Bivanje odraslih doma
Berem teme na forumu in ugotavljam precejšnjo nastrojenost proti mladim odraslim, ki se ne odselijo od doma.
Pri nas na podeželju pa je nekako povsem običajno, da tudi odrasli otroci bivajo doma. S tem mislim take 30, 35 stare, samske mlade odrasle.
Starši imajo hišo, kjer je dovolj prostora.
Otroci imajo ponavadi bolj slabe plače, zato jim veliko pomeni, da jim ni potrebno plačevati dragih najemnin. Staršem je pa fajn, da jim še kdo kaj pomaga naredit in da se skupni stroški delijo.
Ne vem, ampak je res tako nujno, da plačuješ nekje najemnino, doma pa prazna hiša?
Pri nas imamo hišo, v njej stanujemo mama, sestra in jaz. Za naju s sestro to pomeni bistveno manjše stroške, ampak manjši so tudi stroški za mamo. Pa delo se tudi porazdeli.
Jaz osebno sicer varčujem za nakup stanovanja, ker se nameravam seliti. Aampak, dokler sem samska, mi prav pride, da namesto najemnine dajem denar na kup za nakup stanovanja. Na ta način bo kredit ob nakupu dosti manjši.
Nisem pa pristaš življenja s partnerjem in starši (njenimi ali njegovimi). Dokler sem pa samska pa se mi to ne zdi tako napačno.
Pri nas na podeželju je precej pogosto tudi to, da potem ta mladi živijo skupaj s starši. Take variante meni niso všeč. Ko bom imela partnerja, bom živela na svojem.
Če vidiš toliko prednosti, če je to pri vas na podeželju v navadi, ne vem zakaj si proti bivanju mlade družinice s starimi starši? Lahko bi razmišljala enako, a ne:). Kako si porazdelite stroške, delo in živite kot manjša skupnost:).
Ne vidim problema, če si stara do 20 let, ampak slej kot prej je treba odfrčati na svoje:). Ne moreš čakati, da se ti bo nabralo za stanovanje, ker to lahko pomeni cel lajf. Marsikdo ne bi nikoli živel na svojem, če se ne bi znajdel. Vedno lahko opravičuješ dejstvo, da recimo 40 letnik, samski še živi pri starših. Argument, da je sicer hiša prazna, je kr neki. Potem lahko tudi rečeš, da starši skozi čas potrebujejo več pomoči – pri gospodinjskih opravilih, na vrtu, nakupovanju v trgovini, vožnji do zdravnika…kdaj se to konča? Zame osebno je zdravo, da se odseliš od doma, s tem narediš uslugo sebi in staršem. Saj ne prekineš stikov, saj ne greš na drugi konec sveta (ali pač)…samo zaživiš samostojno življenje odraslega človeka!
Ker ne želim živeti s taščo in tastom in to ne pričakujem niti od partnerja. Jaz osebno si ne predstavljam, da seksaš z nekom v sosednji sobi pa starši, tašča, tast.
Goldfish, ne razumeš. Na podeželju je zelo zaželeno, da kdo ostane doma. Najbolj so nesrečni tisti, katere zapustijo vsi otroci in gredo v mesto. Kmetija pa propada. Torej starši želijo drugače.
Seveda, ker so včasih rojevali otroke za delo na zemlji in si zagotovili skrb na stara leta. In pričakovati, da mladi v teh časih prevzamejo kmetijo in živijo življenje, ki ga želijo njihovi starši…uff preveč smo postali svobodni v razmišljanju:). Starši so lahko srečni, če je otrok izpopolnjen, zadovoljen s svojim življenjem.
Forum je zaprt za komentiranje.