš kot “ne dovolj dobro” in da te lahko vsaka “zamenja” katera ima minuto časa za TVOJEGA fanta. A on je TVOJ? Če je tvoj potem mu preprosto lahko prepoveš dopust, če sta pa skupaj zato, ker vama je tako lepo potem pa ni ovir in je vseeno kdo spi 20cm stran za drugim platnom….. 😉 :)))
Lahko je pa tudi obratni in on tebe vleče tja, da bi njo naredil ljubosumno in bo namerno delal galamo ponoči….. Pacient pač :/
Forum je zaprt za komentiranje.