biološki odpadki-kako
Hja, saj logika in zdrava pamet pravita, da ne more vse držat, kar piše, ampak na navadnih plastičnih vrečkah od Interspara na dnu res piše:
Vrečka je 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} razgradljiva v 12 do 24 mesecih, če je odložena na odlagališče ali v zemljo, kjer na razgradnjo vplivajo kisik, toplota, vlaga, mikroorganizmi in drugi vplivi iz okolja.
Pa ne narobe razumet, jaz tud te vrečke odvržem med mešane odpadke, bio-vsebino pa izpraznim v kontejner za biološke odpadke … samo zakaj pa piše, da se te navadne vrečke ravno tako razgradijo v zemlji?
Jaz mislim, da je to eno navadno zavajanje.
No, saj na drugi strani pa piše, da je jo lahko tudi zažge, ne da bi oddajala strupene pline … no ja.
-
Za biološke odpadke z nožem odpremo tetrapak po zgornjem spoju. Dobro je, da notranjost splaknemo z vodo, predno vanj damo biološke odpadke. Ko nesemo biološke odpadke odvržemo v rjav zabojnik, prazen tetrapak pa odvržemo v rumen zabojnik. Prednost tetrapaka je, da ne pušča, kot vrečka, pomanjkljivost pa da jih imamo premalo.
Mečem v biorazgradljivih vrečkah. Mene bolj moti, da so nam na otokih pobrali kontejnerje za embalažo. Pripeljem steklo in velikokrat je gor kak pokrovček. Smo bili navajeni kozarec oz steklenico vreči med steklo, pokrovček v embalažo. Zdaj pa … grrr. Saj se bomo navadili steklo shranjevati brez pokrovčki, ampak zaenkrat se še nismo čisto 🙁
Forum je zaprt za komentiranje.