Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Bili smo v hotelu… Tako so se obnašali Slovenci

Hvala, wendii, napisal/napisala si točno tisto, kar bi sama. Bravo!

Vsi, ki se usajate glede pouštrov, bili smo vsaj v enem hotelu, kjer so imeli katalog, ja, KATALOG pouštrov! In si lahko lepo naročil takšnega ali onega ali tretjega. Ja, v Sloveniji je to bilo!

Za jogije ne vem, ampak če je hotel 5 zvezdic, se pričakuje tudi storitev na nivoju in najbrž da glede na goste imajo na voljo tudi takšna in drugačna ležišča.

Koliko je v sami zgodbi res, ne vem, ampak vtikujete se pa v stvari, ki se vam zdijo nelogične, dejansko pa sploh nimate pojma.

Splošna vzgoja zatajila.

Da je stanje tako kot je, je kriva vzgoja! V šoli bi si pač morali vzeti tudi čas za osnovni bonton….

Osnovna vzgoja je naloga šole? Kaj ste starši tako podivjani, da otrokom ne zmorete več niti osnovnega bontona priučiti?

Nič novega, poznam dobro:

https://conradhotels3.hilton.com/resources/media/ch/BPNCICI/en_US/pdf/en_BPNCICI_Pillow_Menu_July_2014.pdf

https://www.google.com/search?channel=iphone_bm&sxsrf=ALeKk00uRSSUOI-j1uB29uYIsy6trTHv7g:1602510228976&source=univ&tbm=isch&q=hilton+hotels+pillow+menu&client=safari&sa=X&ved=2ahUKEwi3oMnnl6_sAhUhiIsKHfGfC7AQjJkEegQIDhAB&biw=1440&bih=900

https://www.fourpoints-hotelsathome.com/comfycategory.aspx?&category1=pillows&category1Name=comfy&category2=pillows&categoryLevel=1

https://kempinski-dev.s3.amazonaws.com/34383384/kipow_roomcomfortmenu_eng-ger.pdf

jih pa lahko seveda tudi kupiš 🙂

https://www.hotelluxurycollection.com/shop/item/shangri-la-hotel-pillows

Da ne berem vseh crev ker se mi ne ljubi, zanima me kateri hotel je bil? Namreč naletela prejšnji mesec, da niso bili zaradi korone napolnjeni hladilniki….. Ne nisem bila na bone….

Skoraj avstrijski nesojeni doktor, ki se je zato namesto v kirurške vode podal v monovske, pokasira za sponzorstvo od MON-a mastne vsotice, da si lahko privošči hotel s 5-imi zvezdicami! :)) In potem se ukvarja s tipično “ženskimi temami” razočaranih avstrijskih ali tudi manjvrednih slovenskih gospodinj, kaj je katera imela oblečeno in kaj je katera jedla.

Bi se moral pozanimati, koliko Avstrijci računajo za spremembo spola, ker imam občutek, da se ne počuti dobro v moški koži, še manj pa slovenski, tak oda upam, da ima arijsko blond lase z modrimi očmi, zna vsaj malo polomljene nemščine, tako da bi še Hitler lahko bil ponosen na njega. 🙂
[/quote]

hahahaha

Obleci se je potrebno kraju dostojno in primerno. Ne ”me ne briga”. Vcasih so se ljudje znali bolj dostojno oblaciti ceprav niso imeli denarja danes pa bi v kavbojkah rinili v gledalisce in v kopalkah v jedilnico. Manja kultura od doma. Briga me je totalen znak primivizma in egoizma,ki je ta nova NEkultura v porastu zal.
[/quote]

Res je ja. Če bi bilo po moje, bi bil bonton v šolah…. del osnovne šole, tam v 8 ali 9 razredu…. Kako boš dobil kulturen narod, če ga ne boš kulturno izobrazil?

Ne moreš od ljudi pričkovati, da bodo znali bonton.

Ne bi si bil mislil, da vas je toliko poznavalcev hotelov visokega ranga. Na MON-u oz. SČ-ju se pa res vedno znova počutum kot največji kmetavz tu naokoli.

Vztrajaj! .

Glede na nekatere komentarje me zanima, zakaj so v kopalnicah šamponi, losioni in podobno, če tega naj ne bi uporabljali. En pravi, da “izgine” celo sadje. Zakaj pa po vaše to je? Jaz priznam, da kar pogosto koristim njihove šampone, zakaj jih naj ne bi. Tudi tiste liste smo že velikokrat porabili. Se igramo npr. kakšno igro in je potrebno zapisovati. Sedaj pa vidim, da nas ocenjujejo, da se v hotelu ne znamo obnašati… Kaj vse tu na MON-u ne izveš.

