Najdi forum

bikova jajca

Živjo!

Mene zanima kako naredite bikova jajca.
Jaz bi jih danes delala ba ne vem kako.
HVala za odgovor.
Lep pozdrav

najprej jih daj v marinado:
-posoli z vegeto
-popopraj
-malo natri z olčkom
-posuj z nasekljanim česnom

in tako pusti stati vsaj 1/2, še bolje 1 uro
in spečeš ravnotako kot zrezke

mislim,da jih je treba najprej olupiti. pred tem jih zblansiras v slani vodi-lazje se lupijo. narezes jih na okrogle zrezke.povaljas v moki ,jajcu in drobtinah in speces. lp petra

Kot je že svetovala petra:
– najprej jih na hitro pokuhaj (morda 10 minut ali manj)
– nato jim olupi kožico (ki pravzaprav sploh ni tanka, kot izgleda)
– nato jih pripravi po dunajsko in na hitro ocvri v vročem olju.
Pa dober tek!

Lahko pa jih narežeš na tanke trakce popečeš na čebuli in česnu, malo posoliš nato pa jih preliješ s smetano in še malo podušiš. (začiniš lahko še z malo peteršiljčka in popra, odvisno od okusa). Prej jih pa seveda olupiš.
Zraven pa pire krompirček……………mmmmmmmmmm

Pozdravček

Mene pa zanima kiro kožico mislite!? Pri nas je bikova jajca namreč naš pes in jih damo cela kuhat v vodo! Ko so skuhana in jih režem, je nekje 0.5 mm neke take kožice malo žilaste na sredini ma kot drobovina! Kaj je ta kožica cela za olupit ali imate v mislih kaj druga? More ostat samo sredina?
Nisem še jedla bikovih jajc jih pa je moj kuža!!!!

marjana,

bikovih pršanikov (jajc) je škoda za psa, saj so zanj predobra. Kožica pa je tista, ki si jo omenila, kar prava. Torje prašnike najprej na hitro skuhaš, ohladiš, olupiš in šele sedaj jih so pripravljena za nadaljno obdelavo in kuhanje oz. pečenje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close