Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika biskvit brez sladkorja ali drugih sladkornih nadomestkov

biskvit brez sladkorja ali drugih sladkornih nadomestkov

Zanima me ,če mi lahko poveste ali se lahko speče biskvit brez sladkorja ali brez drugih sladkornih nadomestkov in sladil? Imam namreč strogo dieto,ki vse to prepoveduje, bi pa rada spekla biskvit.

Kaj pa zgoščeni jabolčni sok, agavin ali javorjev sirup? A imaš to tudi prepovedano? Ker drugače bi jaz raje naredila kaj slanega za prigriznit. Oziroma če bi naredila kaj biskvitnega v kombinaciji s sadjem, to bi še šlo. Drugače je pa biskvit kar čudnega okusa, če ni malce sladek.

Tole je ven iz Miminijih zakladov 🙂
biskvit kot jušni vložek, seveda brez sladkorja.

Verjetno ti ga ni treba postreči v juhi 🙂

Brokolijev ponvičnik
 30 dag brokolija
 1 majhna čebula
 2 dag masla
 3 jajca, 1 rumenjak
 9 dag gladke moke
 5 dag masla
 3 dag naribanega parmezana
 peteršilj, sol, poper

Brokoli zblanširamo v vreli vodi, odcedimo ter sesekljamo. Čebulo drobno sesekljamo in popražimo na 2 dag masla. Jajca, rumenjak in ščepec soli stepamo nad vročo vodno kopeljo, da dobimo gosto kremo. Kremo odmaknemo iz kopeli in še naprej stepamo, dokler se masa ne ohladi. Dodamo prepraženo čebulo, brokoli, sesekljan peteršilj in parmezna. Začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Na koncu vmešamo še zmes in mlačnega preostalega masla in moke.
Štirioglat podolgovat model obložimo s papirjem za peko ter vanj vlijemo maso. Pečemo 30 minut pri 210 stopinjah.
Ponvičnik ohladimo v pekaču, nato pa narežemo na karo ali kocke ter ponudimo kot odlični vložek k vroči juhi.

Ponvičnik kot jajčna jed
=>;Varianta z ohrovtom, Speedy: 4 rumenjake sem vmešala z malo olja, nato sem dodala cca 30 dag starega kruha, ki sem ga prej namočila in ožela. Ohrovtovo glavo sem skuhala, nato pa ohrovt narezala na rezance, pol velike glave. Na drobne koščke sem narezala malo kraške pancete, dodala sesekljan česen, čebulo, peteršilj in začinila s soljo in poprom. Na koncu sem dodala cca 10 dag moke in sneg iz beljakov. Vse skupaj sem dala na rahlo naoljen pekač, cca 2 prsta na debelo. Pekla sem cca 40 minut na 180°C. Za serviranje sem narezala na kvadratke.
V original recepru je namesto olja svinjska mast in tudi koščki svinjine so notri. Delala sem ga tudi z blitvo, ob prvi priliki naredim še bučkinega in iz mešane zelenjave.

Biskvit s petršiljem, zeleno in drobnjakom
 2 jajci
 5 dag moke
 sol, petršilj, zelena, drobnjak

Beljaka stepemo v trd sneg, primešamo rumenjaka, sol, moko in nasekljani petršilj, zeleno in drobnjak. Testo zlijemo za prst debelo na pomaščeno aluminijevo folijo in spečemo. Folijo odstranimo, ohlajen biskvit narežemo na kocke in ponudimo v čisti juhi.

Pri strogi dieti na pravi biskvit pozabimo.
Če ni sladkorja, je pa moka.
Rešitev pa morda je.
Enkrat sem naredila biskvit tako, da sem zmlela prepečenec, dodala malo mleka, jajce in pecilni prašek.
Maso sem spekla kot biskvit, ga polila s čistim sadnim sokom, obložila s sadjem in nesladkano rastlinsko smetano.

Rezultat: nihče ni opazil, da gre za ponaredek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close