Jah, “Desi” – nisi samo ti svetovljan in “da ti je dovoljeno” tukaj se hvalit in napisat, kako si iz “viškjega ranga kot gasterbajtar, ki zasluži morda 5000 flik na mesec, pa žena uporablja kremco s kaviarjem La Prairie a veš.. A misliš, da ostali smo pa kmetavzarji tukaj gor na MONu? tudi taki smo, ki smo v zadnjih desetletjih dali malo luxuza skozi. -ker lahko….. Pa smo vseeno tukaj gor, na MON, ki jasno ni samo raja forum…..
Jaz že 20 let potujem po svetu, a veš, od hotelov W verige do odličnih nastanitev v Aziji za par dolarjev na noč :)))) In ja, poznam povštre hotelskih verig – nikoli ne spim na perjastem ali latexsovem – ne prenesem 🙂 Sem pa zvesta, imam lojalnostni program tudi dveh velikih hotelskih verig – se naštepa v 20ih letih kar precej ugodnosti. Na letalu pa najrajš letim v poslovnem razredu Singapore Airlines 🙂

Learn baby, learn – tudi od po tvoje “kmetavzarjev slovenskih”, ki sodelujemo na MON – si moreš mislit. :). Smo tukaj, veš 🙂

Kako lahko kdo sploh še kaj verjame temu šimpanzu, nasedate kot muhe na lepilni trak

Takole je s tem sadjem: v sobo ga dobijo določene osebe, ki imajo lojalnostni status hotelske verige, ali pa plačajo napirmer najem suite/apartmaja po 500-1000 eur na noč; v to je všteta tudi košara s sadjem, pa kak priboljšek “pozdrav iz kuhinje”, ali pa steklenica penine pa dva kozarca. Been there, done that. :). Tudi pri nas. Kapljice, točke zvestobe so tudi po naših hotelih – tudi topliških, brez skrbi.

Jah, “Desi” – nisi samo ti svetovljan in “da ti je dovoljeno” tukaj se hvalit in napisat, kako si iz “viškjega ranga kot gasterbajtar, ki zasluži morda 5000 flik na mesec, pa žena uporablja kremco s kaviarjem La Prairie a veš.. A misliš, da ostali smo pa kmetavzarji tukaj gor na MONu? tudi taki smo, ki smo v zadnjih desetletjih dali malo luxuza skozi. -ker lahko….. Pa smo vseeno tukaj gor, na MON, ki jasno ni samo raja forum…..
Jaz že 20 let potujem po svetu, a veš, od hotelov W verige do odličnih nastanitev v Aziji za par dolarjev na noč :)))) In ja, poznam povštre hotelskih verig – nikoli ne spim na perjastem ali latexsovem – ne prenesem 🙂 Sem pa zvesta, imam lojalnostni program tudi dveh velikih hotelskih verig – se naštepa v 20ih letih kar precej ugodnosti. Na letalu pa najrajš letim v poslovnem razredu Singapore Airlines 🙂

Learn baby, learn – tudi od po tvoje “kmetavzarjev slovenskih”, ki sodelujemo na MON – si moreš mislit. :). Smo tukaj, veš 🙂
[/quote]

Ne razumem, kaj zelis povedati. Jaz se hotelom visokega ranga izogibam v sirokem loku. Preprosto zato, ker sem povsem obicajen clovek in me na eni strani utesnjujejo pravila, ki v teh nastanitvah veljajo, po drugi strani pa povsem razumem, da si ljudje, ki si to lahko privoscijo, zelijo spostovanje teh pravil vedenja in obnasanja.

Vztrajaj! .

Koliko hotelov s 5 zvezdicami pa je v Sloveniji? Ne ravno veliko, kolikor vem.

Drugače pa najboljše poznavalke obnašanja gostov v hotelih so seveda sobarice pa seveda ostalo osebje v hotelu. Torej, če je avtor sobarica ali pa recimo natakar, komot odlično pozna goste v hotelih s 5 zvezdicami.

