Najdi forum

Mam en majhen problem. Nimam bios gesla in zdaj ko hočem dodati RAM rabim dostop do biosa! En način je da vzameš vn baterijo, a potem se vsi podatki v biosu resetirajo, nimam pa pojma o biosu in kako nazaj nastaviti podatke da bodo pravilni. Ima kdo kakšno rešitev?

Lahko vzameš ven baterijo, lahko pa prestaviš jumper za clear CMOS, ki se nahaja v bližini baterije. Če pa napišeš model matične, ti bo pa še lažje kdo pomagal…

Lahko pa poiščeš na proizvajalčevi strani tovarniško geslo za bios…

Bios razločica je: American Megatrends Inc. 07.00T, za matično ploščo pa nimam pojma. Res da je comp star že 3-4leta sam ga še ne mislm zamenat. Sj dela dost hitr sam mu ponavad zamede tko da sm reku da mu ram razširm, sam pol je tud odvisn od procesorja ne sam od rama al kuko? Hitrost procesorja je pa: 1536 MHz ! In kaj naj bi to pomenilo? Predvidevam da nč dobrga. Navsezadnje bo res treba nov comp, sam kolegica je kupla novga (res dobrga) pa mu tud mede isto kt mojmu. A se mi pol splača ram razširt če ima procesor 1536 MHz?

Tovarniška gesla za BIOS že zdavnaj ne obstajajo več.
Pri dodajanju RAMa v računalnik načeloma niti ne rabiš dostop do BIOSa, sistem bo sam zaznal nov RAM in ga uporabil, edino včasih je treba ročno nastaviti timinge rama, če se zadeva sesuva.

Ok! Rečmo da z biosom ne bo problemov zj mam 250mb rama, pa ga dokupm da ga bom mel 550 ali 1000MB procesor je pa hiter: 1536 MHz. Ali bo sploh kaj efekta da bo vseskupaj hitreje delovalo?

512 Mb raba namesto 256 Mb se bo definitivno poznalo, bolj kot recimo malo hitrejši procesor.

Ok, zj ga mam namen jt kupt sam predn grem, me zanima a za vsak model računalnika je posebj RAM, al ga kr kupš pa pol ta RAM-čip paše v vsak računalnik…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close