Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvit se sesede

biskvit se sesede

zgoraj sem nekaj brala o biskvitu- nisem pa nasla “recepta”-kako se biskvit ne sesede_ponavadi ze v pecici!!?? v cem je “finta”?? lp maca

Mene so ucili,vedno malo sladkorja od skupne kolicine vtepi v sneg,ki ga vmesas tik preden das v pecico,ne odpiraj pecice in pusti biskvit,ko je pecen,za 10 minut v ugasnjeni pecici pri priprtih vratcih.Meni biskvit ne upade.
O raznih biskvitih,navadnih,orehovih,kokosovih ….je ze veliko napisanega.
Lp babi

tudi meni se je dostikrat, vendar od kar VEDNO (tudi, če recept zahteva drugač) posebej stepam beljake, rumenjake pa z ostalim in nato na koncu dodam masi sneg na to pa presejano moko, se mi to ne zgodi več.

lp

Zanimivo… Jaz vedno najprej stepem beljake in sladkor, da nastane res trda masa, potem pa počasi (!) vmešam vse drugo. Moko pa res narahlo in na hitro vmešam. Pa se mi nikoli na sredini ne sesede… Aja: pekač lepo po celem namažem, tudi po robovih in posipam z moko, ko pa je pečeno, pa ponavadi kar hitro (še zelo vroč biskvit) iz pekača zvrnem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close