Najdi forum

Biograd

Zanima me, koliko časa se približno vozi do Biograda (brez večjih postankov), in kje je najboljša varianta (kako je z avtocesto?) ?

Hvala.

Do Biograda se iz Ljubljane vozi okrog šest ur. Zdi se mi, da je okrog 360 km. Avtoceste je vse več, vendar še ne bistveno vpliva na znižanje časa na poti. Vsekakor pa je hitrejša pot po notranjosti čez Liko. Če pridete čez Reko greste v Senju v notranjost proti Otočcu in potem malo naprej od Gospiča na avtocesto do izhoda Zadar 2 (konec dograjene avotceste). Od tam je do Biograda še nekaj km. Če greste čez Kočevje in Dlenice pičite v Ogulin ujamete nekaj km avtoceste do Kapele in naprej po istem opisu kot prej. Najdaljša vozniško pa najlažja pot je po avtocesti do zagreba, potem V Karlovac in potem čez Plitvička se spet priključite na avtocesto ali pa greste čez Kapelo in Otočac. Avtocesta pri Zadru je zelo zanimiva. Naprej skozi zelo dolg predor potem pa v serpentinah!!! na obalo. Če pa imate čas in bi se radi predvsem razgledali potem je najboljša odločitev jadranska magistrala, najlepša, najtežja, najzanimivejša….

Pa srečno!

Do Biograda se vozi različno dolgo. Iz Zadra pol ure, Iz Zagreba cca 4 ure, iz Maribora 6 ur,
z Dunaja 10 ur…

Glede trajanja vožnje se strinjam z Ožbejem. Ko mi hodimo v tisti del Dalmacije gremo največkrat po jadranki, ker je manj nesreč kot čez Liko. Drugače je pa najlepše čez Liko, pa še vroče ni. Če si iz dolenjskega konca greš lahko že čez Gorjance pa na Metliko in Karlovac. Odkar so prebil Velebit in ti ni treba več čez njega si na boljšem za kar nekaj ur. Od Gospiča do Zadra je zdaj 45 min. LP Tina

zdej, ko je avtocesta, se da pridt dol (baje) kar hitro… mi smo se pred kakšnimi štirimi, petimi leti do tam vozili 12 ur!!!!!!!!!! …..ker so ravno avtocesto delal….tako da postankov nismo potrebovali, saj smo skoz stal v koloni…
lp
petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close