bivanje v kampu
A mi lahko kdo razloži nekaj… V kamp bi poleti postavili prikolico za en mesec. Plačevali bi pač uporabo parcele in osebe. V tem času bi se samo “osebe” menjavale, prikolica pa bi bila stalno v kampu. Nekaj dni tudi ne bi bilo nikogar tam in bi prikolica samevala. Ali je lahko prikolica “sama” v kampu. brez da je kdo v njej? Kako se to potem plača?
Hvala za odgovore!
To, da prikolica na parceli brez oseb stane samo dnevni najem brez oseb, ne drži povsem in povsod. Ponekod ti prazno prikolico/šotor na parceli zaračunajo kar lepo skupaj z osebami (to imajo po ceniku oz ti povejo na recepciji), saj je zanje prazna prikolica brez oseb pač strošek. Oni gledajo na to, da če vi zapustite prikolico prazno na parceli, je pač izguba, saj bi v tem času lahko oddali drugim, ki bi tam tudi dejansko bili in bi jim pokasirali parcelo+osebe. Zato pa obstaja pavšal. Krajši najemi in občasne zapustitve oseb se zaračunajo enako, kot če bi bili tam. Ne gre to tako lahko.
Tako so imeli v načrtu naši kolegi, da bodo postavili prikolico za 1 mesec, vmes pa se bodo vrnili domov za 1 teden. Ko so se odjavili v recepciji, je sledilo presenečenje, in sicer so jih seznanili s cenikom, kjer je bilo jasno navedeno kakšen je strošek, če pustiš prikolico na parceli brez oseb. Plačali so enako, kot če bi ta teden dejansko spali v kampu.
Moj nasvet je, da preden izpeljete, kar imate v mislih, pišete v recepcijo in naj vam pripravijo natančno ponudbo oz. predračun oz. naj vam dajo natančen odgovor, kaj v primeru, da prikolica ostane sama na parceli.
Pa daj no, kakor kje. 1500 plačam jaz za letni pavšal in 6 oseb. Pa je krasen kamp, super plaža z dovolj prostora. Res pa ni Istra, ampak prelepa Dalmacija.
[/quote]
Bom povedala še za naš kamp nekje v Kvarnerju. 14 dni, prikolica na parceli z elektriko in vodo, 4 osebe, turistična taksa – cca 750 eur, tako da bo za mesec dni kar držal okvirni račun 1.500 eur, seveda odvisno od kampa do kampa, od parcele do parcele, ampak kot pravim – mi za 14 nočitev plačamo okoli 750 eur.
Ponekod tudi ne velja menjat oseb (ime in priimek), vendar mislim, da to pri postavitvi za en mesec ne igra vloge, ker vas bodo tretirali, kot da se vsakič pač pripelje nova družina. Ker ne boste plačevali pavšala, ampak na noč, vam bodo tako zaračunali, tudi ko bo prikolica prazna, morda lahko za tiste dni odjavite elektriko in seveda minus turistična taksa. Parcelo, osebo pa bodo zaračunali.
Je pa to med kampi včasih tudi različno, zato je treba vprašat konkretno v ogledanem kampu.
Hvala vsem za odgovore! Res bo najbolje da se pozanimam direktno v kampu. Kakor ste napisali mi je dalo misliti, da bomo po vsej verjetnosti res morali plačati tudi osebe v prikolici, čeprav nas ne bo tam. Mogoče res samo eno osebo …
Najraje bi jim vprašala po e-mailu. A mislite da bom dobila odgovor, ali bi morali se zapeljati v kamp in to razčistiti kako in kaj?
Vem, da je še hitro za planiranje poletnega počitnikovanja, ampak smo se pogovarjali, da bi letos na ta način kampirale dve družine. Moja in sestrina…
Večinoma imajo vsi kampi na spletu objavljene cenike, v katerih sem že zasledila rubriko “nenastanjena parcela”. Kar jaz razumem kot da je pač šotor/prikolica na parceli, brez oseb. Torej se da vse preverit in izračunat za določen kamp, komentarji v smislu pri nas je pa tako ali pri nas je pa drugače so pa čisto brezpredmetni.
Forum je zaprt za komentiranje.