biskvit ni narastel
Sem delala biskvit po naslednjem receptu: 3 jajca, 8 žlic sladkorja in van. sladkor, zmešamo, dodamo 10 žlic moke + pecilni prašek, kavno skodelico mleka in kavno skodelico olja. Dala sem v ogreto pečico na 200°, kot je pisalo. Pa je izpadel zelo nizek, centimeter mogoče, pekač ni prevelik.
Bi ga morala dati v hladno pečico, da raste skupaj z višanjem temperature? Jajca sem imela na toplem 15 min – je premalo? Drugo ne vem, kaj bi lahko bilo.
najprej moraš miksati jajca in sladkor. Miksaš toliko časa,da se masa napihne in je lepa puhasta.ko dvigneš mikser in z tistim kar ti dol teče napišeš na maso črko A in ta ostane 2-3 sekunde je masa dovolj obdelana.Vse kar dodajaš kasneje moraš počasi vmešat.Jaz po navadi odložim mikser in ko dodam olje ,moko in drugo z kovinsko metlico rahlo vmešam.
Mislim,da je to razlog.
Ne vem, kaj je s temi pecivi. Pred leti sem skoraj vsak teden spekla kuglof in mi je ratal čudovito, visoko, prav za občudovat ga je bilo. Sedaj mi sploh več ne rata. Delam po enakem postopku, ampak se mi sploh ne dvigne. Pojma nimam,kaj je krivo. Je pa res, da imam drug štedilnik. Mogoče je to krivo.
Forum je zaprt za komentiranje.