BIODIETA
Stane, pojma nimam, o kakem vprašanju govorite in kakšna je vajina relacija s Primožem…
Vse, kar vem, je, da je pri vsakem vprašanju, ne glede, ali gre za recept ali za temo glede hujšanja, vaš odgovor, da bo nekaj gramov soli rešilo vse probleme. In zaradi tega me zanima, na kaj opirate svoje ugotovitve in kje lahko najdem študije, ki vse to dokazujejo. Menda ne mislite, da se bo kdo zadovoljil le z vašim napotkom, ki nima nobenega ozadja?
LP, Staša
A so v RINI navedene študije ter podroben znanstveni opis v zvezi z vsem, kar me zanima? Ponavadi namreč ne kupujem “ženskih revij”, sploh ne takšnih za hujšanje…
Vendar sem prepričana, da se boste potrudili z odgovorom tudi tukaj, saj dajete vtis človeka, ki si obupno želi pomagati ljudem, ki imajo takšne in drugačne probleme z zdravjem. In en odgovor na konkretno vprašanje je menda ja najmanj, s čimer lahko pripomorete k našemu ozaveščanju!?
Torej:
– ZAKAJ bi bila ta sol rešitev vseh problemov z zdravjem?
– KAKO ste prišli do tega, da je ravno SOL univerzalni vzrok za vse zdravstvene tegobe?
Najlepša hvala za odgovor že vnaprej.
LP, Staša
Če vam povem, da vse odgovore najdete v moji knjigi RESNICA SOLI – SALESALUTE ZDRAVASOL, me bo urednik Primož zopet obtožil brezplačnega reklamiranja. Če vam povem še to, da jo lahko najdete v žepni izdaji z darilom nekaj ščepcev zdrave soli za samo 3000 tolarjev v vsaki knjigarni, pa bo sploh joj.
Če pa želite, jo Vam pošljem brezplačno domov v paketu BIODIETA, v katerem je knjiga in tri mesečne doze SALESALUTE zdrave soli in stane le 5000 SIT + poštnina. Obljubite le, da boste forumu podala objektivno oceno.
Več vam pa res ne smem povedati, mislim.
Lep pozdrav
avtor
Tudi meni se zdi da so nameni tvojega posta le brezplacno reklamiranje in prodajanje macka v zaklju.
Je “tvoja sol” samo natrijev klorid obogaten z “zivo” energijo in bla, bla, bla, bla… pa si zato tako skrivnosten?
ali pa je tvoja “zdrava sol” le uspesno odvajalo? morda pa je takega bljak okusa, da z njo zacinjene jedi sploh niso okusne in posledicno ker jes manj tudi shujsas, ce pa se te dijete ne drzis, pa to ni tvoj problem, kajne?
Resnica je preprosta, kot so nekateri ljudje.
luv napisal:
> Tudi meni se zdi da so nameni tvojega posta le brezplacno
> reklamiranje in prodajanje macka v zaklju.
> Je “tvoja sol” samo natrijev klorid obogaten z “zivo” energijo
> in bla, bla, bla, bla… pa si zato tako skrivnosten?
> ali pa je tvoja “zdrava sol” le uspesno odvajalo? morda pa je
> takega bljak okusa, da z njo zacinjene jedi sploh niso okusne
> in posledicno ker jes manj tudi shujsas, ce pa se te dijete ne
> drzis, pa to ni tvoj problem, kajne?
>
> Resnica je preprosta, kot so nekateri ljudje.
Zakaj tako grdo razmišljate, ko vam pa nočem nič žalega. Meni pa se zdi, da ste že mnogokrat nasedel kakšni neumnosti, toda to je vaš problem, ne moj.
SALESALUTE Stane
Si pa faca, Stane 🙂 S tem svojim odgovorom si seveda zadevo zreklamiral, povedal oz. odgovoril na vprašanja pa ne.