Ne razumem, kaj zelis povedati. Jaz se hotelom visokega ranga izogibam v sirokem loku. Preprosto zato, ker sem povsem obicajen clovek in me na eni strani utesnjujejo pravila, ki v teh nastanitvah veljajo, po drugi strani pa povsem razumem, da si ljudje, ki si to lahko privoscijo, zelijo spostovanje teh pravil vedenja in obnasanja.
[/quote]

P.S.: Poleg tega pa si taksnega luksuza preprosto ne morem privosciti. Ze obicajne nastavitve z dvema do stirimi zvezdicami stanejo nemalokrat “celo premozenje”.

Vztrajaj! .

Razmišljaš čisto pravilno, dandanes ima že vsak normalen hotel milo in šampon v kopalnici in to je namenjeno uporabi in ne gledanju, če seveda ne vztrajaš pri svojih žajfah, ki jih pač nosiš s sabo, kamorkoli že greš.

Kar se tiče “dobrodošlice”, pa je odvisno bolj od kraja, kjer se nahajaš in ne toliko od zvezdic. V določenih državah, mestih, sploh v raznih turističnih resortih, dobiš košaro sadja (pa še kaj drugega) že pri nizkocenovnih nastanitvah, takšne zadeve niso noben luksuz, ampak so vštete v ceno in namenjene porabi.

Takole je s tem sadjem: v sobo ga dobijo določene osebe, ki imajo lojalnostni status hotelske verige, ali pa plačajo napirmer najem suite/apartmaja po 500-1000 eur na noč; v to je všteta tudi košara s sadjem, pa kak priboljšek “pozdrav iz kuhinje”, ali pa steklenica penine pa dva kozarca. Been there, done that. :). Tudi pri nas. Kapljice, točke zvestobe so tudi po naših hotelih – tudi topliških, brez skrbi.
[/quote]

Ne drži, oziroma ni nujno, da je tako. Sploh s tole lojalnostjo si v temo brcnila. razen če ne pišeš o naših hotelih?

Ravno iz hotela s 4 zvezdicami v toplicah. Smo porabili se zadnje bone. Razocarana nad temacno zatohlo mini jazbino. Ponavadi gremo za pol manj denarja v velike svetle apartmaje z vrtom spredaj. Pa vsi korona ukrepi z razkuzevanjem bazenov trikrat dnevno pa omejitvami, kdaj lahko z malimi otroci prides jest zajtrk. Ena ura samo vstop, da se vsi razporedijo. Najprej naj bi se kosili v hotelu, a smo raje v pizzeriji malo stran, da smo lahko jedli sprosceno, takrat ko je nam ustrezalo. En dan pa kosilo med izletom, gostilna ob turisticni znamenitosti. Vecerja ponavadi jogurtek ali rogljicek na sprehodu zunaj, v trenirki, ali v sobi, po plavanju.

Razmišljaš čisto pravilno, dandanes ima že vsak normalen hotel milo in šampon v kopalnici in to je namenjeno uporabi in ne gledanju, če seveda ne vztrajaš pri svojih žajfah, ki jih pač nosiš s sabo, kamorkoli že greš.
[/quote]
Drži.
Če ti je vseeno kaj uporabljaš, boš pač to porabil.
In ker mi doma ni vseeno kaj dam na svojo kožo, (uporabljam trdo milo s kozjim mlekom in poseben šampon za lase), bom tako ravnala tudi v hotelu s 5 zvezdicami – prinesla svoje milo s seboj. In se ne dotaknila tistega v hotelu.
Mi je pa nerazumljiv folk, ki domov znosi vse kar ni pritrjeno. Mislim, mini milo in mini šampon? Really?

