Biskvit malo drugače
Jaz sicer ne vem natančno naj me kdo skorigera, ampak osnova je dobra jogurtovo pecivo: lonček jogurta, 2 moke, pol olja, 1 l. sladkor in 2 jajca, 1 vanilij sladkor, malce limonine lupine, potem pa not lahko nasujemo marsikaj, dobra kombinacija je napojene rozine, grobo narezani orehi in pehtran—–ful dobra kombinacija in sočno pecivo.
Babi morda ti veš natančno kako gre s temi lončki, bi bilo prav biskvit za na pot……Hvala pa LP B
Drage deklice,le pogumno na delo.Vcasih so taki nedoreceni recepti prava sladka presenecenja.Ce ni najbolj rahlo,nic zato,bos vedela za drugic in bos pac kaj spremenila.
Kroki,recept z loncki se mi zdi cisto v redu.Ce bos biskvit dala v primerno kovinsko ali drugacno skatlo in zavila v alufolijo,bo OK za na pot.Vnuk mi je odnesel ze veliko kovinskih in kvalitetnih plasticnih posod.Ko mi zmanjkajo,,jih pocasi dobim nazaj,ponavadi sele,ko jih sama prinesem domov.Sicer bos verjetno kmalu pojedla.Sama za take prilike bi narezala na rezine in se malo popekla,kvalitetni prepecenci,ki se ob kavi,caju ali drugi pijaci zelo prilezejo-ala domaci prijatelj.Lep pozdrav Babi
Jaz sem včasih delala biskvit iz čokoladnih ali vanilijevih proteinov (sirotka) in ovsenih kosmičev (ter jajca, mleko…) brez olja ali masla. Bil je super – so vsi ful hvalili. Aja, noter je bil še kokosova moha ali orehi. Vendar trenutno recepta ne najdem v računalniku, mnoram pogledati še v firmi pa ti sporočim.
Sem pa ravno pred kratkim našla en recept za biskvit (za 1 ploščo), vendar ga še nisem probala:
2 jajci
1 žlica sladila (ne vem ali je mišljeno tekoče ali posip – najbrž kar slednji)
40 g moke
10 g kakava
malo pecilnega praška
Najprej stepeš rumenjake s sladilom, dodaš moko s pecilnim in kakav ter na koncu še sneg. Nič ne piše, koliko časa pečeš, vendat pomojem kaki 12-15 minut pri 175 stopinjah.
Če boš probala, sporoči, jaz pa se bom tudi potrudila najti recept.
LP, Staša
Tale recept ni ravno iz polnozrnate moke, je pa brez maščob in zelo enostaven. Jaz ga rada spečem sedaj, ko je vsega domačega sadja v izobilju (češnje, višnje, borovnice, maelice, breskve ….)
6 rumenjakov + 18 dag sladkorja (jaz dam rjavega) + sok pol limone in naribana limonina lupinica – zmiksaš in dodaš 15 dag moke ter na koncu rahlo vmešaš še sneg iz 6 beljakov. Zliješ v pekač in povrhu potreseš/naložiš kakršnokoli sezonsko sadje. Pečeš cca 40 min na 170 st.C.
Stasa,hej!
Ze nickolikokrat sem napisala recept za biskvitno ali piskotno testo.Vedno jajcka,sladkor,moka(nic pec.pr.)Le razmerje mora biti pravo.
Lahko tudi 2 zlici vode.Kot je bilo ze prej povedano,sladkor rumenjaki-dobro mesat,da se zgosti in dvojno naraste,barva postane zelo svetla,potem dodas moko in na koncu sneg beljakov z malo sladkorja.
To je en nacin.
Drugi pa je ,da najprej naredis sneg,nato vanj dodas vse ostalo.
Zelo je dobro brez moke,ampak z mletimi orehi ali mandeljni ali lesniki in v rumu namocene drobtinice.
Tretji nacin ,cela jajcka.(To delam za sadni kolac.Tudi ze opisala)
Vse je zelo rahlo in dobro.
Ker je bil naslov ” biskvit malo drugace”,sem vam dala voljo,da tudi same preizkusate svoje recepte.
Drugace – biskvit vedno tako,kot so ze pred mano povedale.
Lep pozdrav Babi
Babi, pozdravcek,
Danes sem brskala po eni Kuharici iz leta 1975 in sem opazila, da je pri vseh tortah biskvit iz sestavin, ki si jih napisala – nič olja in pecilnega praška.
ker pa verjetno ze ves, da se izogibam sladkorju in beli moki, te najbrz ne bo presenetilo, da sem “morala” poskusiti tudi taksno varianto 🙂
Naredila sem biskvit iz:
60 g zmletih ovsenih kosmičev
4 jajca
4 žlice sladila (posipa) za diabetike
3 žlice vode
Zadeva je uspela, celo zelo dober je bil.
LP, Staša
Bravo Stasa! Zato tudi pozdravljam vsak recept vas mladih.V mojih mladih
casih ni bilo nicesar razen moke in ovseni kosmici so boli ze eksotika.
Kar tako naprej,saj s poskusanjem se dalec pride.Prvi poskusi kruha so bili tudi brez kvasa,sladice preprostih ljudstev trse,polne naravnega medu, oresckov in drugih koristnih reci. Vedno mi vrta po glavi,kdo in kako je prvi pogruntal,da s stepanjem jajc ali beljaka rahljas testo.Sem malo cez les,kaj?
Lep pozdrav Babi
Jaz v takšnem eksperimentiranju prav uživam – sploh pri sladicah, kjer se trudim najti polnozrnate in “sugar free” alternative. Doma imam namreč enega zagriženca glede prehranjevanja 🙂 Sicer pa so sladice bolj zame, on bolj prisega na zelenjavno-mesne jedi, česar pa ni težko pripraviti brez maščobe in moke.
LP, Staša
Forum je zaprt za komentiranje.