Biti gej v SFRJ
S pravnega vidika je bila homoseksualnost kazniva in za takšne grdobije se je šlo v zapor. Zgooglajte si: Krivično djelo pederastije.
Res pa je, da v Sloveniji v 80-ih letih ne več. Je pa bila moška homoseksualnost v Avstriji kazniva nekje do leta 2000, malo manj tudi v Nemčiji. Kaznivo dejanje: Widernaturliche Unzucht.
Kakor zelo se je pederastija razrastla po Evropi, je bilo verjetno kontraproduktivno, da so jo dekriminalizirali.
Šele leta 1977 je prišlo v Sloveniji do dekriminalizacije homoseksualnosti. Medtem, ko so bili zakoni proti gejem, v drugih, bolj konzervativnih delih juge vse do njenega bridkega konca (Srbija, Bosna, Makedonija, Kosovo). Do prve parade ponosa je prišlo šele v samostojni Sloveniji.
To pomeni sodno preganjanje gejev kar 32 let, od 46 let obstoja juge. Da potem to posplošiš kar na cel čas države moraš bit ornk prtegnjen. Pa to se dogaja od abrahamcev nonstop. Oni trdijo da juga 80ih je bila juga od 1945 do 1991. Pa ni bilo čisto tako. Teh absurdnih primerov je več. Nor., medtem ko so te še do konca 50ih počili pred hišnim pragom če so ti doma komunisti našli nemške marke (poznam zgodbo iz prve roke), do sredine 60ih pa si bil zaradi mark zaprt, ti abrahamovci trdijo kako je bilo lušno, ko so nonstop švercali kafe in kavbojke iz Trsta, čeprav je to9 veljalo samo za 80ta, ko je bil diktaror že 2 metra pod zemljo…
V jugi so geje preganjali, 17.08.2021 ob 12:14
Šele leta 1977 je prišlo v Sloveniji do dekriminalizacije homoseksualnosti. Medtem, ko so bili zakoni proti gejem, v drugih, bolj konzervativnih delih juge vse do njenega bridkega konca (Srbija, Bosna, Makedonija, Kosovo). Do prve parade ponosa je prišlo šele v samostojni Sloveniji.
To pomeni sodno preganjanje gejev kar 32 let, od 46 let obstoja juge. Da potem to posplošiš kar na cel čas države moraš bit ornk prtegnjen. Pa to se dogaja od abrahamcev nonstop. Oni trdijo da juga 80ih je bila juga od 1945 do 1991. Pa ni bilo čisto tako. Teh absurdnih primerov je več. Nor., medtem ko so te še do konca 50ih počili pred hišnim pragom če so ti doma komunisti našli nemške marke (poznam zgodbo iz prve roke), do sredine 60ih pa si bil zaradi mark zaprt, ti abrahamovci trdijo kako je bilo lušno, ko so nonstop švercali kafe in kavbojke iz Trsta, čeprav je to9 veljalo samo za 80ta, ko je bil diktaror že 2 metra pod zemljo…
Moji starši in jaz smo hodili v Italijo po nakupe že pred letom 1970; v Trbižu pri Prešernu smo kupili pralni stroj Zoppas, kupovali smo pralni prašek Dash, Nutello , oblačila in obutev…
Bili smo edina država s socializmom, kjer so se ljudje lahko množično selili v tuje države ( Nemčija. Švedska, ZDA…) in lahko prehajali meje.
Vprašaj se, kako je bilo na Češkoslovaškem…V Albaniji…na Poljskem, Sz…
Njihovi voditelji so bili res pravi diktatorji.Mi smo imeli mehko različico.
Sicer pa, malo trde roke in reda nikoli ne škoduje.
Pa najsi gre za državo ali za domačo vzgojo!
Evo ga abrahamovca….
“Oh kako nam je bilo lepo.” “Mi smo celo lahko hodili čez mejo….” Potem se pa jaz kot mlad vprašam zakaj ima Avstrijec dvakrat višjo plačo pa ima ravno tako dve nogi, dve roki in eno glavo kot jaz. Seveda, dajmo se primerjat s Sovjetsko zvezo, Poljsko, Češkoslovaško, Romunijo, Bolgarijo, pa bomo zmeraj izpadli carji.
KDAJ TOČNO STE ZAČELI HODITI V TUJINO? TO POVEJ! Napisal si pred letom 70. Torej ste bili leta 1969? Jaz sem napisal, da si zaradi Mark do sredine 60ih, torej do leta 1965 dobil vozovnico za goli otok. Do leta 1960 so ljudi streljali na mestu na hišnem pragu, če so jim našli zahodne devize. Poznam primer iz svojega kraja.
