BIOKIL V STANOVANJU
Ali lahko uporabim bilokil v stanovanju (sedežna, jogiji, blazine …)?
Koliko časa naj potem zračimo? naj še povem da imamo doma majhnega dojenčka.
In po novem tudi bolhe (nimamo pa domače živali).
Oz. kako se znebiti bolh v stanovanju? Ok, preprat in presesat vse kar je možno. Ampak … stroj ni tako velik, da operem vse naenkrat, tudi stojal za sušenje nimam toliko. Kako ločiti “okužene zadeve” od opranih, da ne spet vse okužim oz. pač da ne raznašamo bolh v nedogled?
Mogoče bedasto vprašanje, a se s tem soočam prvič.
Hvala.
Mi smo imeli bolhe v stanovanju. Je nekaj časa trajalo, da nisem nobene več opazila. Delala sem: pošpricala z biokilom vogale, špranje v parketu, dno postelje, pod jogijem, preprala vse, nesla v pralnico blazine in odeje, dala v zmrzovalnik vse plišaste zadeve in okrasne blazinice( za 24 ur ) in sesala kot nora. Vrečko iz sesalca pa takoj stran. Po 3 tednih ni bilo ničesar več. Imamo 3 mačke, ki pa so notranje, tako, da niso bile nič krive, so pa bolhe dobile. Ampula je rešila bolh tudi njih.
Biokil je dober za klope, če se pošpricaš po obleki in ikončinah. Bolh se ne boste znebili kar tako. Pa še rahlo smrdi.
Enkrat sem fasal štoparja, ki mi je pusttil celo kolonijo bolh v avtu. Pomagalo je edino tako, da sem v avtu dobesedo izpraznil piksno spreja proti insektom, zaprl in počakal do naslednega dne. Potem pa kripo dobro prezračil.
Za stanovanje bi svetoval enako. Izpraznite celoten sprej, tudi dva, če je stanovanje veliko. Seveda, ne pozabite špranj in pošpricajte tudi v omare, ter se za nekaj ur odpravite nekam.
Zanima me kakšne bolhe so to, ali so to mačje ali kakšne.Pri nas mačke z bolhami neprestano skačejo vsepovsod a bolh ko mačke zapustijo hišo ni? In kako veste da so bolhe, ali vas grizejo?
Za tako golazen je daleč najboljši pips. Problem je nekje dobiti kakšno plinsko masko in potem v stanovanju pošpricati pet ampul pipsa ter par ur prezračiti. Sigurno vse pocrka.
Tudi, če je stara tema… Smo imeli podoben problem. Ne vemo od kod so se pojavile te hišne bolhe, so se pojavile v novogradnji in nimamo nobene domače živali.
Kupil sem 5,6 plastenk Biokilla, prešprical vse stene in odšel na dopust za 1 teden. Tast je vmes prišel in nekoliko prezračil hišo.
Rezultat: Bolh ni več.
Upam, da je komu odgovor pomagal.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.