Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvit malo drugače- NUJNO

biskvit malo drugače- NUJNO

Živijo.

V mislim imam jagodno torto z vanilijevo kremo. V vanilijevo kremo bom pomešala sveže, marinirane, kagode…..pomislila pa sem tudi na to, da bi tudi v bislkvit dala jagode…..

Glede na to da torte niso moja vrlina….vas res prosim da mi poveste ali sploh lahklo že v biskvit dam koščke jagod..ali kakega drugega sadja in potem spečem biskvit..
Pa prosim še za kakšen recept za peko vanilijevaga biskvita, na koliko pečem in koliko to približno naraste. Raje ne bi rezala biskvita in kremo vmes dodajala..ampak bom kremo kar preko namazala..in vse skupaj dala v hladilnik…
Prosim nujno, ker to bom delala jutri…….oziroma že danes zvečer, da bo za jutri pripravljeno…..

Najlepša hvala.

Hej!
V biskvit se nisem umesavala jagod. Sicer delam dobro biskvitno testo,ki ga po vrhu oblozim s krhlji marelic in podobnega sadja,ki ga ob pecenju narasla masa malo prekrije.Ce bi ti na tak biskvit dala polovicke ali koscke jagod,bi se jih nekaj tudi poskrilo v testo.Potem pa brez rezanja;namazes in v hladilnik.

Ce okrasim torto z jagodami,jih nic ne blansiram;polovicke dam v mesanico
dobrega likerja ali malo vina s sladkorjem in nekaj kapljic limoninega soka.
Lahko samo v sladkor in pustis dve uri.S sokom,ki se nabere,lahko pokapljas biskvit,da je socnejsi.
Tako prijetno je ugrizniti v svezo jagodo!
Naredila sem ze tako,da sem manjse koscke dala v trdo stepeno sladko smetano in potem se po vrhu namazane smetane s polovickami malo okrasila,recimo v obliki cveta ,srcka…

Dobro narejeno biskvitno testo primerno naraste.Jaz pecem v modelu za torte.

Receptov za vanilijev biskvit je vec.
Zelo enostaven in primeren za oblozitev s sadjem je ta.

4 jajca,4 zvrhane zlice zmletega sladkorja+vanilij sladkor,limonina lupinica ,4 zvrhane zlicepresejane moke
Ce delas z vec jajci,pa vec zlic.

Jajca stepamo( z elektricnim stepalnikom)s sladkorjem,da se vse lepo zgosti,naraste in postane zelo svetlo;dodamo limonino lupinico in pocasi s kuhalnico umesamo se moko.Damo v namascen in pomokan model.
Pecem na vodilu 1 pri temperaturi170 do190 stopinj okoli 35 minut.Ce je visja pa malo vec. Poizkusis s palco.

Ce se ti ne zdi ta recept primeren,poisci pa tiste,kjer stepamo rumenjake s sladkorjem,dodamo moko in potem se sneg ali obratno- najprej beljake,potem ostalo.meni je zgornji recept vsec,ker nima pecilnega.

Mogoce sem ti kaj pomagala. Lp Babi

ma ja kar zanimivo je to….tudi recept za biskvit se mi zdi kar hiter…koliko časa pa pečeš in na koliko stopinj…

Hej,sem vse napisala;preberi se enkrat.Meni ta biskvit vedno lepo uspe in je res enostaven.Vcasih naredim tudi iz 6 jajck,potem pa specem v malo vecjem pekacu.Boljse je,ce je mase za 3 do 4 cm v visino ali vec,ker se ne izsusi.
Potem se naraste. Lp Babi

Skoraj enak recept, le na grame… sem sovražnica mer na žlico :o)

Z električnim mešalcem stepem 4 beljake, ko je beljak že trd, počasi še vedno ob stalnem mešanju dodajam 120 g sladkorja in še naprej stepam (tu je v veliko pomoč mikser z vrtljivo posodo), da se sladkor stopi. Enega za drugim dodam še rumenjake in z ročno metlico vmešam še 120 g moke.
Zdaj je vse odvisno od tega kako velik pekač imaš.
Jaz bi v svojem tortnem modelu to količino biskvita enkrat prerezala, saj ponavadi naredim s 6-imi jajci biskvit, ki ga prerežem dvakrat.

Jaz bom pekla torto jutri za hčero za v šolo, potem pa verjetno še kakšno za doma :o)

Naj ti uspe!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ej Babi sem spregledala. sorrči…..sedaj pa na delo…..

Jaz sem vedno imela probleme z razporejanjem sadja po torti. In potem sem nekje našla nasvet. Če ga še ne veš, pride zelo prav:
na biskvit nabrizgaš smetano (ali kremo) v obliki krogov. Začneš pri največjem krogu, naslednjega “narišeš” (za jagode)2-3 cm narazen. In nato med narisane kroge polagaš sadje. Meni se zdi super, drugače se je vedno kdo pritoževal, da ima premalo sadja.

Hej,Vladka! Tudi sama imam raje gramske recepte.Ta je eden redkih,ce ne celo edini v moji stari kuharici. Ker je ze preizkuseno,se ga kar drzim za testo s sadjem.Ko so marelice,napolnem s krhlji,da se povrsine sploh ne vidi.Kaj praznujete jutri? Imejte se skrajno lepo in puncki vse naj naj!

Pomagacka,to mislis z oblaganjem ze pecenega testa,ali pred peko?
Hvala in lp Babi

Ja, bere se res čudno :)))). Mislim na oblaganje že pečenega, torej na prerezane plasti biskvita. Ne najdem tiste strani, kjer je bilo to naslikano, ker je čisto simpl.

Ne, Babi, ne praznujemo še jutri. Rojstni dan ima hčera v četrtek, a ker je pri nas v čet. vikend, bo torto nesla v šolo en dan prej. Ja, pri nas bomo dobili najstnico :o) Je pa bil hec, ko sem zadnjič to hotela v angl. povedati, pa so me kaj hitro popravili, kar je res… najstnica (11 let) in teenager, kot sem jaz to hotela prevesti (pri 13-ih).
Hvala tudi za lepe želje in pozdravček!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Hej! To sem tudi jaz vnuku povedala,da je v Soveniji ze pri enajstih najstnik.
Zdelo se mu je fajn in je takrat zakljucil,da ze cuti,da se spreminja in naj ne bom uzaljena,ce bo kdaj malo cuden.Saj bi bilo nenormalno,ce ne bi bil.
Zgleda,da se je veliko informiral.
Bil pa je zelo vesel,da je lani postal tudi po angleskih predpisih teenager.
Avgusta bosta prisla s sosolcem in bom imela dva stirinajstnika-oba visja od mene;to bo hec!
:))) Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close