Vse to se je obrnilo, ko se je diktator postaral in je hotel na stara leta, pred smrtjo, imeti luksuz, ki ga jugoslavija tekom še parih let njegovega življenja nebi nikoli proizvedla. Zato je odprl meje za gastarbaiterje, da so nazaj prinesli devize s čimer si je potem lahko špogal Mercedese. Dinar ni bil v tujini vreden nič. Hkrati ste seveda lahko začeli hodit po tist najbolj zanikrn kafe v Trst.
V jugi so geje preganjali, 17.08.2021 ob 12:35
Evo ga abrahamovca….
“Oh kako nam je bilo lepo.” “Mi smo celo lahko hodili čez mejo….” Potem se pa jaz kot mlad vprašam zakaj ima Avstrijec dvakrat višjo plačo pa ima ravno tako dve nogi, dve roki in eno glavo kot jaz. Seveda, dajmo se primerjat s Sovjetsko zvezo, Poljsko, Češkoslovaško, Romunijo, Bolgarijo, pa bomo zmeraj izpadli carji.
KDAJ TOČNO STE ZAČELI HODITI V TUJINO? TO POVEJ! Napisal si pred letom 70. Torej ste bili leta 1969? Jaz sem napisal, da si zaradi Mark do sredine 60ih, torej do leta 1965 dobil vozovnico za goli otok. Do leta 1960 so ljudi streljali na mestu na hišnem pragu, če so jim našli zahodne devize. Poznam primer iz svojega kraja.
Vse to se je obrnilo, ko se je diktator postaral in je hotel na stara leta, pred smrtjo, imeti luksuz, ki ga jugoslavija tekom še parih let njegovega življenja nebi nikoli proizvedla. Zato je odprl meje za gastarbaiterje, da so nazaj prinesli devize s čimer si je potem lahko špogal Mercedese. Dinar ni bil v tujini vreden nič. Hkrati ste seveda lahko začeli hodit po tist najbolj zanikrn kafe v Trst.
Moj dedek je bil letnik 1942, poročil se je 1964 in ko se je preselil k mami, je zraven že prinesel TV, ki ga je za devize kupil v Avstriji.
Tule še podatek o neprodušno zaprti meji z Madžarsko od 1948 do 60ih:
https://www.delo.si/magazin/zanimivosti/spomini-z-obeh-strani-zelezne-zavese/
na zahodni meji je bilo podobno. Mama je švercala lire v petah čevljev. Skratka devize v 60ih še niso bile dovoljene. Vse ostalo je laž. Kot sem napisal je kasneje oče, ki je delal v nemčiji moral na meji, jugoslovanski carini plačat v markah po uradnem zakonu, da je lahko izstopil. Tu se vidi vsa dvoličnost nekdanjega sistema. To so bili popoplnoma drugi časi.
Je res tole, 17.08.2021 ob 12:53
Tule še podatek o neprodušno zaprti meji z Madžarsko od 1948 do 60ih:
https://www.delo.si/magazin/zanimivosti/spomini-z-obeh-strani-zelezne-zavese/
na zahodni meji je bilo podobno. Mama je švercala lire v petah čevljev. Skratka devize v 60ih še niso bile dovoljene. Vse ostalo je laž. Kot sem napisal je kasneje oče, ki je delal v nemčiji moral na meji, jugoslovanski carini plačat v markah po uradnem zakonu, da je lahko izstopil. Tu se vidi vsa dvoličnost nekdanjega sistema. To so bili popoplnoma drugi časi.
A, daj daj, zakaj bi se nekdo, ki je pred komunizmom pobegnil v nemško svobodo in demokracijo, potem spet nazaj vračal in se še pustil ropat parazitom? To je tako, kot bi rekel, da begunci zapuščajo Afganistan, da si rešijo življenje, potem pa redno nazaj na dopust hodijo.
Tudi ti prikladno pozabljaš, kaj je bilo “prej”: klerokatoliški izdajalci, nacistični kolaboranti, ki so podpirali načrt nacistov o iztrebljenju Slovencev! S tem se je vse začelo! Z zločinom podmukle izdaje lastnega naroda in klerokatoliške pogoltnosti in sle po totalni oblasti nad viri in ljudmi, kar v bistvu izvajajo še danes (tričetrt gozdov “vrnjenih” cerkvi, protikoronski ukrepi za katoliške orgije ne veljajo ali pa poljubno, temeljni mesečni dohodek samo za duhovnike, pripadnike organizacije z največjim nakopičenim in naropanim bogastvom, posiljevanje okolja z zvočnim onesnaževanjem s konstantnim nabijanjem zvonov, nobene obsodbe v primeru največje kraje v zgodovini Slovenije z Zvonoma 1 in 2 … “Prej” je bila ta klerokatolibanska uzurpacija še hujša! Še na to se malo spomni. Ni Goli otok padel kar z golega neba!)
Forum je zaprt za komentiranje.