Ne morem se bolj strinjat s celotnim zapisom. Zalostno je, na kak nivo se morajo zaradi bonov spuscati hotelirji. Boni so sicer pomagali, da hoteli prezivijo, niso jih pa resili. In kar slabo mi je, ko pomislim kam to gre.. Je pa res da se taksni nikoli ne bodo vrnili, ko bodo morali placati po polni ceni in iz svoje denarnice. Zakaj, ce lahko grejo zastojn k kolegu na krk v apartma?
Pocitkovanje slovencljev je cista prispoda te drzave, kulture in mentalitete. Brez kulture, spostovanja. Gost je kralj jemljejo tako dobesedno, da bi delavce spukali ce bi lahko. Tudi ce je gost kralj, zaposleni niso suznji. Vsak kvaliteten turist se prepozna ze ob prihodu, nacinu hoje proti recepciji, obnasanju ob sprejemu, prejemanju informacij. Slovenclji gledajo tisto kljuc kartico kot debili, in tut ce jim 5x poves da tako deluje elektrika se pride dret nate da je vse v kurcu. 20 eur ne bi placal vec za drug tip sobe – vecje, z balkonom. Se bo pa prisel dret nate da mu to manjka. Pice si narocujejo na recepcijo, pa imajo pol penzion!!! Eni so privlekli zar na balkon!!! Na bruhanje ti gre. V 4 zvezdicni hotel si nosijo zraven posteljino v kufrih. Seveda zraven hladilne, ki jo skrijejo v tretji kufer za dva dni bivanja. In potem te pridejo spet nadret zakaj nismo povedli da je posteljina v sobi, on si jo pa mogu kupit (ker a ves, sobarica bo videla da ima onobstaro, raztrgano iz 90tih,zakaj bi dal 10 eur za novo). Podn od turistov, pa sem v zivljenju delala z indijci, kitajci, rusi, ipd ki veljajo za nekulturne. In niso niti glezenj slovencev. Da sploh ne zacnem o komentiranju o cenah… Dajte mi popust no, js sm upokojenc, js nimam sihta, nimam dnarja. Stari, v sloveniji dobis prenocisce tut za 20 eur na noc, ne rini v hotele kjer je redni cenik 120,zdajle pa zaradi bonarjev pol manj. Ostani na svojem nivoju. Grozno mi je da govorim takole in definitivnone mislim vse. Ampak vecina, vecina je pa… Nimam besed. In ne, niso iz juga. Iz severa juznjakov, nase cudovite Slovenije. Drzave s taksnimi lepotami in takim * od ljudi…

P.S.: Poleg tega pa si taksnega luksuza preprosto ne morem privosciti. Ze obicajne nastavitve z dvema do stirimi zvezdicami stanejo nemalokrat “celo premozenje”.
[/quote]

Nekatari delamo pridno že 30 let in si pri skoraj 50ih lahko že kaj privoščimo.
Pa ne igrat užaljenca sedaj, ker si v prvem postu vrgel kost za glodanje – “koliko poznavalcev visokih hotelov” nas je na MONu. Smo.. Face it….. Si pač odgovor dobil, kot pritiče.

🙂

Še najboljša je pa tista, ko se ( opravičujem se vnaprejšemu karakteriziranju, ampak žal ne gre) nažrti Slovenci po zajtrku z zobotrebcem v ustih odpravijo proti dvigalu in svojim sobam in se dobesedno nalimajo nanj -niti ne stopijo 1m stran od vrat in dobesedno butnejo v polno dvigalo, ki se v pritličje pripelje iz nadstropja -ker mislijo, da se je prazno dol samo za njih pripeljalo 🙂 Kmetavzarji sploh ne dojamejo, da se gre iz dvigala najprej v pritličju ven, potem pa noter.

Ne drži, oziroma ni nujno, da je tako. Sploh s tole lojalnostjo si v temo brcnila. razen če ne pišeš o naših hotelih?
[/quote]

Kaj naj bi bilo mimo brcnjeno? Imam med drugim tudi SGP ( Starwood Preffered Guest) lojalnostni program,pa HHonnors.

Pri nas pa od Save turizma Ambasador status.

Drži.
Če ti je vseeno kaj uporabljaš, boš pač to porabil.
In ker mi doma ni vseeno kaj dam na svojo kožo, (uporabljam trdo milo s kozjim mlekom in poseben šampon za lase), bom tako ravnala tudi v hotelu s 5 zvezdicami – prinesla svoje milo s seboj. In se ne dotaknila tistega v hotelu.
Mi je pa nerazumljiv folk, ki domov znosi vse kar ni pritrjeno. Mislim, mini milo in mini šampon? Really?
[/quote]

Še enkrat: mila in šamponi v hotelih so namenjeni PORABI in so všteti v ceno, nič ni ukradenega in nič ne gre v minus hotela. Če nekdo porabi milo iz flaške ali če vzame tisto mini flaško z milom ali z mlekom za telo/zobno pasto/ustno vodico z logotipom hotela s sabo, ni nobene razlike in nikogar ne zanima.
Enako je s pisemskim papirjem, kuliji, bonboni, čokoladami, krekerji in ostalim, kar je pakirano v logotip hotela. Za te zadeve je hotelu v resnici v interesu, da jih folk odnaša in tako nezavedno reklamira hotel, ali pa sam pri sebi podaljšuje pozitivno izkušnjo v tem hotelu.
Vidim da ne razumeš poante reklamiranja…. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close