Sama nimam nič proti reklami, če je stvar koristna in obektivno predstavljena (vsekakor ima zadnjo besedo Primož). Ampak da napišeš vse o svoji knjigi, kot odgovor na naša vprašanja pa napišeš, da “ne smeš” odgovoriti, saj Primožu ne bi bilo prav… A se ti delaš malo norca iz nas?
Prosim, odgovori na vprašanja, kajti če misliš, da bo kdo kupil knjigo zato, da bi izvedel osnovne stvari, ki bi bile morda šele povod, da bi nekdo sploh začel razmišljati o nakupu, se zelo motiš.
Praviš, da je sol krivec za vse tegobe… na forumu Kulinarika je član, ki trdi, da je za vse kriva naša prehrana in da nas lahko odreši le sveže sadje in nič drugega – vsež sočen sadje za vse -> za dobro počutje, za uspešno hujšanje, za preprečevanje vseh mogočih obolenj… on sicer nič ne prodaja, ampak vseeno zelo strogo zastopa svoja stališča. In ko ga vprašaš za študije, odgovori, da to dokazuje njegovo večletno dobro počutje in to je njemu dovolj. Kaj pravi ortodoksna medicina, ga ne briga.
Spet drug (DJ) ponuja čudežen napitek, o katerem se je ravno hkrati s tvojo “biodieto” pisalo na forumu Trening, prehrana in oblikovanje telesa. Vse, kar nam manjka, so njegovi šejki – z uživanjem le-teh se bo naše počutje izboljšalo, kilogrami bodo kar kopneli, celo mozolje in depresijo odpravi… Ja, kako vendar, ko pa lahko vse to prepreči le vaša sol?
Želim le povedati, koliko je različnih pogledov na to, KAJ bi lahko bilo krivo za bolezni, preveliko težo… In mislim, da sploh ni potrebno poudarjati, da je prav smešno, da poskuša nekdo za vse te probleme okriviti le en in edini dejavnik (v vašem primeru sol).
Za bolezni je res skorajda toliko vzrokov, kolikor je ljudi, kot je nekdo že napisal. Za debelost (razen zdravstveno pogojene, npr. težave s ščitnico..) je ponavadi krivec prehrana v kombinaciji s premalo gibanja – preveč ali premalo kalorij, napačno sestavljeni obroki, premalo obrokov, premalo ali nič gibanja…
Si pomislil, da je za veliko število zdravstvenih težav kriva dolgoletna zmota o maščobah – preveliko konzumiranje škodljivih in zapostavljanje zdravih, segrevanje in hidrogeniranje,… Si pomislil, da ljudje zaužijejo premalo antioksidantov, mienralov, vitaminov? Si pomislil, da je povprečna rekreacija generacije moje mame vsakotedensko sesanje in nič drugega? Si pomislil, da je to, kar vemo, le vrh ledene gore, vse ostalo pa se bo šele pokazalo enkrat v prihodnosti?
Spet se sprašujem, kako je pri nas sploh mogoče registrirati takšne proizvode brez dokazil, da res učinkujejo tako, kot se zagotavlja. Če študije obstajajo, pa mi prosim navedite, kje jih najdem (kot sem vas že nekajkrat prosila).
LP
Sem zasledila nekaj o tej soli na tem naslovu:
http://www.gape.org/geeklog/public_html/article.php?story=20030409221642485.
Ena stvar nikol ni in ne bo kljucna za vse tezave. Ce bi blo tak simpl pol bi vsak jedel vse pa samo eno zlicko soli na dan (oz tvojo priporoceno kolicino) in bi bil fit in zdrav in nasploh bi se blescal. Kot sm ze marsikje napisal tudi sam in se pridruzujem stasini objavi. Ogromno je dejavnikov ki vplivajo na nase zdravje, pocutje,…. In vec kot jih upostevamo z zdravo prehrano, gibanjem, izobrazevanjem, treniranjem osebne rasti,….. in se miljon jih je boljse bomo prisli skozi v zivljenju in bolj kvaliteno bo nase zivljenje.
Lp oliver
Forum je zaprt za komentiranje.