Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija birot, še nekaj bi te vprašala glede ….

birot, še nekaj bi te vprašala glede ….

Na moje vprašanje
kaj pomeni AF lock and Manual fokus are avaiable ali pa če nič ne piše.
po drugi strani pa je pisalo drugje: On/Off Selectable ali Locked when shutter is pressed half way
če prav razumem, ostrenje slike je lahko vključeno in pritisneš gumb do konca in je slika fokusirana, če pa ima aparat označeno »Locked when shutter is pressed half way«, pomeni, da moraš pritisniti do polovice, da foto oceni razdaljo in fokusira-tako sem jaz vsaj delala z mojim navadnim aparatom,
to pri mojih starših ne pride v poštev, potrebovali bi foto, da sam pritisneš do konca, kateri so ti aparati
Manual Fokus: ali so to ročne nastavitve, ali morda veste, kako je pri A560-najdla sem dva različna podatka

si odgovoril:
To je vsekakor pomemben podatek, katerega mnogo prodajalcev sploh ne zapiše med karakteristikami.
AF Lock je tisto, da pritisneš do polovice, in aparat bo določil kje je zanj primerna točka fokusa.
Dokler pri MF (Manual focus) pa s pomočjo smernih tipk na fotoaparatu določiš v katerem predelu zaslona (senzorja) bo točka fokusa. In kamorkoli usmeriš objektiv, vedno bo fokusiral kjer mu je bilo določeno.
In ja, tudi A560 ima manualni (ročni) fokus.

vendar mi še ni čist jasno, med lastnostmi piše

Cannon A560
FOCUSING
AF Lock: On/Off Selectable
Manual Focus: (prazno)
EXPOSURE
AE Lock: On/Off Selectable
Exposure Compensati on: +/-2 EV in 1/3 stop increments

Cannon A570
FOCUSING
AF Lock: On/Off Selectable
Manual Focus: Yes
EXPOSURE
AE Lock: Locked when shutter is pressed half way
Exposure Compensati on: +/-2 EV in 1/3 stop increments
FLASH
Flash Exposure Compensati: +/-2 EV in 1/3 stop increments
Manual Power Adjustment: 3 levels with internal flash

a mi lahko še enkrat poizkušaš te podatke razložiti, namreč rada bi imela čim več ročnih nastavitev

Hvala.

New Report

Close