bilirubin v krvi
Naj povem, da ne kadim, ne pijem nobenega alkohola. Pojavljajo se mi sem pa tja neke rdečine na obrazu (predel čela nosu), na cca, 2 meseca me boli ful glava, bruham. Nazadnje, ko sem bila na pregledu julija je bil ugotovljen povišan bilirubin v krvi. Včeraj mi krvi niso vzeli, ker je kurir že šel. A se to čez mesece še slabša? A zdej imam pa raka?
Sami pametni.
Če je bil povečan samo bilirubin, je to zanemarljiv podatek. Lahko je res Gilbertov sindrom, če je bilirubin stalno povišan, lahko pa je bila vrednost povišana samo trenutno, zato pozabi na ta rezultat še posebej pa ne razmišljaj o raku, za katerega sploh nimaš nobene osnove. Če si bruhala, tudi zato lahko povišane vrednosti.
zato pa sem napisala v prvi vrsti alko...
seveda pa obstaja še cel kup drugih razlogov, ampak zelo redko pridejo v upoštev.
gilbertov sindrom ima kak procent populacije? 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ? manj?[/quote]
na žalost je ta Gilbertov sidrom kar precej v porastu – tako so na UKC pojasnili mojemu sinu, ki mimogrede ne pije alkohola, ima pa količino bilirubina precej povišano in sindrom je bil diagnoza, zato ti tvoji 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije še zdaleč ne drži, zato rajši ne dajaj odgovorov, v katere nisi prepričana.
Samo toliko, verjemi, da marsikateri alkoholik nima takih težav z bilirubinom, kot tisti, ki ne pijejo. Zato sem tudi jezna na vse opazke, ki jih nekateri dajete na tem forumi. Ma rajši molčite, kot dajate diagnoze!
zato pa sem napisala v prvi vrsti alko...
seveda pa obstaja še cel kup drugih razlogov, ampak zelo redko pridejo v upoštev.
gilbertov sindrom ima kak procent populacije? 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ? manj?[/quote]
na žalost je ta Gilbertov sidrom kar precej v porastu – tako so na UKC pojasnili mojemu sinu, ki mimogrede ne pije alkohola, ima pa količino bilirubina precej povišano in sindrom je bil diagnoza, zato ti tvoji 0,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije še zdaleč ne drži, zato rajši ne dajaj odgovorov, v katere nisi prepričana.
Samo toliko, verjemi, da marsikateri alkoholik nima takih težav z bilirubinom, kot tisti, ki ne pijejo. Zato sem tudi jezna na vse opazke, ki jih nekateri dajete na tem forumi. Ma rajši molčite, kot dajate diagnoze![/quote]
ni mi jasno, kaj te jezi tu????
ti imaš ta sindrom, to pojasni bilirubin, kaj se ti zdaj obremenjuješ, če je glavni vzrok za povišan bilirubin zloraba alkohola????
kaj ti na čelu piše, jaz imam pa povišanj bilirubin ali kako?
Same vrednosti bilirubina se tolmači skupaj z ostalimi rezultati izvida ter glede na težave oziroma stanje, zaradi katerih je bila potrebna preiskava. Pomemben pokazatelj je tudi razmerje med konjugiranim in nekonjugiranim bilirubinom ter vrednosti skozi čas (nenaden pojav, naraščanje …).
Poenostavljeno – povišane vrednosti največkrat nakazujejo jetrne (zlatenice, hepatitisi, ciroze – niso nujno vezane na alkoholizem) ali žolčne bolezni (velikokrat zapora zaradi kamnov), redkeje druge bolezenske procese v zg. trebušni votlini (trebušna slinavka), nekatere krvne bolezni (anemije), še redkeje tuberkulozo. Ne tako redko gre za prirojeno okvaro, ki se odkrije povsem slučajno in ne predstavlja nevarnosti. Vzrok so lahko tudi zastrupitve (svinec), pomanjkanje beljakovin (ob namernem ali nenamernem hujšanju) ter nekatera zdravila (tetraciklini). Ob simptomih, ki jih navajaš, bi bile nujno potrebne še nadaljnje preiskave.
Meni so ga potrdili po pregledu krvi. Sem že kar nekaj let brez žolčnik, od operacije naprej pa imam kar precej težav (od bolečin, slabosti, bruhanja). Zaradi bojazni, da bi prišlo do zapore žolčevodov, sem dala kri in izvidi so kazali na Gilbertov sindrom. Je pa res, da postanem zato večkrat rumena okrog oči in imam rumene beločnice – to je zdravnica takoj opazila, ko sem stopila v ordinacijo. Ga ima pa tudi moj nečak, tako, da ne vem – ali je tudi gensko kaj povezano.
buy sildenafil us https://www.pharmaceptica.com/
Forum je zaprt za komentiranje.